آخرین خبر از طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت امروز یکشنبه ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۳ | پاسکاری عجیب طرح ساماندهی استخدام نیروهای شرکتی

آخرین خبر از طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت امروز یکشنبه ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۳ و طرح ساماندهی استخدام نیروهای شرکتی رع در این گزارش بخوانید.

آخرین خبر از طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت امروز یکشنبه ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۳ | پاسکاری عجیب طرح ساماندهی استخدام نیروهای شرکتی
صفحه اقتصاد -

در این گزارش به جزئیات آخرین خبر از ساماندهی کارکنان دولت پرداخته شده است. 

متاسفانه صحبت از فربه بودن دولت می‌کنند و مدعی می‌شوند باید اصل ۴۴ اجرایی شود؛ چطور وقتی چند برابرِ حقوق و دستمزد کارگران را پیمانکاران از خزانه دولت برمی‌دارند و به جیب می‌زنند، دولت فربه نمی‌شود؟ چگونه برداشت‌های نجومی واسطه‌ها برای دولت بار مالی ندارد اما قرارداد مستقیم شدن کارگران و کاهش هزینه‌های دولت، خلاف اصل ۴۴ و اقتصاد مقاومتی‌ست؟

«در سال‌های اخیر، یک تجمع مقابل مجلس، دو تجمع مقابل نهاد ریاست جمهوری و یک تجمع مقابل شورای نگهبان برگزار کردیم؛ هفته قبل هم نامه‌ای حاوی ۱۱ مورد از مطالبات کارگران ارکان ثالثِ همه‌ی شرکت‌های تابعه‌ی وزارت نفت تنظیم و برای نهاد ریاست جمهوری و وزارت نفت ارسال کردیم». نمایندگان کارگران شرکتی و پیمانکاری وزارت نفت در ادامه این صحبت‌ها تاکید کردند «در راس این مطالبات، حذف پیمانکار و تصویب و ابلاغ طرح ساماندهی استخدام قرار گرفته است، طرحی که مثل یک توپِ بدون صاحب بین مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص می‌چرخد و کارش به سرانجام نمی‌رسد.....».

بدون هیچ تردیدی، منافع خودی‌ها و نزدیکان به بلوک‌های قدرت، در باقی ماندن پیمانکاران است. اگر طرح ساماندهی در نقطه‌ای از بلوک قدرت به تصویب می‌رسد، بلافاصله در نقطه‌ای دیگر جلویش را می‌گیرند؛ حذف پیمانکاران با رای و اراده‌ی پیمانکاران و فک‌وفامیل‌ها و اطرافیانشان در قدرت، متوقف شده است. «بعد از سه سال انتظار باز هم ناکامی.....» و این آخرین جمله‌ای‌ست که یک کارگر شرکتیِ پالایشگاه‌های گازی عسلویه در انتقاد از مجمع تشخیص و نمایندگان مجلس می‌گوید.

رویکردهای فرادستان

هشتم آبان، روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره برخی ایرادات و ابهامات طرح ساماندهی کارکنان دستگاه های دولتی، اطلاعیه‌ای صادر کرد. در این اطلاعیه ضمن بیان مقدمه ای از جلسات برگزار شده با موضوع طرح ساماندهی، این طرح را دارای بار مالی و مغایر با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توصیف کرده‌اند:

«طرح ساماندهی کارکنان دستگاه‌های موضوع ماده ۲۹ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه مصوب مجلس شورای اسلامی نخستین بار در جلسه هیأت عالی نظارت ۱۴۰۱/۱۲/۰۹ و با حضور نمایندگان تام الاختیار سران قوا، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس و مسئولین ذیربط دولتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اعضای هیأت آن را از حیث افزایش بی رویه نیروهای دولت، تبعیض در به کارگیری نیروها و نیز افزایش هزینه های عمومی کشور، مغایر بندهایی از سیاستهای کلی «نظام اداری» و «اقتصاد مقاومتی» تشخیص دادند.

مجلس شورای اسلامی به منظور رفع مغایرت، اصلاحاتی در مصوبه خود انجام داد، اصلاحات انجام شده در مجلس طی دو مرحله در هیأت عالی نظارت مورد بررسی قرار گرفت و اعضاء این هیأت بالاتفاق نه تنها مغایرت های مذکور در ماده واحده و تبصره های آن را باقی دانستند، بلکه تغییرات اعمال شده توسط مجلس شورای اسلامی را موجب تشدید مغایرت با سیاستهای کلی، ارزیابی کردند».

