افزایش قیمت دلار بر بازار بورس چه تاثیری دارد؟
بهگفته مدیرعامل سبدگردان دارایی تاثیر نرخ دلار بر بورس در قیمت بسیاری از کالاها، بهویژه کالاهای وارداتی، به مرور مشاهده خواهد شد.
![افزایش قیمت دلار بر بازار بورس چه تاثیری دارد؟](https://cdn.safheeghtesad.ir/thumbnail/NXy105RPYGuI/xFhi-ORYyrY4J8wuaJy0GBySxWKkPo7DPsxA4PYFGTYaNU4-iYx7_RnflFx1mrY4VJkBoxm0GgoVFwRfVu18ANn6cZr8orwru0pn2wnkc35x94m7L7tbXoBbthq0_jJyWmNjzKNlN_mxjPII_K_CslU8Q41LbdV3/%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B33.jpg)
یاسر فلاح درباره تأثیر افزایش نرخ ارز بر بازار سرمایه، اظهار کرد: افزایش نرخ ارز بر تمامی بخشهای اقتصادی اثرگذار است و این تأثیر در قیمت بسیاری از کالاها، بهویژه کالاهای وارداتی، به مرور مشاهده خواهد شد. اگر این نرخ در سطوح بالا باقی بماند، اثر آن در ماههای آینده بر تورم و افزایش قیمت کالاها محسوستر خواهد شد.
وی افزود: برخی کالاهای داخلی که مشابه خارجی دارند و امکان صادرات آنها وجود دارد، معمولاً قیمت خود را متناسب با نرخ ارز تنظیم میکنند. از سوی دیگر، با راهاندازی بازار توافقی ارز، صادرکنندگان و واردکنندگان ارز را در بستری مشخص مبادله میکنند که این بازار نیز تحت تأثیر افزایش قیمت دلار در بازار آزاد قرار خواهد گرفت. این روند بهطور مستقیم در عملکرد شرکتهای بورسی منعکس میشود.
مدیرعامل سبدگردان دارایی نیکی خاطرنشان کرد: شرکتهایی که در بازار سرمایه فعالیت دارند، به دنبال افزایش قیمت ارز، قیمت محصولات خود را افزایش خواهند داد و در نهایت، این تغییرات در صورتهای مالی آنها نمایان میشود. بهطور طبیعی، افزایش سودآوری این شرکتها موجب افزایش قیمت سهام آنها خواهد شد. اگر نرخ ارز در سطوح بالا تثبیت شود و کاهشی در آن دیده نشود، میتوان انتظار داشت که قیمت سهام شرکتها نیز به تبع آن افزایش یابد.
این کارشناس بازار سرمایه درباره پیشبینی روند بازار در روزهای آینده گفت: به نظر میرسد بازار سرمایه در کوتاهمدت در همین وضعیت متعادل باقی بماند و طی دو هفته آینده شاهد صفهای خرید یا فروش سنگین نباشیم. در چنین شرایطی، ممکن است بازار وارد یک فاز اصلاح زمانی شود که در آن، معاملات در محدودهای مشخص نوسان کند و سهام بین سرمایهگذاران جابهجا شود.
در فاصله کمتر از سه ماه تا پایان مهلت قانونی ریاست سازمان بورس، «شهر بورس» در نظرسنجی از کارشناسان درباره جایگزین مجید عشقی پرسیده است.
وی تأکید کرد: رشد بازار نیازمند ورود نقدینگی است. در صورتی که تفکر “ارزش بالاتر بازار نسبت به قیمتهای فعلی” بتواند سرمایهگذاران را قانع کند و منابع مالی جدید به بازار وارد شود، روند رشد بازار تسریع خواهد شد. بدون ورود نقدینگی جدید، بازار رشد قابل توجهی را تجربه نخواهد کرد.
وی با اشاره به وضعیت سایر بازارهای مالی گفت: در حال حاضر، بازارهای موازی مانند مسکن در رکود کامل به سر میبرند و سرمایهگذاری در آنها چندان منطقی به نظر نمیرسد. بازار طلا نیز به دلیل رشدهای اخیر و ریسکهای خاص خود، جذابیت کمتری دارد. از سوی دیگر، بازار ارز نیز محیطی پرریسک است و سرمایهگذاری در آن نیازمند دقت و مدیریت بالا خواهد بود. این شرایط باعث میشود که بازار سرمایه به گزینهای مناسبتر برای سرمایهگذاری تبدیل شود.
فلاح در پایان خاطرنشان کرد: بازار سرمایه در بلندمدت قطعاً روندی صعودی خواهد داشت. پیشبینی میشود که تا پایان سال جاری و در سال آینده، بازار رشد مناسبی را تجربه کند. با این حال، در هفتههای آینده، احتمالاً بازار در محدودهای متعادل باقی بماند و منتظر ورود نقدینگی جدید باشد.
بسیاری از کارشناسان بورسی معتقدند کنار رفتن نرخ نیمای بر بورس و به ویژه شرکت های صادرات محور تاثیر مثبت دارد، هرچند که برخی دیگر این تاثیر مثبت را در روزهای نخست این سیاست میدانند.
نظر شما