راهنمای تقویم حجامت ۱۴۰۲

روزهای مناسب حجامت سال ۱۴۰۲ / حجامت برای چه کسانی ضرر دارد؟ / چه کسانی باید حجامت کنند؟

در این مطلب از صفحه اقتصاد ، توضیحاتی درباره راهنمای تقویم حجامت ۱۴۰۲ و روزهای نامناسب برای حجامت خواهیم داشت! با ما همراه باشید.

صفحه اقتصاد -

این تقویم شامل روزهای خاص و ویژه حجامت در سال ۱۴۰۲ است. این تقویم بهترین روزهای حجامت را در طی، بهار، تابستان، پاییز و زمستان ۱۴۰۲ نشان می دهد. با استفاده از این سالنامه، می توان از روزهای مناسب و نامناسب برای حجامت در سال ۱۴۰۲ مطلع شد.

راهنمای تقویم حجامت ۱۴۰۲ :

روزهای خاص و مناسب برای حجامت :

روزهایی که حجامت در این ایام توصیه شده است عبارتند: این ایام، شامل روزهای ۱۲،۱۳ ،۱۴ ،۱۵ و روزهای ۱۷،۱۹ و ۲۱ ماه قمری است.

روزهای ویژه حجامت ۱۴۰۲ :

مناسب ترین و بهترین روزهای حجامت : این ایام شامل روزهای ۷ و ۱۴ ماه رومی حزیران ، اولین سه شنبه ماه رومی آذار و روزهای سه شنبه ای که مصادف با ۱۷،۱۹ و ۲۱ ماه قمری باشند.

روزهای نامناسب برای حجامت:

  • ایام ماه مبارک رمضان
  • روزهای جمعه
  • روزهای چهارشنبه
  • ماه رومی کانون اول (۲۳ آذر تا ۲۳ دی)

نکته مهم:

در صورت تداخل روزهای مناسب و نامناسب حجامت ، (مثل روزهای مناسبی که در ماه رومی کانون اول قرار دارند)، بهتر است حجامت به موارد ضروری محدود شود.

تقویم حجامت 1402

ضرورت و اهمیت حجامت

در باب اهمیت حجامت همین بس که پیامبر اسلام (ص)، انجام حجامت و خون گیری را از سنت های انبیای الهی دانسته اند و حکمای طب سنتی مانند ذکریای رازی، سید اسماعیل جرجانی، زهراوی و … نیز همگی از حجامت به عنوان روشی درمانی در انواع بیماری ها نام برده‌اند. برای بهره‌مندی از فواید حجامت بهتر است آداب حجامت را رعایت کنید. با دقت به تقویم حجامت و در نظر گرفتن بهترین روز هفته برای حجامت می‌توانید تاثیر این عمل را چند برابر کنید.

سه توصیه مهم یعنی قرائت آیه الکرسی، سه بار طلب خیر از خداوند متعال و ذکر شریف صلوات فراموش نشود. پرداخت صدقه و قرائت سوره های شریف معوّذتین هم می تواند توصیه های مقبولی باشند.

بهترین روزهای حجامت در 6 ماهه اول 1402:

تقویم حجامت 1402

به طور کلی اگر بخواهیم مشخص کنیم که چه روزهایی برای حجامت خوب است باید گفت که روزهای مناسب حجامت شامل روزهای ۱۲ تا ۱۵، روزهای ۱۷،۱۹،۲۱ و پنجشنبه آخر هر ماه قمری می‌شود. روزهای خاص و ویژه برای حجامت شامل

روزهای ۷ و ۱۴ ماه رومی حزیران که بنابر بعضی تقویم ها، مطابق ۳۰ خرداد و ۶ تیر و بنابر برخی تقویم ها، مصادف با ۲۹ خرداد و ۵ تیر است.

اولین سه شنبه ماه رومی آذار (۲۹ اسفند ماه)

روزهای سه شنبه ای که مصادف با ۱۷، ۱۹ یا ۲۱ ماه قمری می شود. ( ۱۶ خرداد، ۱۷ مرداد، ۱۴ شهریور، ۱۱ مهر، ۱۴ آذر، ۱۲ دی، ۸ و ۲۹ اسفند)

بهترین روزهای حجامت در 6 ماهه دوم 1402:

تقویم حجامت 1402

حجامت روشی از خونگیری است که از آن برای درمان بیماری ها نیز استفاده می شود . در طب اسلامی و سنتی از حجامت به عنوان درمان استفاده می کردند ، این روش درمانی سابقه تاریخی هفت هزار ساله دارد.

در روایات اسلامی نیز آمده است که پیامبران و ائمه اطهار(ع) حجامت را یک سنت الهی می دانستند . امروزه حجامت طرفداران زیادی دارد و افراد زیادی برای درمان بیماری های خود به این درمان روی می آورند . در ادامه به شما می گوییم که حجامت چه فوایدی دارد و آیا برای پوست و موهای زائد مفید است یا خیر؟

دو روش حجامت مرطوب و خشک

حجامت مرطوب :

حجامت مرطوب، مواد و سموم مضر بدن را از بین می برد و حالت تسکین دهنده دارد.

حجامت خشک :

حجامت خشک در دو نوع است :

الف:سرد و خشک،

ب:گرم و خشک

حجامت گرم و خشک همان لیوان گذاری است که افراد با این نوع آشنا هستند . این نوع حجامت در نقاط مختلفی از بدن انجام می شود و بسیاری از دردها و بیماریها درمان می کند . این نوع حجامت موجب انبساط عروق و رفع انسداد آنها و تحریک دیواره مویرگها می شود و سیستم ایمنی بدن را قوی می کند.

حجامت موضعی

در این نوع حجامت بر اساس تشخیص پزشک حجامت بر روی موضع خاصی مانند کفلها، اطراف مقعد، روی رانها، کلیه، قاعده ریه و کبد انجام می شود.

این نوع حجامت انواع مختلفی دارد . در سایر اعضای بدن نیز برای درمان بیماری حجامت هایی مانند حجامت زیر چانه (برای درمان جوش های صورت)، حجامت ساعد (برای گرفتگی رگ دست که یک بیماری خاص بانوان است)، حجامت سر (برای رشد مو)، حجامت زانو، حجامت کبد، حجامت کلیه ها، حجامت ساقین، حجامت پشت کمر، زیرناف، قوزکپا انجام می شود.

برای بر طرف کردن رطوبت سر و رشد مطلوب نوزادان حجامت نقره در گودی پشت گردن برای آنها پس از 4 ماهگی تجویز می شود.

برای درمان زردی نوزادان نیز باید پشت گوششان را حجامت نمود تا با ریزش دو سه قطره خون، زردی کاهش یابد.

روش انجام حجامت

پزشک پس از معاینه بیمار بر اساس تشخیص موضعی را برای حجامت تعیین می کند سپس موضع مورد نظر را ضد عفونی می کند.

چند دقیقه با لیوان حجامت که بصورت یکبار مصرف ساخته شده موضع مورد نظر بادکش می شود.

سپس با توجه به وضعیت بیمار پزشک چند خراش ایجاد می کند و در سه تا پنج مرحله از او خون می گیرند.

حجامت درحدود 20 دقیقه انجام می شود و از بیمار 50 تا70 سی سی خون گرفته می شود.

در حجامت خشک مرحله خونگیری انجام نمی شود.

انواع حجامت

زمان انجام حجامت

می توانید برای درمان بیماری ها هرسال درفصل بهار حجامت کنید.

حداقل فاصله زمانی برای حجامت ازیک ماه شروع می شود و بر اساس سن متفاوت است.

حجامت تنها یک بار نتیجه نمی دهد و لازم است به طور مداوم اجرایی شود.

ارزش درمانی حجامت

طب سنتی انجام حجامت را مهم ترین ارکان درمان می داند که بیماری های گوناگون را درمان می کند و برای پیشگیری از بیماری ها نیز کاربرد دارد . بر طبق نظر بو علی سینا و طب سنتی حجامت آن دسته از بیماری هایی که بر اثر غلبه خون ایجاد شده اند را درمان می کند و صفرا و سودا را از بین می برد.

حجامت در درمان بیمارهای زیر موثر است :

چربی خون بالا

دیابت غیر وابسته به انسولین

دردهای عضلانی

سردردهای عصبی و میگرنی

بیماریهای پوستی

پسوریازیس

آلرژی های دارویی یا غذایی یا فصلی

اعتیاد به مواد مخدر

بیماریهای انسدادی عروق کرونر

عوارض بعد از یائسگی (منوپوز)

دردهای قاعدگی در زنان و دوشیزگان (دیسمونوره)

بیماریهای عفونی ، هورمونی و غدد

درمان جوش با حجامت

افرادی که نباید حجامت کنند:

افراد دچار غلبه شدید بلغم

نوزادان تا 4 ماهگی

زنان باردار

زنان در زمان عادت ماهیانه

افراد دچار کمبود پلاکت خون

افراد دچار فشارخون بالا

آیا حجامت برای پوست مفید است ؟

افرادی که صورت آنها پر از جوش است باید علت جوش زدن خود را بیابند بنابراین بهتر است نزد پزشک روند . درمان جوش بر اساس علت آن صورت می گیرد اما اگر بیماری از طریق طب مدرن درمان نشود، پزشکان با تقاضای بیمار از طب سنتی مانند حجامت برای درمان استفاده می کنند.

آیا انجام حجامت موهای زائد چانه را درمان می کند؟

حجامت تنها تا حدودی موی زائد زیر چانه را کم می کند و این روش برای درمان موهای زائد چندان تاثیری ندارد. اگر افرادی که دچار موهای زائد هستند ، همراه حجامت درمان دارویی نیز انجام دهند می توانند بهتر نتیجه بگیرند . بنابراین حجامت درمان اصلی نیست و به تمیزی پوست کمک می کند.

خون حجامت چه تفاوتی با خون اهدایی دارد ؟

در اهدای خون 450 سی سی خون تازه با سوزن از ورید گرفته می شود.

در حجامت خون از مویرگ گرفته می شود و خونگیری حدود 50 سی سی است.

ترکیبات خون وریدی با خون حجامت متفاوت است . در حجامت خون سیاه و غلیظ است و خون دارای اوره، چربی و ترکیبات زائد بیشتری است.

 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه