تب اصفهان بالا می رود | تابستان سوزناک زودتر از موعد در انتظار اصفهانی ها
از نیمه اردیبهشت ماه، روند افزایش دما فراتر از معمول در استان اصفهان آغاز میشود.

معاون توسعه و پیشبینی اداره کل هواشناسی اصفهان گفت: روند افزایش دما فراتر از معمول و از نیمه اردیبهشت ماه در استان اصفهان آغاز میشود و امسال درگیر تابستان زودرس خواهیم بود.
مهر نوشت، نوید حاجی بابایی با اشاره به گرمای زودرس و وضعیت نوسانات دمایی در استان طی ماههای پیش رو، اظهار کرد: باید توجه داشت که طی یک ماه گذشته در فروردین، دمای استان در حد نرمال بود و به لحاظ دمایی یک فروردین نرمال (عادی) را سپری کردیم.
وی ادامه داد: پیشبینی این است که در ماه اردیبهشت افزایش دما آغاز شود که روند آن فراتر از نرمال خواهد بود.
اوج گرمای اصفهان در خرداد و تیر است
معاون توسعه و پیشبینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه اردیبهشت امسال گرمتر از شرایط معمول خواهد بود، خاطرنشان کرد: از نیمه دوم بهار تا اواسط تابستان سال جاری بیشترین شرایط افزایش دما در استان اصفهان پیشبینی میشود.
حاجی بابایی افزود: بیشترین افزایش دما در بازه زمانی نیمه اردیبهشت تا اواسط تیر ماه پیش رو خواهد بود که بین ۲ تا سه درجه سلسیوس بالاتر از حد معمول در سطح استان به ویژه در مناطق شمال، شرق و شمال شرق مانند شهرستانهای خور و بیابانک، کاشان، اردستان و نائین و نیز شهرستانهای مرکز اصفهان پیشبینی میشود.
کاهش شدت گرما اصفهان از اواسط تیرماه
وی تصریح کرد: با وجود این شرایط، اما نکته حائز اهمیت این است که امسال با تابستان سال گذشته کمی فرق دارد؛ به بیان دیگر نیمه اول تابستان سال جاری گرمتر است درحالی سال گذشته نیمه دوم تابستان گرمتر بود و از همین رو، از اواسط تیرماه تا ابتدای پاییز سال جاری انتظار داریم که شیب افزایش دما کمی کاهش یابد و دما بین یک تا ۲ درجه بالای نرمال باشد.
معاون توسعه و پیشبینی اداره کل هواشناسی اصفهان با تاکید بر اینکه امسال تابستان زودرس خواهیم داشت و زودتر درگیر گرما خواهیم شد، افزود: بیشترین افزایش دما در ماههای خرداد و تیر امسال پیشبینی میشود، در حالی که سال گذشته مرداد ماه بسیار گرمی را سپری کردیم که حتی در برخی شهرستانهای استان رکورد دمایی شکسته شد.
حاجی بابایی ابراز کرد: توصیه میشود که از نیمه اردیبهشت تدابیر لازم جهت کنترل و مدیریت مصرف منابع آبی و حاملهای انرژی در استان اصفهان مد نظر قرار گیرد؛ همچنین توصیه به هماستانیها این است در روزهایی که دمای ما بالاتر از نرمال خواهد بود از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید به ویژه در ساعات میانه روز خودداری کنند.
وی در ادامه به وضعیت بارشی استان اشاره کرد و گفت: میانگین حسابی بارشها از ابتدای سال زراعی (مهر ماه ۱۴۰۳) تاکنون ۱۱۴ میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۷ درصد و نسبت به دوره بلند مدت ۳۵ درصد کاهش یافته است.
میانگین بارندگی یک سال زراعی کامل در استان اصفهان ۱۹۷.۳۸ میلیمتر و در کشور ۲۴۰ میلیمتر است و سال زراعی از اول مهر هر سال شروع میشود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه دارد.
کاهش ۶۰ درصدی بارشها در مرکز و جنوب اصفهان
معاون توسعه و پیشبینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به اینکه عمده افزایش بارش در سال زراعی جاری در مناطق شمالی استان بوده، اضافه کرد: امسال متأسفانه مناطق مرکز، جنوب و شرق اصفهان بیشترین کاهش بارش را نسبت به بلند مدت دارند که حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش بارندگی در این مناطق دیده میشود.
حاجی بابایی با بیان اینکه میانگین بارشی شهرستان اصفهان حدود ۶۰ درصد کمتر از نرمال است؛ ادامه داد: شهرستانهای مناطق نیمه جنوبی استان نیز حدود ۶۰ درصد کاهش بارندگی دارند و با توجه به اینکه طی پنج سال اخیر شرایط کم بارشی را داشتیم، بی تردید شرایط تشدید خشکسالی را در استان اصفهان به ویژه در داخل حوضه زاینده رود خواهیم داشت.
احتمال بارشهای کمتر از نرمال در اردیبهشت
وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که اردیبهشت، جزو ماههای بارشی استان اصفهان محسوب نمیشود، زیرا عمده بارشهای استان همواره در بازه ماههای آبان تا فروردین به وقوع میپیوندد و اردیبهشت عمدتاً بارشها رگباری و در حد یا کمتر از نرمال است.
معاون توسعه و پیشبینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: پیش بینی که امسال داریم، بارش اردیبهشت نیز کمتر از نرمال خواهد بود و با وجود اینکه احتمال بهبود وضعیت بارشی در نیمه دوم اردیبهشت وجود دارد، اما در منابع آبی استان شرایط خوبی متأسفانه نخواهیم داشت.
به گفته حاجی بابایی، بارشهای احتمالی در اردیبهشت ماه عمدتاً به صورت رگبارهای بهاری و در ساعات بعد از ظهر و اوایل شب رخ میدهد.
وی با بیان اینکه ناپایداریهای جوی و بارشهای رگباری و رعد و برق در مناطق کوهستانی در ماه اردیبهشت میتواند مخاطره آمیز نیز باشد، خاطرنشان کرد: توصیه میشود در ماه اردیبهشت اگر بارشهای رگباری اتفاق افتاد، افراد در محیطهای باز نباشند، زیرا خساراتی به صورت رعد و برق و رگبار و صاعقه در این ماه احتمال وقوع دارد.
نظر شما