متن نهایی قانون بودجه سال ۱۴۰۲ + فایل ابلاغی
صفحه اقتصاد - محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی د آخرین روز کاری سال ۱۴۰۱، قانون بودجه ۱۴۰۲ کل کشور را ابلاغ کرد.
صفحه اقتصاد - محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی د آخرین روز کاری سال ۱۴۰۱، قانون بودجه ۱۴۰۲ کل کشور را ابلاغ کرد.
دوم بهمن ماه کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ با موافقت ۱۶۹ نفر از نمایندگان، ۵۴ رای مخالف و هفت رای ممتنع به تصویب رسید. در ادامه مهمترین نکات لایحه بودجه سال آینده مورد بررسی قرار میگیرد که البته ممکن است دستخوش تغییراتی از سوی نمایندگان مجلس شود.
لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ با رقمی معادل ۵۲۶۱ هزار میلیارد تومان بسته شد که در این میان مجموع درآمدهای دولت (به غیر از درآمدهای نفتی) ۹۷۸ هزار میلیارد تومان که نسبت به هزینههای تعریف شده حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان تراز عملیاتی منفی دارد.
دولت در شرایطی که تحریمها علیه کشورمان سخت و سختتر میشود در لایحه بودجه ۱۴۰۲ حدود ۶۰۳ هزار میلیارد تومان درآمد نفتی برای خود متصور شده که بر اساس فروش ۱.۴ میلیون بشکه در روز با قیمت ۸۵ دلار این درآمد را برآورد کرده است. این میزان درآمد ۲۵ درصد نسبت به سال گذشته بیشتر شده و برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس آن را غیرواقعی میدانند.
توسط رئیس مجلس صورت گرفت؛ ابلاغ قانون بودجه 1402
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، طی نامهای به سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور را ابلاغ کرد.
نامه شماره ۱۲۰۵۵۸/۱۱- ۸۶۰ مورخ ۲۸/۱۲/۱۴۰۱
حضرت حجتالاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر سید ابراهیم رئیسی
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علکیم
احتراماً، عطف به نامه شماره ۱۹۵۲۷۰ مورخ ۲۱/۱۰/۱۴۰۱ مطابق اصل یکصد و بیست و سوم (۱۲۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور» مصوب جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ ۲۴/۱۲/۱۴۰۱ که از سوی مجمع محترم تشخیص مصلحت نظام در اجرای اصل یکصد و دوازدهم (۱۱۲) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده (۲۰۰) قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شده است، به پیوست ابلاغ میشود. یادآوری موارد زیر را ضروری میدانم:
- با توجه به تمدید شش ماهه قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و زمان بر بودن رسیدگی به برنامه هفتم توسعه، مقتضی است حداکثر تا پایان اردیبهشتماه سال آتی لایحه مزبور به مجلس شورای اسلامی، تقدیم گردد.
- به منظور سهولت اجرای قانون بودجه سالانه، تهیه و تدوین و تصویب دستورالعملها، آیین نامه های اجرایی و سایر مقررات لازمالتصویب مطابق با مهلت قانونی مقرر در این قانون و حکم مقرر در بند (هـ) تبصره (۲۰) این قانون باید انجام گیرد.
- به منظور اعمال شفافیت در اجرای قانون بودجه، مواعید قانونی تهیه، ارائه و ارسال گزارشهای تکلیفی به مراجع مقرر در قوانین دائمی مرتبط با بودجه سنواتی و احکام این قانون، باید رعایت گردد.
- ارتقای بهرهوری خدمات عمومی، شفافسازی، مسئولیتپذیری و اهتمام ویژه به مبادله به هنگام موافقتنامه فیمابین سازمان برنامه و بودجه کشور و دستگاههای اجرایی ذیربط و تخصیص اعتبارات با رعایت ماده (۳۰) قانون برنامه و بودجه، متناسب با تحقق اهداف برنامههای کلان و با رعایت قوانین و مقررات در حدود منابع وصولی بودجه عمومی دولت، لازم است مدنظر مجریان قرار گیرد.
- اتخاذ رویکرد کاهش خطر حوادث و سوانح از طریق ارائه جدول توزیع منابع موضوع بند «م» ماده (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی(۲)، ظرف مدت دو ماه از تاریخ ابلاغ این قانون که برمبنای سند ملی مدیریت بحران کشور و برنامه ملی و استانی کاهش خطر حوادث و سوانح، آسیبپذیری ها و ایجاد آمادگی، پاسخ، بازتوانی و بازسانی در مقابله با بحران تنظیم شده است، به مجلس شورای اسلامی برابر حکم مقرر در بند «الف» تبصره (۱۳) این قانون صورت گیرد.
محمدباقر قالیباف
نظر شما