در ادامه این اطلاعیه، دوباره توپ طرح ساماندهی در زمین مجلس انداخته شد، به زعم مجمع تشخیص، این طرح بار مالی دارد و نمایندگان نسبت به اصلاح آن اقدام نکرده‌اند: « با توجه به اینکه ایراد هیأت عالی نظارت و مبنی بر آن ایراد شورای نگهبان متوجه کل ماده واحده بوده و مجلس شورای اسلامی نسبت به رفع آن اقدامی ننموده و بر مصوبه خویش اصرار نورزیده بود، مطابق آیین نامه داخلی مجمع، محملی برای بررسی ماده واحده در مجمع وجود نداشت و لذا ضمن ابلاغ مصوبه مجمع در خصوص تبصره (۲)، مجمع تشخیص مصلحت نظام مقرر نمود مجلس شورای اسلامی با هماهنگی مسئولین ذی ربط اجرایی نسبت به رفع اشکالات ماده واحده اقدام نمایند».

اما مجلس، این توپِ بی‌صاحب مانده را به جای دیگر پاسکاری می‌کند؛ واکنش نوروزی، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: «مجمع تشخیص به جای صدور بیانیه و اطلاعیه جلسه‌ مشترکی با دولت و مجلس بررگزار کند تا طرح ساماندهی کارکنان دولت تعیین تکلیف شود.»

او تاکید کرد که «مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی نمی‌توانند قانون‌گذاری کنند و قانون‌گذاری وظیفه مجلس شورای اسلامی است پس به جای اطلاعیه صادر کردن جلساتی با مجلس و کمیسیون اجتماعی و مجموعه دولت و رئیس جدید سازمان استخدامی برگزار کنند. رئیس جمهور، معاون اول و اعضای دولت حاضر در مجمع تشخیص هم کمک کرده تا این طرح تعیین تکلیف و قراردادهای مستقیم منعقد شود».

منافع «برخی» اجازه نمی‌دهد

این رفت و برگشت‌ها تمامی ندارد، گویا منافع برخی اجازه نمی‌دهد. «احسان سهرابی» فعال کارگری با بیان این مطلب تصریح می‌کند «ماراتن بررسی طرح ساماندهی همچنان ادامه دارد؛ این طرح قبلاً دو بار به شورای نگهبان رفته و به مجلس برگشته؛ چند بار در صحن علنی مجلس رای آورده اما در نهایت با یک اطلاعیه و اظهار نظر صریح طرح را از دایره خارج کرده‌اند».

به گفته وی، مجمع تشخیص مصلحت، باید به مصلحت اکثریت جامعه یعنی کارگران و فرودستان بپردازد نه منافع خواص و ثروتمندان.

سهرابی اضافه می‌کند: متاسفانه در مواقع انتخابات، کاندیداها به سراغ کارگران و حاشیه نشینانِ شهرها می‌آیند؛ عکس یادگاری می‌گیرند و رای جمع می‌کنند اما بعد همه چیز فراموش می‌شود. نمایندگان فقط مصاحبه و فرافکنی می‌کنند؛ مجمع تشخیص مصلحت هم گویا «مصلحت» را گم کرده.

این فعال کارگری می‌افزاید: متاسفانه صحبت از فربه بودن دولت می‌کنند و مدعی می‌شوند باید اصل ۴۴ اجرایی شود؛ اینها همه برداشت به مطلوب است؛ چطور وقتی چند برابرِ حقوق و دستمزد کارگران را پیمانکاران از خزانه دولت برمی‌دارند و به جیب می‌زنند، دولت فربه نمی‌شود؟ چگونه برداشت‌های نجومی واسطه‌ها برای دولت بار مالی ندارد اما قرارداد مستقیم شدن کارگران و کاهش هزینه‌های دولت، خلاف اصل ۴۴ و اقتصاد مقاومتی‌ست؟

او با تاکید بر اینکه این رویکردها همه دفاع از منافع پیمانکاران و تازه به دوران رسیده‌هایی‌ست که از طریق رابطه در نهادهای دولتی و عمومی نفوذ کرده‌اند؛ می‌گوید: دفاع از خشن‌ترین شکل سرمایه‌داری یعنی برده‌داریِ مدرن در شرکت‌های پیمانکاری، هیچ توجیهی ندارد، نه با «مصلحت» می‌خواند و نه با «عدالت» تناسب دارد.

«مصلحت» و «عدالت» به پای منافع پیمانکاران، دلّالان و بهره‌کشان از کار سخت کارگران، قربانی می‌شوند؛ کارگرانی که تشکل صنفی مستقل ندارند، نماینده و حامی‌ای در مجلس و نهادهای فرادستی ندارند و صدایشان که از گلوهایشان بیرون می‌آید، جلوتر از راهروهای مجلس نمی‌رود و پشت درهای بسته متوقف می‌شود، مجبورند با حقوقِ یک‌‌سوم خط فقر، ترس از «بلک ‌لیست شدن» و چشم‌اندازِ ویرانِ آینده کنار بیایند؛ وقتی «تشکل» نیست، مطالبه‌گری به انتظار برای التفاتِ قدرتمندان بدل می‌شود و فعلاً این التفات فقط متوجه دلّالانِ نیروی انسانی‌ست....

مخاطبان گرامی صفحه اقتصاد با ما همراه باشید. 

پیشنهاد سردبیر

منبع: ایلنا
آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

  • بهرام

    اینکه دفاع از مظلوم درهرجای دنیا خوب است درست است شکی نیست ای کاشک ازاین مردم ودولت غیور یکی هم نیم نگاهی به مظلومین کارگری می کرد وباظلم در ایران هم مبارزه می شد

  • رضا

    همین نیروهای شرکتی و ارکان ثالث برای دفاع حرمین هم رفتن .همه جوره و با حقوق کم و بدون امتیازات پای نظام ایستادن..الان جالبه که به مصلحت نظام نیستن و دارن پاسگاری میشن بین ارکان نظام اسلامی بخاطر منافع یه عده پیمانکار که از بستگان یا از خود این مسئولین هستن...جانمان فدای امام خامنه ای روحی فدا

  • سید جواد نجبایی

    اگر ساماندهی نیروهای شرکتی به بدنه دولت موجبات فربه شدن بدنه دولت میشود این سعوال پیش می اید که شرکتهایی که بدون هیچ تاثیر گذاری وتصمیم گیری مبنی بر نظارت بر کار واحکام جابجایی نیروها نه تنها نقشی ایفا نمی. کند بلکه در ماه بخش عظیمی از سرمایه وحقوق به حق کارگران را به جیب میزند وحتی بعضا فرارمالیاتی هم مرتکب میشود به عنوان مثال بنده ۲۰ سال در شهرداری تنکابن استان مازندران مشغول به کارم وشرکت طی ۳سال گذشته یک قرار داد مبنی بر طرح طبقه بندی مشاغل را ایجاد نکرده بلکه در نحوه تنظیم قرار داد به صورت ۳ماهه تنظیم وبه امضای یکطرفه نیرو انجام داده بدون انکه هزینه کند از نحوه پرداخت بیمه تامیین اجتمایی که بیمه ف هنگیان رد میشود ودر بدنه شهرداری نیرو مشغول به کار هست حتی کوچکترین اضحار نظر مساوی با کمیته انضباطی به طرفیت شهرداری واخراج میسر میگردد بدون در نظر گرفتن سوابق وحتی کوچکترین مسعولیتی به نیرو درقبال توانمندی انها در اختیار فرصتی برای خدمت در وظایف محوله را نمیدهد حال انکه شرکت با اجاره کردن دفتری در بهترین نقطه شهر فقط اقدام به صدور ففیش حقوقی وپرداخت دستمزد از طرف شهرداری به حساب شرکت وشرکت بدون هیچ زحمتی حقوق کارگران راتضییع نموده وبه حسابشان واریز مینماید حال به نمایندگان فربه وفرصت طلب مجلس ودستان پنهان این تبعیض نژادی فرصت طلبانی را برای ثروت اندوزی به کار گرفته و محترمانه بدون هیچ زحمتی مشغول چپاول غارت هستن اگر این واسطه های هیچ کاره از مداخله دست بردارند حقوق بدون واسطه بدون اجاره دفتر وسیستم وببند مستقیم به حساب نیرو میرود وبیمه انها هم به درستی وارد خزانه تامیین اجتمایی میشود تنها معذل اصل ۴۴ حذف شرکتهایی که بدون یک ریال سرمایه صاحب امتیاز شرکت و اندوخته ثروت نامشروع مخاتره انداختن وبی انگیزه بودن نیروها در قبال وظایفشان به طوری که نیروی استخدامی خودشان کاسبان شهرداری هستن برای خودشان چندین پست تخصصی واضافه کاری های. نجومی در نظر میگیرند واز همه سو در حال چپال حقوق بیت للمال هستند ایا دستگاهای نظارتی چشمانشان را برلین پستهای حباب گونه بسته اند ایا هیچ ارگانی جوابگوی تضییع حقوق بیت المال وسرنوشت این نیروها وخانواده هایشان نبوده ونیست ،درپایان تنها بارمالی این قانون حذف شرکتها وازدرون اداره جلوگیری از پستهای انچنانی وحقوقهای ۵۰ تا. ۴۰ تا ۷۰ میلیونی درمقابل نیروهای شرکتی با حقوق ۱۲تا ۱۶ میلیونی ایااین عدالت اجتمایی وامنیت شغلی است ،باتشکر سید جواد نجبایی شماره. تماس 09117474307 دارای مدرک تحصیلی لیسانس حقوق ومتاسفانه پدربنده درسال ۵۷ فوت کرده وفرصت حضور دجبهه رانداشته وینده متولد ۱۳۵۴ هستم وشرایط سنی ایجاب. نمیکرد که بتوانم در جبهه حضور داشته باشم با توجه به اینکه پرونده برای اعزام به جبهه راتشکیل دادم ولی به دلیل سن کم ممانعت به عمل اوردن در حضور به جبهه اقایان مسعول حالا تکلیف ما که شرایط جبهه نداشتیم چه میشود

  • محمدی

    سلام ...
    تو اداره ما که شرکت توزیع برق هستیم و شکل قرارداد ما حجمی است ، پیمانکار از ما ۵۰ میلیون تومان برای قسمت مالی اداره صورت وضعیت می برد و به ما ۱۶ میلیون حقوق می ده و از پارسال هم شکل قرارداد ما رو از شرکتی به حجمی تغییر دادن که طرح ساماندهی در صورت تصویب شامل ماها نشه ، واقعا آدم به کی باید پناه ببره .

  • ا

    این همه دزدی شده نمیبینن ولی گارگری که حقشه تکلیفش مشخص بشه فشار مالی داره.بابا حقشونه چرا حق مردم رو باید چند نفر بخرن پس دولت دستش با اونا زیر یه کاسه هست

  • جعفر

    والا ما که نفهمیدیم ،حقوق رو میدن،پیمانکار ازش بر میداره،بعد اگه حال کرد به کارگر بده،نمیسه همون اول به کارگر بدی،کارگری که ده سال مداوم بوده و بازم بهش نیاز هست که بمونه ،پیمانکاری چه معنی داره،کار مقطعی باشه قابل هضم هستش

  • ناشناس

    دولت ۳برابر میده بابت هر نیرو به پیمانکار بعد اگه پیمانکار ابرابر بده به نیرو بحث کوچک شدن جیب پیمانکارانی هست که خیلی قوی شدن و حمایت میشن

  • ناشناس

    خدا ازشون نگذره این همه بی عدالتی این که پیمانکاران حق کارگران را می‌خورند کجاش مصلحت دارد والا تو این مورد عدالت مورده خودشون خوب می‌خورند و از پیمانکاران هم حق سکوت میگرند

  • کارگر زجر کشیده

    موقعی که دشمنان خارجی مثل آمریکا و اسراییل و انگلیس وفرانسه خط و نشان میکشند چطور مسولین دم از شجاعت مردم ایران میزنندو هروقت در هر عرصه ایی از مردم در خواست می کنند مردم لبک گویان به صحنه می آیند. اما موقع دخل و خرج مردم که میشود یا طرحی که به نفع مردم میشودبرای مردم جبهه گیری می کنند و طرفدار سرمایه داران و پیمانکارانند. پس از این به بعد هم سرمایه داران و هم پیمانکاران وارد عرصه ها و تظاهرات و جبهه و جنگ شوند. ایا مردم دشمن شما هستند. این کرسی های نرمی که سما تکیه زدید ثمره خون مردم و کارگرانند که شما بر علیه آنها برخاستید.

  • مهدی

    باسلام،بنده نیروی پالایشگاه گاز با 17 سال سابقه و مدرک ارشد مکانیک هنوز با پیمانکار هستم ،پیمانکاری که حتی ما رویت نکردیم،من تو گرمای ۵۸ درجه باید تو سایت قسمت بویلر کارکنم(نفرات عملیات میدونن) و نفر رسمی زیرکولر گازی حداقل دوبرابر من حقوق بیشتر و کار یک سوم من انجام بده،کجای این
    عدالت؟؟؟؟؟تشخیص مصلحت هم باید این طرح رو تایید نکنه چون منافع خیلی ها باید حفظ بشه،برده داری نوین همین هستش،خیالتون راحت این طرح اجرا نخواهد شد چون اکثر شرکت های پیمانکار ذینفع هستن مسئولین ......

  • احمد

    سلام این سرمایه داران دلان برده داری نیروی انسانی ۲اینقدر قدرت دارند که جلو رهبر نظام که به سراحت اعلام کرد مشکل انمیت شغلی نیروهای شرکتی را بطرف کنید ولی گوشی برای شنیدن نیست فقط اینای که سنگ اندازی می می کنند مرد باشندبرای مدت کوتاهی با حقوق این نیروها زندگی کنند انوقت قضاوت کنند

  • حبیب

    آی کاش دوباره جنگ شود ماهم بریم جبهه حداقل فرزندانمان از این امتیاز بهره می بردن . عدالت علی کجاست؟

  • ناشناس

    دیگه فایده نداره ، پس معلوم شد شرکت های پیمانکاری برای خود مسولین است پسدیگه شرکتیها عملا هیچ کاری نمیتونن انجام بدهند مگر اینکه خدا کمک کنه معلوم نیست شرکتی ها دارن تاوان کدام گناه نکرده رو پس میدن

  • برقکار پیمان کاری

    سلام آقای پزشکیان وقتی تو مجلس بود پیگیر ساماندهی بود ما هم به خاطر همین مسئله به ایشون رأی دادیم الان چه چیزی عوض شده یا اینا عوام فریب بود

  • عبدالباسط معماری

    ✋️ببخشید دوستان خوب ایا حقوق کارمندان دولت ۲برابر بالا می رودیاباتورم دست وپنجه نرم میکند؟

  • کارگر بدبخت

    من از همون اول واسم ثابت شده بود ک این طرح رو نمیذارن ب سرانجام برسه،اخه ب ضرر خود دولت البته بعضی از دولتی ها ک با پیمان کار دستش تو یه کاسه هس میشه،این پیمان کاران در تمام بدنه دولت و مجمع تشخیص و... نفوذ کردن ،ب هیچ وجه نمیزعرم این طرح تایید بشه،ب غیر از نماینده های مجلس هیچ نهادی ب فکر مردم نیست،موقع رای مردم میشن ،ایرانی ،زحمت کش ،موقع عمل کارگرا باعث فربه بودن دوات میشن،واقعا ننگ بر کسی ک با حق کارگر بازی میکند

  • حمید

    خیلی خوب مثل همیشه متن بالا بود ولی آخرش هیچ نبود تا الان ولی در انتخابات بعد شما ها از کارگران رای میخواهد

  • کارگر مظلوم

    فقط میتونم بگم خدا لعنتشون کنه.تا وقتی افراد خاین دارای پست و مقامند حال و روز کارگران همینه.ظلم کردن ب قشر فقیر،خیانت ب دین و شریعت و ملته.در خیلی از اداره ها،رییس دزدی میکنه،صاحب زندگی آنچنانی میشه بعد هم ک همه چیز مشخص میشه فقط محل کارش رو تغییر میدن،یعنی مجازات ک نمیشه هیچ،ترفیع هم میگیره.خب با این روش دولت متضرر نمیشه؟!!!! وقتی خطاکار حامی داشته باشه معلومه ک خیلی راحت ب کارگر ظلم میشه.واقعا جای تاسف و تالم داره ک دولت نتونه جلوی این افراد رو بگیره ونتونه حامی کارگران مظلوم باشه🤦‍♀️

اخبار ویژه

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت صفحه اقتصاد هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت صفحه اقتصاد هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد