خبر داغ شبانه از ورود طلای گرمی و صندوقهای چندکالایی به بورس کالا
ورود طلای گرمی و صندوقهای چندکالایی به بورس کالا را در این خبر بخوانید.
![خبر داغ شبانه از ورود طلای گرمی و صندوقهای چندکالایی به بورس کالا](https://cdn.safheeghtesad.ir/thumbnail/j2wOXoDvyCjK/xFhi-ORYyrY4J8wuaJy0GBySxWKkPo7DPsxA4PYFGTYaNU4-iYx7_RnflFx1mrY4VJkBoxm0GgoVFwRfVu18ANn6cZr8orwru0pn2wnkc35x94m7L7tbXoBbthq0_jJyWmNjzKNlN_mxjPII_K_CsqaunQRCeoxX/eghtesadonline.jpg)
مدیرعامل بورس کالای ایران از عبور ارزش معاملات این بورس از ۲ هزار همت تا ۱۹ بهمن خبر داد و تأکید کرد که توسعه بازارهای مالی و ابزارهای مشتقه اولویت آینده این بازار خواهد بود. سیدجواد جهرمی همچنین از رکوردشکنیهای پیدرپی در معاملات طلا و نقره خبر داد و اعلام کرد که عرضه شمش گرمی با لیبل بورس کالا از سال ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد.
سیدجواد جهرمی، مدیرعامل بورس کالای ایران، در نشست خبری خود با اشاره به رشد چشمگیر ارزش معاملات این بورس گفت: «ابتدا سال ۲ هزار همت را هدف گرفتیم که تا ۱۹ بهمنماه محقق خواهد شد. مهمتر از آن، بحث مالی ماست که به ۴۲۰ همت در یک سال رسیده است.»
وی با تأکید بر نقش بازارهای مالی در آینده بورس کالا افزود: «توسعه بازارهای مالی نیز هدف بعدی ماست. امسال ۲۱ درصد ارزش معاملات ما مربوط به بازارهای مالی و مشتقه است که از ۹ درصد به این عدد رسیده است.»
جهرمی با بیان اینکه نگاه کلان به بورس کالا باید مبتنی بر عرضه و تقاضا باشد، گفت: «نگاه وزیر اقتصاد کاملا نگاه بازار است و بزرگترین فرصت را برای بورس کالا فراهم میکند. همتی در راستا ابزارسازی میتواند بورس کالا را تقویت کند که عرضه هقره یکی از آن اقدامات بود. در همین راستا سهمیهبندیها نیز باید حذف شود.»
رکوردشکنیهای طلا و نقره در بورس کالا
مدیرعامل بورس کالا با اشاره به رشد چشمگیر معاملات طلا و نقره در این بازار گفت: «حجم معاملات بازار طلا در سال گذشته با ۸۴۰ کیلوگرم به پایان رسید، اما امسال از مردادماه رکوردشکنیهای پیدرپی را شاهد بودیم. در مقطعی از ۲ تن نیز عبور کردیم و احتمالاً این ماه رکورد ۲ تن نیز شکسته خواهد شد.»
وی با اشاره به ارزش صندوقهای طلا در بورس کالا گفت: «حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان ارزش کل صندوقهای طلاست. همچنین ۱۶ تن معادل ۲ میلیون سکه، حجم معاملات شمش طلا بوده که از این میزان تنها ۳۵۹ شمش تحویل داده شده است. این موضوع نشاندهنده اعتماد مردم به بورس کالاست.»
جهرمی به معاملات گواهی نقره نیز اشاره و داشت و اظهار کرد: «نقره امسال وارد معاملات بورس کالا شد. تاکنون ۹ تن حجم سپرده شمش نقره ثبت شده و ارزش معاملات آن نیز به ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است.»
برنامههای آینده بورس کالا
مدیرعامل بورس کالا با اشاره به برنامههای این بازار در سالهای آینده گفت: «شمش گرمی، از یکی دو گرم به بالا و با لیبل بورس کالا در سال ۱۴۰۴ عرضه خواهد شد و آماده تحویل است.»
وی همچنین از طراحی قراردادهای جدید در بورس کالا خبر داد و گفت: «در حال طراحی قرارداد اجاره هستیم تا شمشهای موجود در بورس کالا، با ضمانتهای لازم به زرگرها اجاره داده شود تا بتوان ارزش افزودهای خلق کرد.»
جهرمی از سایر برنامههای توسعهای بورس کالا نیز سخن به میان آورد و گفت:« با توجه به اقبال زیاد به بازار مشتقه، ورود کدهای سبدگردان را در دستور کار قرار دادیم. همچنین راهاندازی صندوقهای چندکالایی، در کنار ابزارسازی و تنوع دارایی که خلق میکند، میتواند سبب عمق بخشی به بازار شود. راه اندازی معاملات حق امتیاز محصولاتی نظیر واردات خودرو و توسعه داراییهای پایه بازار مالی و مشتقه مانند مس، سرب، روی و پلاتین نیز از برنامههای شرکت برای سال آینده خواهد بود.»
معاملات طلا در پلتفرمها؛ قانونی یا غیرقانونی؟
مدیرعامل بورس کالای ایران تأکید کرد که معاملات اوراق بهادار مبتنی بر طلا باید صرفاً در بازار سرمایه انجام شود و پلتفرمهای خصوصی مجاز به فروش این اوراق نیستند. به گفته سیدجواد جهرمی، فعالیت این پلتفرمها در زمینه اوراق بهادار، علاوه بر مغایرت با قانون بازار سرمایه، با مقررات نظام صنفی نیز در تضاد است.
بر اساس قانون، اوراق بهادار باید در بازار سرمایه معامله شود. پلتفرمها صرفاً مجاز به خرید و فروش مصنوعات طلا هستند و امکان فروش اوراق بهادار را ندارند.»
وی با بیان اینکه این موضوع علاوه بر مغایرت با قانون بازار سرمایه، از نظر قوانین نظام صنفی نیز دچار چالش است، افزود: «خدماتی که این پلتفرمها ارائه میدهند، با قوانین نظام صنفی در تضاد است. بنابراین، اوراق بهادار مبتنی بر طلا فقط باید در بازار سرمایه و بورس معامله شود.»
جهرمی تصریح کرد: «امیدواریم این موضوع به یک راهکار نهایی برسد، در غیر این صورت، مکلف هستیم طبق قانون اوراق بهادار اقدام کنیم.»
نظر شما