کارشناس کسب‌وکارهای نوین مطرح کرد:

تامین مالی، پاشنه آشیل شرکت‌های دانش‌بنیان

کارشناس کسب‌وکارهای نوین،«کرادفاندینگ» را یکی از مناسب‌ترین روش‌ها برای کمک به تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان‌ دانست.

تامین مالی، پاشنه آشیل شرکت‌های دانش‌بنیان
صفحه اقتصاد -

رضا الفت نسب، در گفت‌وگو با سنا، با اشاره به مزایای تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان از طریق بازار سرمایه بیان کرد: شرکت‌های دانش بنیان شرکت‌هایی هستند که بر پایه دانش و با استفاده از فناوری شکل می‌گیرند. در کشور ما نیز چند سالی است که سیاست‌ها به سمت ایجاد و رشد شرکت‌های دانش بنیان حرکت کرده و تلاش می‌شود سیاستگذاری‌ها به گونه‌ای باشد که رشد این شرکت‌ها تسهیل شود. رهبری هم بارها در فرمایشاتشان، روی تولید دانش بنیان، موضوع علم و فناوری تاکید داشته‌اند و همین تاکید نشان می‌دهد سیاست‌های کلی سیاسی و اقتصادی نظام به این حوزه توجه دارد.

ترکیب بهره‌وری با فناوری

وی افزود: بهره‌وری در حوزه‌های مختلف کسب و کار و تولید با تکیه بر دانش، مورد توجه قرار می‌گیرد. این درحالی است که امروزه در شرکت‌های دانش بنیان بهره‌وری با فناوری، تکنولوژی و دانش ترکیب شده است.

شرط رشد دانش‌بنیان‌ها

الفت نسب در ادامه بحث تامین سرمایه را یکی از چالش‌های شرکت‌های دانش بنیان، ذکرد کرد و گفت: این شرکت‌ها در حوزه‌های مختلف نیازمند صرف هزینه‌هایی برای تامین تجهیزات و تکنولوژی مورد نیاز است و از آنجا که این شرکت‌ها عمدتا برای سرمایه‌گذاران معمولی در بازارها و کسب و کارهای سنتی شناخته شده نیستند؛ تامین مالی پاشنه آشیل شرکت‌های دانش بنیان محسوب می‌شود. بنابراین اگر بتوان از طریق بازار سرمایه به تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان کمک کرد، گام بزرگی در راستای رشد شرکت‌های دانش بنیان برداشته خواهد شد.

وی ادامه داد: البته اقداماتی در راستای استفاده از سکوهای تامین مالی جمعی(کرادفاندینگ) و نیز صندوق‌های نوآوری برای تامین مالی دانش بنیان‌ها صورت گرفته، اما هنوز در خصوص تامین مالی دانش بنیان‌ها از طریق بازار سرمایه در ابتدای راه هستیم و با توجه به ظرفیت‌های بازار سرمایه و همچنین ضرورت توسعه شرکت‌های دانش بنیان، می‌توان با کمک به تامین مالی این شرکت‌ها از طریق بازار سرمایه، شاهد اتفاقات خوبی در حوزه تولید و خدمات باشیم.

صادرات محصولات و خدمات

این کارشناس کسب و کارهای نوین در پاسخ به برخی دغدغه‌ها مبنی بر احتمال سودآور نبودن شرکت‌های دانش بنیان، به سنا گفت: کمک به تامین مالی دانش‌ بنیان‌ها نه فقط می‌تواند با ایجاد کسب و کارهای جدید، برای سرمایه‌گذاران بازدهی به همراه داشته باشد که حتی می‌تواند زمینه صادرات محصولات و خدمات شرکت‌های دانش بنیان را هم فراهم کند. در سایر کشورها نیز این شرکت‌ها رشد قابل توجهی داشته و طبق آمارها هر ساله صادرات محصولات شرکت‌های دانش بنیان افزایش یافته و این شرکت‌ها آینده بسیار روشنی پیش رو دارند.

تضمین سرمایه

الفت نسب در رابطه با راهکارهای تامین مالی این شرکت‌ها از طریق بازار سرمایه اذعان داشت: اقداماتی در خصوص تامین مالی پروژه‌ها به خصوص کسب و کارهای حوزه IT از طریق صندوق‌های نوآوری صورت گرفته و در مواردی هم از طریق سکوهای تامین مالی جمعی تامین مالی انجام شده و با اقداماتی مثل تضمین سرمایه تلاش شده مشارکت در این تامین مالی‌ها جذاب‌تر شود. بنابراین، اقدامات این چنینی می‌تواند در کاهش دغدغه‌های سرمایه‌گذاران و ترغیب به سرمایه‌گذاری در این حوزه موثر باشد.

مناسب‌ترین روش برای تامین مالی دانش بنیان‌ها

عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی با تاکید بر این که تامین مالی برای کسب و کارهای نوپا و استارتاپ‌ها و... به روش کرادفاندینگ در بورس‌های دنیا رواج دارد و یکی از مناسب‌ترین روش‌ها برای کمک به تامین مالی دانش بنیان‌ها است، خاطرنشان کرد: می‌توان از تجربیات موفق سایر کشورها در این زمینه استفاده کرد. البته باید تا حد امکان ریسک سرمایه‌گذاری در حوزه دانش بنیان‌ها کاهش یابد تا به تدریج سرمایه‌گذاران، به شناخت از این حوزه دست یابند. ضمن‌اینکه راه‌اندازی تابلویی برای شرکت‌های دانش بنیانی که قصد تامین مالی به صورت جمعی را دارند هم از موضوعاتی بوده که مطرح شده اما هنوز اتفاقی دراین باره رخ نداده است درحالی که اگر این تابلو هم راه‌اندازی شود، شاهد ورود سرمایه‌های خرد در این شرکت‌ها خواهیم بود.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه