یک خبر مهم درباره مزایای نقدی کارکنان دولت | پرداخت مزایای کارکنان دولت شفاف می شود

در این خبر به توضیحاتی درباره مزایای نقدی کارکنان دولت و شفافیت پرداخت مزایای کارکنان دولت پرداخته شده است.

یک خبر مهم درباره مزایای نقدی کارکنان دولت | پرداخت مزایای کارکنان دولت شفاف می شود
صفحه اقتصاد -

براساس آنچه در بخشنامه جدید خزانه داری کل کشور عنوان شده است باید پرداخت‌های مزایای غیرمستمر نقدی و غیرنقدی کارکنان دولت در سامانه های مربوطه حتما بارگذاری شود.

گفتنی است که بخشنامه خزانه داری کل کشور موضوع ابلاغ مصوبه شورای نظارت مالی درباره نحوه پرداخت مزایای غیر مستمر نقدی و غیر نقدی طی نامه ۵۳/۸۸۲۰۴ مورخ ۱۴۰۲/۰۵/۱۸ توسط خزانه دار کل کشور ابلاغ شده است.

براساس متن این بخشنامه، پرداخت مزایای غیرمستمر نقدی از طریق مدیر مالی دستگاه اجرایی به نمایندگی از خزانه داری کل کشور به حساب کارکنان کارسازی و در سامانه های مربوطه بارگذاری می شود.

همچنین پرداخت مزایای غیرمستمر غیرنقدی از طریق ذیحساب/ مدیرمالی دستگاه اجرایی به نمایندگی از خزانه داری کل کشور به ذینفع یا فروشندگان کالا حسب مورد واریز و در سامانه های مربوط بارگذاری می شود.

براساس متن این ابلاغیه مسئولیت ثبت و ضبط کلیه پرداخت های مذکور در سامانه های مربوطه بر عهده دستگاه های اجرایی و مسئولیت نظارت بر ثبت و ضبط پرداخت های مذکور و رعایت سقف خالص پرداختی متوسط ماهانه در سال موضوع بند ج تبصره ۱۲ ماده واحده قانون بودجه سال جاری بر عهده ذیحساب / مدیرمالی است.

همه چیز درباره مزایای مستمر و مزایای غیرمستمر

هر فرد شاغل ممکن است علاوه بر مزدی که به او تعلق می گیرد مبالغی را (نقدی یا غیر نقدی) از کارفرما دریافت کند. مبالغی که به جز حقوق اصلی به کارگران پرداخت می شود در زمره مزایا محسوب شده و از نظر استمرار در پرداخت به مزایای مستمر و غیرمستمر و از نظر نوع پرداخت به نقدی و غیر نقدی تقسیم می گردد.

مزایای مستمر و غیرمستمر در قانون مدیریت خدمات کشوری

در قانون مدیریت خدمات کشوری، تعریفی از مزایای مستمر و غیرمستمر به میان نیامده و به صورت احصائی مشخص شده‌اند.

مطابق تبصره ماده (۷۶) قانون مدیریت خدمات کشوری:

«تبصره- سقف حقوق ثابت و فوق العاده های مستمر نباید از (۷) برابر حداقل حقوق ثابت و فوق العاده های مستمر تجاوز کند. فوق العاده های مذکور دربندهای (۲)، (۳) و (۵) ماده (۶۸) فوق العاده مستمر تلقی می‌گردند.»

بر اساس این تبصره، فوق العاده ایثارگری، فوق العاده سختی کار و کار در محیطهای غیرمتعارف و فوق العاده شغل، جزو فوق‌العاده های مستمر و سایر فوق‌العاده های این قانون، غیرمستمر تلقی می‌گردند.

مزایای مستمر و غیرمستمر در قانون کار

پرداخت ها و مزایای مستمر پرداخت هایی هستند که ماهانه به پرسنل اختصاص داده می شود و در حکم حقوقی هم ذکر می شوند مزایای مستمر شامل مزایای نقدی و غیر نقدی می باشد. مزایای غیر مستمر مزایایی هستند که بنا بر مناسبت خاص یا کارکرد خاص ممکن است به پرسنل اختصاص یابد. این مزایا ممکن است در برخی ماه های سال به فرد شاغل تعلق گیرد.

مزایای مستمر غیر نقدی: استفاده از مسکن (با اثاثیه و یا بدون اثاثیه) استفاده از اتومبیل واگذاری از طرف کارفرما و یا سایر مزایای غیر نقدی از قبیل بن یا خوار و بار و …

مزایای مستمر نقدی: محل خدمت – محرومیت از تسهیلات زندگی – حق ایاب و ذهاب – حق اولاد – حق مقام – حقوق اصلی – حق فنی – فوق العاده جذب – کشیک – جذب – نوبت کاری – مزایای ارزی – فوق العاده کسر صندوق و … که به طور مستمر به اشخاص صندوق حقوق بگیر پرداخت می شود.

مزایای غیر مستمر به استناد قانون کار و مالیات عبارتند است: اضافه کار- پاداش انجام کار – عیدی – پاداش آخر سال – پرداخت هایی برای تهیه لباس – پرداخت هایی برای درمان و معالجه – بهره وری – خسارت اخراج – فوق العاده مسافرت مربوط به شغل – بازخرید خدمت در خاتمه خدمت – بازخرید مرخصی  و یا سایر مزایایی که توسط کارفرما طبق قانون به کارکنان پرداخت می شود.

مزایای مستمر و غیرمستمر از لحاظ مالیات:

– کلیه حقوق و مزایای حقوق بگیر ( اعم از مستمر یا غیر مستمر ) مشمول مالیات می باشد.

– ماخذ محاسبه درآمد مشمول مالیات بر درآمد حقوق ، کل درآمد و مزایای مستمر و غیر مستمر ، قبل از اعمال کسورات می باشد، بنابراین کسورات مختلف از قبیل حق بیمه ، مساعده و وام تاثیری بر محاسبه ندارد .

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه