خبر داغ از متناسب سازی حقوق بازنشستگان | چرا علی الحساب تیر و مرداد همسان سازی واریز نمی شود؟
به گفته رییس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تامین اجتماعی، لایحه متناسبسازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی، از آنجا که با لایحه همسانسازیِ حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری شبیهسازی شده، دارای اشکالاتی است.
جعفر امیرآبادی زاده گفت: با توجه به رای صادره هیات عمومی دیوان عدالت اداری مورخ ۴/۱۱/۱۴۰۲، مبنی بر اجرای ماده ۱۰۹ قانون مدیریت خدمات کشوری و تبصره های آن، در خصوص بازنشستگان کشوری که به صورت خویشفرمایی بازنشسته شدهاند و با پیگیریهای صورت گرفته ازسوی صندوق و نمایندگان خویشفرما، اعتبار لازم در مرداد ۱۴۰۳ توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تامین و به صندوق تخصیص داده شده است.
وی بیان کرد: بر این اساس، حق اولاد و عائلهمندی بازنشستگان کشوری خویشفرما از بهمن ۱۴۰۱ تاکنون محاسبه شده و امروز به حساب ایشان واریز شد.
امیرآبادیزاده خاطرنشان کرد: بازنشستگان کشوری که بهصورت خویشفرمایی بازنشسته شده و اطلاعات خود را در صندوق بازنشستگی کشوری تکمیل نکردهاند، می توانند با مراجعه به مدیریتهای استانی سراسر کشور، نسبت به تکمیل اطلاعات پرونده بازنشستگی خود اقدام نمایند تا پس از ارسال اطلاعات مربوط به حق عائلهمندی و اولاد از دفاتر مدیریت استانی به اداره کل امور مالی در ستاد و ثبت در سامانه، با احراز شرایط، معوقات سنوات قبل ایشان (از بهمن ۱۴۰۱ تاکنون) کارسازی و به ایشان پرداخت شود.
همچنین به گفته رییس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تامین اجتماعی، تصویب فرمول ۹۰ درصدی بازنشستگان صندوق کشوری برای بازنشستگان مشمول قانون تأمین اجتماعی اشتباه است؛ چراکه حقوق بازنشستگان صندوق کشوری فقط در یک مرحله به میزان ۹۰درصد شاغل همتراز تعیین میشود، که معادل ۹۰ درصد همان حقوق سال آخر اشتغال خود شخص بازنشسته است.
عباسعلی سلطانیکیا در رابطه با متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و با انتقاد از شیوه تعیین درصد حقوق بازنشستگان به روش پلکانی معکوس گفت: روال معمول باید این باشد که کسی که بیمهپردازیِ بیشتری دارد، حقوق بیشتری هم دریافت کند. اما روش پلکانیِ معکوس حقوق بازنشستگان سایر سطوح را سال به سال کمتر کرده است و این روش بسیار ناعادلانه است.
وی افزود: مجموعه آنچه گفتم سبب شد که مستمریِ بازنشستگان نیاز به متناسبسازی داشته باشد، اما لایحه متناسبسازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی، از آنجا که با لایحه همسانسازیِ حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری شبیهسازی شده، دارای اشکالاتی است.
پیش از این مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفته بود: کمیتهای تشکیل شده که روند اجرای از این به بعد این مصوبه قانون برنامه هفتم توسعه در قالب صدور احکام و مسائل مختلف، نحوه اجرای متناسبسازی با اصلاحی که در بند (ر) جزء ۲ ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه بایستی اتفاق بیفتد و شرایطی که باید در لایحه دولت که به صورت دو فوریتی به مجلس ابلاغ شده، انجام شود را پیگیری میکنند و مشکلی برای اجرای آن نداریم.
موسوی با تأکید بر اینکه اساساً از قبل اعلام کردیم که مشکلی برای همسانسازی حقوق بازنشستگان نداریم، تصریح کرد: همچنان موضعمان این است که در کنار بازنشستگان عزیز برای اجرای متناسبسازی حقوق ایشان خواهیم بود.
همسان سازی حقوق بازنشستگان یک ضرورت انکارناپذیر در کشور است. با توجه به شرایط اقتصادی سخت و نیازهای مالی بازنشستگان، اقداماتی مانند متناسب سازی حقوق می تواند تاثیرات مثبتی بر کیفیت زندگی آن ها داشته باشد. توجه به جزئیات، شفاف سازی برنامه های دولتی و ایجاد منابع مالی پایدار، از جمله مهم ترین مواردی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
از آنجائیکه همسان سازی حقوق بازنشستگان بعد از سال ها تبدیل به قانون شده و در بند ر جزء ۲ ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم آمده تسریع در صدور احکام همه بازنشستگان کشوری، لشکری، صندوق فولاد، تامین اجتماعی یک ضرورت است چرا که بعد از واریز علی الحساب ۳ ماهه اول در خرداد ماه برای همه بازنشستگان به مبلغ ماهانه یک میلیون تومان انتظار م رفت برای ماه های تیر و مرداد هم علی الحساب یک میلیون تومانی واریز می شد تا زمان صدور احکام و طبق پیگیری ها پیش بینی می شود احکام حقوق بازنشستگان طبق همسان سازی اواخر شهریور ماه یا اوایل مهر ماه صادر شود و به عبارتی اجرای همسان سازی برای حقوق مهر ماه امکان پذیر است.
با توجه به استقرار دولت چهاردهم از اول شهریور ماه انتظار بازنشستگان تحقق این دو خواسته است: اول واریز علی الحساب یک میلیون تومان تا زمان صدور احکام و دوم تسریع در صدور احکام حقوق طبق قانون برنامه هفتم توسعه.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان منتفی شد؟
حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نسبت به ماه گذشته با تغییری همراه نشد تا همانند تیرماه خبری از واریز مابه التفاوت نباشد. علی دهقان کیا، رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران در خصوص آخرین وضعیت متناسب سازی حقوق بازنشستگان گفت: در برنامه هفتم توسعه، سازمان تامین اجتماعی برای سایر سطوح موظف است متناسب سازی را انجام دهد و از اول سال هم قابل اجرا است منتها به دلیل انتخابات مجلس یک عقب افتادگی به وجود آمد، اما با فشارهای سازمان و مدیران تامین اجتماعی مبلغ سه میلیون تومان برای حداقل بگیران و سایر سطوح واریز شد. دهقان کیا گفت: افزایش حقوق حداقل بگیران باید براساس نرخ تورم باشد، اما هرساله میزان افزایش حقوق این گروه از بازنشستگان نسبت به تورم کمتر بوده، حداقل بگیران در حال حاضر یک سوم سبد معیشت خانوار دریافتی دارند و حداقل حقوق یک خانوار باید ۲۰ میلیون تومان باشد تا یک زندگی معمولی سپری شود.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران افزود: بررسی مصوبه دو فوریتی متناسب سازی حداقل بگیران با بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت جدید تداخل پیدا کرد و کار ما عقب افتاد، سازمان تامین اجتماعی خواستار این موضوع بود که تصمیمات گرفته شده برای سایر سطوح و حداقل بگیران باشد.
دهقان کیان در پاسخ به این سوال که علت عدم واریز مابه التفاوت حقوق تیر و مردادماه چیست، گفت: مبلغ ۳ میلیون تومان علی الحساب متناسب سازی با دستور نهاد ریاست جمهوری واریز شد، اما بعد از آن ما برای پرداخت دستوری نداریم و فقط لایحه دو فوریتی است که بایستی مجلس زودتر به آن رسیدگی کند.
انتظار بازنشستگان کشوری ، لشکری ، تامین اجتماعی و صندوق فولاد از دولت چهاردهم این است به قید فوریت اعتبار علی الحساب همسان سازی ماه های تیر و مرداد را پیگیری و دستور فوری برای صدور احکام همسان سازی بازنشستگان دهد.
تعیین درصد حقوق بازنشستگان به روش پلکانی معکوس چیست؟
عباسعلی سلطانیکیا در رابطه با متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و با انتقاد از شیوه تعیین درصد حقوق بازنشستگان به روش پلکانی معکوس گفت: روال معمول باید این باشد که کسی که بیمهپردازیِ بیشتری دارد، حقوق بیشتری هم دریافت کند. اما روش پلکانیِ معکوس حقوق بازنشستگان سایر سطوح را سال به سال کمتر کرده است و این روش بسیار ناعادلانه است.
وی افزود: مجموعه آنچه گفتم سبب شد که مستمریِ بازنشستگان نیاز به متناسبسازی داشته باشد، اما لایحه متناسبسازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی، از آنجا که با لایحه همسانسازیِ حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری شبیهسازی شده، دارای اشکالاتی است.
سلطانیکیا توضیح داد: مطابق ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی، حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در زمان بازنشستگی معدلگیری میشود. یعنی حقوق ۲۴ ماه بیمهپردازی آخر خدمت تقسیم بر ۲۴ میشود که به این، حقوق معدلگیری شده میگویند. تا این مرحله با صندوق کشوری اشتراک داریم. طبق مصوبه متناسبسازی، مستمریِ بیمهپردازان این صندوق به ۹۰ درصد حقوق شاغل همترازش ارتقا پیدا میکند.
وی بیان کرد: تصویب فرمول ۹۰ درصدی بازنشستگان صندوق کشوری برای بازنشستگان مشمول قانون تأمین اجتماعی اشتباه است؛ چراکه حقوق بازنشستگان صندوق کشوری فقط در یک مرحله به میزان ۹۰درصد شاغل همتراز تعیین میشود، که معادل ۹۰ درصد همان حقوق سال آخر اشتغال خود شخص بازنشسته است.
سلطانی کیا بیان کرد: راهحل این است که برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، عبارتِ «۹۰درصد» از سطرآخر مصوبه حذف و کلمه «برابر» جایگزین آن شود.
احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بزووی صادر میشود
جزئیات جدید از متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد که براساس تصمیم اخذا شده فی مابین سازمان تامین اجتماعی و کانون بازنشستگان به زودی احکام متناسب سازی صادر خواهد شود.
نشست مشترک میرهاشم موسوی؛ مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و رئیس، اعضای هیئت مدیره و بازرسین کانون عالی کشور برگزار شد.
در این جلسه رئیس ،اعضای هیئت مدیره و بازرسین کانون عالی پس از بحث و تبادل نظر با مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی به توافق رسیدند تا احکام متناسب سازی بر اساس مفاد جزء ۲ بند ر ماده ۲۸ برنامه هفتم توسعه هم برای سایرسطوح و هم برای حداقل بگیران بازنشسته تامین اجتماعی صادر شود.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در این جلسه ضمن اعلام آمادگی برای موضوع متناسب سازی گفت: با مشارکت و همفکری نمایندگان کانون عالی کشور و سازمان تامین اجتماعی احکام متناسب سازی برای بازنشستگان سایر سطوح و جامعه حداقل بگیرصادر میشود و سازمان بر اساس طرح دو فوریتی دولت به مجلس متناسب سازی برنامه هفتم را برای حداقل بگیران نیز همانندسایر سطوح اعمال خواهد کرد.
در این جلسه توافق شد که با توجه به اجرای متناسب سازی برنامه هفتم توسعه در راستای پرداخت ۳ میلیون تومان علی الحساب به سایر سطوح و حداقل بگیران که در تیرماه صورت گرفت و نهایتاً پس از صدور احکام متناسب سازی باقیمانده ۴۰ درصد متناسب سازی درسال اول برنامه هفتم توسعه به بازنشستگان مشمول این طرح پرداخت بشود.
در این جلسه تصمیم بر این شد که به زودی احکام متناسب سازی صادر خواهد شود.
نظر شما