حرکت فولاد مبارکه به سوی ادغام‌های هدفمند و مشارکت‌های هوشمندانه

شرکت فولاد مبارکه با تغییر نگاه به دنبال آغاز مسیر‌های جدید در صنعت فولاد است. محمد یاسر طیب نیا مدیرعامل این شرکت معتقد است صنعت فولاد ایران باید به سمت ادغام برود.

حرکت فولاد مبارکه به سوی ادغام‌های هدفمند و مشارکت‌های هوشمندانه
صفحه اقتصاد -

ادغام شرکت‌های بزرگ فولادی در جهان یکی از استراتژی ‌های اصلی برای افزایش بهره‌ وری، کاهش هزینه‌ ها، و تقویت جایگاه رقابتی در بازار جهانی است. این رویکرد به ویژه در صنایعی با ماهیت سرمایه ‌بر و با نیاز بالا به صرفه ‌های مقیاس، مانند صنعت فولاد، اهمیت بسیاری دارد.  

جالب است بدانید که ادغام‌ ها و تصاحب ‌ها در صنعت فولاد در دهه‌ های اخیر، به ویژه پس از سال ۲۰۰۰، به دلیل تغییرات بازار و فشارهای رقابتی سرعت گرفته است و بیشتر بزرگان این صنعت در حال حرکت در این مسیر هستند. 

به عنوان مثال آرسلورمیتال یکی از نمونه های موفق در این زمینه محسوب می شود که می تواند نمونه ای برای شرکت های فولادی ایران باشد. در سال ۲۰۰۶، شرکت ‌های Arcelor (لوکزامبورگ) و Mittal Steel (هند) با هم ادغام شدند. این اتفاق با هدف تبدیل به بزرگ‌ ترین تولیدکننده فولاد در جهان و به دست آوردن سهم عمده‌ ای از بازار جهانی انجام گرفت.

 در نهایت این اقدام نیز باعث شد تا کاهش هزینه ‌ها، یکپارچگی زنجیره تأمین، و افزایش دسترسی به بازارهای آسیا، اروپا، و آمریکا صورت بگیرد. 

به طور کلی ادغام شرکت ها تولید در مقیاس بزرگ ‌تر هزینه تولید هر واحد فولاد را کاهش می ‌دهد و شرکت ‌ها را قادر می‌ سازد تا با قیمت رقابتی ‌تری در بازار حضور داشته باشند. 

حال می توان این الگو را در ایران که شرکت های بسیاری در صنعت فولاد فعال هستند اجرایی کرد. شرکت فولاد مبارکه به عنوان یکی از مهمترین تولیدکنندگان فولاد کشور با در اختیار داشتن زیرمجموعه هایی است که سهم بالایی را از صادرات فولاد به خود اختصاص داده اند. 

مدیران این مجموعه نیز قائل به ادغام با شرکت های بزرگ هستند. محمد یاسر طیب نیا مدیر عامل فولاد مبارکه در این باره گفته است؛ مقیاس تولید در صنعتی مانند فولاد، خودروسازی، لوازم خانگی و غیره بسیار مهم است. امروز در دنیا شاهد ادغام بنگاه‌ های بزرگ با یکدیگر هستیم به گونه ‌ای که با این ادغام، شرکت‌ ها آنقدر قدرت می‌ گیرند که رقابت بین ‌المللی با آنها بسیار سخت می ‌شود. در خودروسازی نیز شاهد ادغام ‌هایی نظیر «بنز» و «فولکس واگن» هستیم، اما ما هنوز در این زمینه ورود خوبی نداشته‌ایم و حتی برخلاف این رویه عمل کرده‌ایم. با شعارِ ارزشمندی مانند عدالت، بنگاه‌های کوچک را در نقاط مختلف کشور راه‌اندازی کرده‌ایم که هر کدام از آنها دارای ده‌ها مشکل هستند و امکان رسیدن به ظرفیت را ندارند. از این رو باید ادغام‌ های هدفمند و مشارکت‌ های هوشمندانه در صنایع اتفاق بیفتد.

گفته های طیب نیا نشان می دهد که این مجموعه به دنبال تغییر نگاه و بحث ادغام با شرکت های دیگر است که به آن باور دارد. این نگاه می تواند به ‌عنوان راهکاری برای رونق تولید، نشان‌ دهنده نگاهی استراتژیک به توسعه صنعتی و افزایش بهره‌ وری در ایران است.

مدیرعامل فولاد مبارکه معتقد است که رویکرد کنونی، یعنی راه ‌اندازی بنگاه‌ های کوچک بدون در نظر گرفتن ظرفیت ‌های واقعی و زیرساخت‌ های موجود، نتیجه مطلوبی نداشته است. 

این دیدگاه  درباره ادغام هدفمند صنایع بیانگر رویکردی عقلانی و آینده‌ نگر برای حل مشکلات ساختاری صنعت در ایران است. ادغام صنایع و تمرکز بر توسعه شرکت‌ های بزرگ و توانمند نه ‌تنها می ‌تواند بهره ‌وری و تولید ملی را افزایش دهد، بلکه رقابت ‌پذیری ایران را در بازارهای جهانی بهبود می ‌بخشد. با این حال، موفقیت این استراتژی نیازمند اصلاح قوانین، کاهش بروکراسی، و تغییر نگاه سیاست‌گذاران به سمت تولید صنعتی بزرگ‌مقیاس و حرفه ‌ای است.

از سویی دیگر این تصمیم می تواند بهره وری صنعت فولاد را افزایش داده و میزان صادرات را افزایش دهد. درواقع فولاد مبارکه با این تصمیم می تواند مسیر جدیدی را پیش روی صنعت فولاد ایران قرار دهد.تیتر۲۰

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار