افزایش توان تسهیلات دهی بانک توسعه صادرات با تغییر در سیاست‌های اعتباری

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران با بیان اینکه ارتقای توان تسهیلات‌دهی این بانک در گرو افزایش سرمایه و تببین نظام تامین مالی مبتنی بر مشارکت است، گفت: با تدوین و اجرای سیاست‌های اعتباری جدید، دستاوردهای قابل توجهی حاصل شده و در تلاشیم سرمایه بانک را تا پایان سال به حدود ۱۸ همت افزایش دهیم.

افزایش توان تسهیلات دهی بانک توسعه صادرات با تغییر در سیاست‌های اعتباری
صفحه اقتصاد -

دکتر افشین خانی در نشست مشترک با اعضای کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران، ضمن تشریح سیاست‌های این بانک در توسعه خدمات به تولیدکنندگان و صادر کنندگان کشور، اظهار داشت: رشد ۳.۴ برابری منابع جاری و ۲.۹ برابری پرداخت تسهیلات ارزی این بانک نسبت به سال گذشته، نتیجه سیاستگذاری‌های اعتباری جدید در این نهاد توسعه‌ای است.

وی اعلام کرد: حرکت به سمت اگزیم بانک شدن آغاز شده و در حال حاضر، بانک توسعه صادرات ایران منابع مورد نیاز برای خرید ارز صادرکنندگان را در قالب مرابحه واردات کالا، متناسب با صورت‌های مالی و پرتفوی اعتباری به آن‌ها پرداخت می‌کند.

دکتر خانی به تفاهمنامه اخیر بانک توسعه صادرات ایران با صندوق ضمانت صادرات اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهمنامه، همچنان تضامین صندوق ضمانت صادرات در حکم تضامین درجه یک در نظر گرفته می‌شوند.

به گفته دکتر خانی، همکاری بانک توسعه صادرات ایران ،بخش خصوصی و صندوق ضمانت صادرات ، سه ضلع استوار برای ایجاد روش‌های کارآمد جهت توسعه صادرات کشور است.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ، تمرکز بر فرایند تجهیز منابع و استفاده صحیح مصارف را محور سیاست‌های اعتباری بانک عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی و تغییر ریل اعتباری در بانک، تامین سرمایه در گردش بنگاه‌های صادراتی و حوزه‌های وارداتی بنگاه‌های تولیدی به جای تأمین مالی طرح‌های جدید، در دستور کار قرار گرفت و برای تحقق این هدف، خدمات متنوع و تخصصی تحت عنوان طرح «الماسان» تعریف شد.

وی. تامین سرمایه در گردش صادراتی، گشایش اعتبار، تنزیل، خرید دین، مرابحه واردات کالا و انواع خدمات متناسب با نیاز مشتری را از مهم‌ترین خدمات طرح «الماسان» معرفی کرد و گفت: خوشبختانه حجم تسهیلات پرداختی در دوره اجرای این طرح نسبت به سال ۱۴۰۱، سه برابر شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر، هر پرونده‌ای که حائز شرایط اعتباری بانک باشد، از زمان تکمیل پرونده ظرف مدت ١٠ روز مصوبه دریافت می‌کند و نتیجه این فرآیند اضافه شدن بخش قابل توجهی از تجار، بازرگانان و صادرکنندگان به فهرست مشتریان جدید بانک است.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران همچنین هدف‌گذاری‌های انجام شده طی یک سال و نیم گذشته را زمینه‌ساز کاهش نرخ تمام‌شده پول در این بانک دانست.

همچنین در این نشست تخصصی، محمد لاهوتی رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران، بانک توسعه صادرات ایران را یکی از بازوهای حمایتی دولت از بخش صادرات معرفی کرد و گفت: این بانک از بدو تأسیس تلاش کرده که خدماتی با نرخ‌های مناسب در جهت حمایت از صادرات به تولیدکنندگان صادرات‌محور ارائه کند.

وی با تأکید بر اهمیت تعامل بخش خصوصی با بانک توسعه صادرات ایران گفت: بی‌تردید تعامل بانک توسعه صادرات ایران و صندوق ضمانت صادرات در کنار کمیسیون توسعه صادرات غیر نفتی می‌تواند زمینه‌ساز رفع موانع صادراتی و حفظ منافع کشور شود.

در ادامه جلسه، اعضای کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران، دیدگاه‌های خود را در حوزه تأمین مالی و ابعاد مختلف تعامل با بانک توسعه صادرات ایران مطرح کردند که دکتر خانی نیز پاسخگوی مطالب و نکات مطرح شده بود.

لازم به ذکر است در این نشست علی قاسمی عضو هیات مدیره، رضا ساعدی فر معاون اعتبارات و طاهره نورسته رئیس اداره کل اعتبارات شرکتی نیز حضور داشتند .

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه