جزئیات اعطای کارت رفاهی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۲۴ ماهه به خانوارها | خبرهای خوبی در راه است؟
رئیس کل بانک مرکزی، کارت رفاهی را گامی موثر در تامین مالی ارزان قیمت نیازهای خانوار دانست و از برنامه بانک مرکزی برای تامین مالی صنعت و کشاورزی با تصویب بسته ۲۵۰ همتی خبر داد.
![جزئیات اعطای کارت رفاهی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۲۴ ماهه به خانوارها | خبرهای خوبی در راه است؟](https://cdn.safheeghtesad.ir/thumbnail/NuCH8HNncROD/xFhi-ORYyrY4J8wuaJy0GBySxWKkPo7DPsxA4PYFGTYaNU4-iYx7_RnflFx1mrY4VJkBoxm0GgoVFwRfVu18ANn6cZr8orwru0pn2wnkc35x94m7L7tbXoBbthq0_jJyWmNjzKNlN_mxjPII_K_CsmgtzQvEtiS2/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%B1%D8%B6%D8%A7%2B%D9%81%D8%B1%D8%B2%DB%8C%D9%86.jpg)
محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در آیین رونمایی از کارت رفاهی متصل به اوراق گام با اشاره به سهم بیش از ۹۰ درصدی شبکه بانکی در نظام تامین مالی کشور گفت: بحث تامین مالی موضوع وسیعی است که در دنیا توسط نظام بانکی، بازار سرمایه و سایر نهادها انجام می شود ولی در کشور ما شبکه بانکی حدود ۹۲ درصد تامین مالی کشور را بر عهده دارد و از این رو مسؤولیت سنگینی بر دوش نظام بانکی هم برای تامین مالی رشد اقتصادی و هم تامین مالی بخش خانوار قرار دارد.
وی در خصوص اهمیت تامین مالی خانوارها گفت: اگر موضوع تامین مالی در بانک مرکزی و نظام بانکی به درستی انجام نشود، در خصوص عدالت در نظام توزیع درآمد و کاهش فقر مشکلاتی به وجود می آید. از این رو بانک مرکزی و شبکه بانکی با جدیت به موضوع تامین مالی پایدار هم بخش تولید و هم مصرف کنندگان (خانوار) توجه دارد و نقش خود را در این زمینه ایفا می کند.
رئیس کل بانک مرکزی در خصوص برنامه بانک مرکزی برای تامین مالی بنگاه های اقتصادی گفت: برای تامین مالی هم بخش تولید و هم سرمایه در گردش این بخش باید به سمت بانک های توسعه ای و تخصصی حرکت کنیم که در قانون برنامه توسعه هفتم نیز موضوع تخصصی شدن بانک ها در دستور کار قرار دارد و ما از این ظرفیت بهره خواهیم گرفت و بانک مرکزی به دنبال اجرایی کردن موضوع تخصصی شدن بانک هاست.
رئیس هیات عالی بانک مرکزی افزود: ما در زمینه بانک های توسعه ای و تخصصی در سال های گذشته عملکرد خوبی نداشتیم و عدم تفکیک فعالیت های بانکداری به یکی از آسیب های صنعت بانکداری در کشور تبدیل شده است و برنامه و هدف بانک مرکزی سوق دادن بانک ها به سمت فعالیت های تخصصی است تا با عملیاتی شدن آن بتوانیم این آسیب را در آینده برطرف کنیم.
فرزین در خصوص اهمیت تامین مالی بخش تولید اظهار کرد: اگر تامین مالی بخش تولید به خوبی انجام نشود نظام تولید و به تبع آن رشد اقتصادی و در نهایت کل اقتصاد اسیب می بیند. به همین دلیل برای تامین مالی بلندمدت و پایدار با برنامه مشخص به سمت تخصصی شدن بانک ها حرکت می کنیم.
وی با اشاره به بسته تامین مالی ۲۵۰ همتی گفت: برای جلوگیری از رکود در بخش تولید، بسته تامین مالی ۲۵۰همتی به شیوه اوراق گواهی سپرده خاص برنامه ریزی و در حال اجرایی شدن است. از این میزان ۲۰۰ همت برای بخش صنعت و ۵۰ همت برای تامین مالی بخش کشاورزی پیش بینی شده است که امیدواریم تا پایان سال این ارقام محقق شده و فعالیت های تولیدی کشور دچار انسداد نشود.
رئیس کل بانک مرکزی در خصوص تامین مالی خرد و خانوارها تصریح کرد: نظام بانکی در تامین مالی خانوارها در سه سال گذشته پیشرفت بسیار خوبی داشته است و سهم خانوارها از تسهیلات پرداختی شبکه بانکی از حدود ۱۲ تا ۱۳ درصد به بیش از ۲۲ تا ۲۳ درصد افزایش یافته است.
فرزین با اشاره به برنامه بانک مرکزی برای تامین مالی به شیوه تامین مالی زنجیره تولید تصریح کرد: در سال جاری برنامه ریزی برای تامین ۱ هزار و ۱۵۰ همتی از این طریق در دستور کار قرار گرفت که هم شامل تامین مالی کلان (بنگاه های اقتصادی) و هم تامین مالی خرد (خانوارها) می شود.
وی افزود: بخشی از این رقم به شیوه اعتبار اسنادی داخلی انجام شده است که به حدود ۱۰۰ همت می رسد و بخشی از طریق اوراق گام در حال انجام است و بخشی نیز که مربوط به تامین مالی خانوارها است از طریق کارت رفاهی متصل به اوراق گام انجام خواهد شد.
رئیس هیات عالی بانک مرکزی در خصوص اوراق گام افزود: با توافقات خوبی که بین بانک مرکزی و سازمان بورس انجام شده است، موانع استفاده و توسعه این اوراق تا حدود زیادی مرتفع شده است و امیدواریم تا پایان سال صنایع مختلف بتوانند تا ۱۰۰ همت از طریق این اوراق نسبت به تامین مالی خود اقدام کنند.
فرزین در خصوص مزایای اوراق گام گفت: مبالغ تامین مالی از طریق اوراق گام جزو اقلام زیرخط ترازنامه بانک ها به شمار می رود و منابع تقدینگی بانک ها را درگیر نمی کند و شامل برنامه کنترل مقداری ترازنامه بانک ها نمی شود و از این منظر بانک ها می توانند از این طریق نسبت به تامین مالی مشتریان خود اقدام کنند.
رئیس کل همچنین از فکتورینگ به عنوان شیوه دیگری از تامین مالی غیرتورمی یاد کرد که برای پیمانکاران عمدتا بخش دولتی طراحی شده است.
رئیس هیات عالی بانک مرکزی در خصوص کارت رفاهی متصل به اوراق گام گفت: این اوراق تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۲۴ ماهه و به صورت قرض الحسنه در اختیار خانوارها قرار می گیرد و امیدواریم تمامی بانک ها با فراهم کردن زیرساخت ها بتوانند این خدمت را به مشتریان خرد خود اعطا کنند.
وی تصریح کرد: این اوراق می تواند مقدمه و گامی برای حرکت به سمت تخصصی شدن بانک ها باشد به گونه ای که بانک های تجاری از این کارت ها برای تامین مالی خرد مشتریان استفاده کنند و بانک های تخصصی و توسعه ای از اوراق گام برای تامین مالی تولید بهره ببرند.
دنیای اقتصاد نوشت، فرزین افزود: تامین مالی هرچقدر با روش ارزان تری انجام شود منجر به رفاه بیشتری برای خانوارها می شود و امیدواریم کارت رفاهی متصل به اوراق گام بتواند شرایط بهتری برای آحاد مردم در ایام پیش رو برای تامین نیازهایشان فراهم کند.
نظر شما