تحلیل های جدید از وضعیت بازار کریپتو پس از کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو
در تاریخ ۱۸ سپتامبر (۲۸ شهریور) فدرال رزرو (Federal Reserve) یا همان بانک مرکزی آمریکا اعلام کرد که نرخ بهره را کاهش میدهد. فدرال رزرو نرخ بهره را از بازه ۵.۵-۵.۲۵ درصد به ۵-۴.۷۵ درصد تغییر داد که نشان از ۰.۵ درصد کاهش دارد.
در تاریخ ۱۸ سپتامبر (۲۸ شهریور) فدرال رزرو (Federal Reserve) یا همان بانک مرکزی آمریکا اعلام کرد که نرخ بهره را کاهش میدهد. فدرال رزرو نرخ بهره را از بازه ۵.۵-۵.۲۵ درصد به ۵-۴.۷۵ درصد تغییر داد که نشان از ۰.۵ درصد کاهش دارد.
کاهش نرخ بهره بهطورکلی گردش سرمایه را آسانتر میکند. به همین دلیل افراد بیشتری به خرید ارز دیجیتال روی آورده و جامعه اقتصادی ریسکپذیرتر میشود. این کاهش منجر به افزایش سرمایهگذاری در بازار رمزارزها و بیت کوین شده است؛ اما گمانهزنیها از تأثیر طولانیمدت این تغییر همگی مثبت نیستند.
تاثیر کاهش نرخ بهره در افزایش خرید ارز دیجیتال
پس از اعلام کاهش نرخ بهره و در فردای همان روز (۱۹ سپتامبر) بازار کریپتوکارنسی رشدی ۱۵۰ میلیارددلاری داشت. همچنین قیمت بیت کوین به سقف سههفتهای خود، یعنی ۶۲۵۰۰ دلار رسید.
بازار ایالات متحده آمریکا بسیار گسترده است و سرمایه در گردش نسبتا زیادی در آن وجود دارد. از طرفی هرگونه تغییر در آن بهطور دقیق تحتنظر معاملهگران سرتاسر دنیا قرار میگیرد؛ بنابراین اخبار مثبت مربوط به این بازار میتواند معاملهگران در سرتاسر جهان را تحتتأثیر قرار دهد.
گرچه پس از اعلام این کاهش، بازار ارزهای دیجیتال رشد کرد؛ اما برخی تحلیلگران اثرات بلندمدت این تصمیم را بر بازار رمزارزها و اقتصاد ایالات متحده منفی میدانند. یکی از این افراد آرتور هیز (Arthur Hayes) است. هیز بنیانگذار صرافی محبوب BitMEX است و تحلیلهای متعددی از بازار رمزارزها و بهویژه بیت کوین ارائه میکند.
او با اظهارنظر نسبت به کاهش نرخ بهره از تبعات احتمالی آن سخن گفته است. آرتور هیز پیشبینی میکند که این کاهش میتواند درآمد دولت ایالات متحده را کاهش داده و منجر به ایجاد تورم شود. بدون شک رشد تورم در آمریکا میتواند بهشدت بازار رمزارزها را تحتتأثیر قرار دهد.
دولت آمریکا قدرت کنترل کاهش درآمد را دارد
گرچه کمشدن نرخ بهره میتواند درآمد دولت آمریکا را کاهش دهد؛ اما این تنها در بررسی یکجانبه محتمل به نظر میرسد. چنین کاهشی میتواند میزان سرمایهگذاری در بازارهای پرسودی همچون فارکس و بازار ارزهای دیجیتال را افزایش داده و به بیشترشدن درآمد اقشار مختلف کمک کند. دولت نیز میتواند از این فرایند چه بهصورت مستقیم و چه غیرمستقیم کسب سود کند.
اقتصاد آمریکا بسیار گسترده است و احتمالا توانایی جبران کاهش درآمد از نرخ بهره را خواهد داشت. در این صورت بازار ارزهای دیجیتال نیز روند صعودی خود را حفظ خواهد کرد. بههرحال برای بررسی تأثیرات طولانیمدت آن باید تغییرات اقتصادی در جوامعی مانند آمریکا و ژاپن را بهطور دقیق تحتنظر داشت.
مطلوب شدن شرایط برای خرید ارز دیجیتال
پس از اعلام کاهش نرخ بهره، علاقه سرمایهگذاران به بیت کوین و دیگر رمزارزها بیشتر شد. در نتیجه آن سرمایهگذاری در این حوزه افزایش پیدا کرده و روند قیمتها صعودی شد؛ اما رویدادهای مهم دیگری نیز میتوانند بر این بازار تأثیرگذار باشند. انتخابات آمریکا و تصمیمات هر حزب نسبت به معاملات و اظهارات مستقیم آنها نسبت به ارزهای دیجیتال اهمیت بسیار زیادی دارد.
با درنظرگرفتن تمامی این موارد میتوان با آگاهی بیشتری معامله کرد. تغییر نرخ بهره بانکی و تأثیر حدودا ۱۵۰ میلیارددلاری آن بر بازار رمزارزها بار دیگر اهمیت تحلیلهای بنیادین و توجه به اقتصاد کلان را به معاملهگران گوشزد کرد.
نظر شما