آیا حقیقت دارد نوشیدن قهوه و چای خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد؟

نوشیدنی‌های محبوبی مانند چای و قهوه مواد ضدسرطانی و ضدالتهابی دارند که ممکن است به‌صورت بالقوه از مصرف‌کنندگان در برابر برخی اثرات مواد سرطان‌زا محافظت کنند.

آیا حقیقت دارد نوشیدن قهوه و چای خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد؟
صفحه اقتصاد -
نوشیدنی‌های محبوبی مانند چای و قهوه مواد ضدسرطانی و ضدالتهابی دارند که ممکن است به‌صورت بالقوه از مصرف‌کنندگان در برابر برخی اثرات مواد سرطان‌زا محافظت کنند.

به گفته محققان، نوشیدن ۴ فنجان قهوه در روز می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان سر یا گردن را تا ۱۷ درصد کم کند.

براساس گزارش ScienceAlert، محققان دانشگاه‌های مختلف آمریکا و اروپا داده‌های ۱۴ تحقیق مختلف را ارزیابی کردند تا مشخص کنند چه چیزی در رژیم غذایی افراد مبتلا به تومورهای مختلف سر و گردن برجسته است. آنها دریافتند مصرف قهوه می‌تواند نرخ ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. برای کسانی که چندان علاقه‌ای به قهوه ندارند و روز خود را با چای شروع می‌کنند، نیز این پژوهش خبرهای خوبی دارد.

ارتباط مصرف روزانه چای یا قهوه با سرطان دهان و گلو

محققان می‌گویند آنچه وارد دهان ما می‌شود، می‌تواند باعث جهش‌های ایجادکننده تومور در گلو، معده و ریه‌های بشود؛ برای مثال افرادی که محصولات مبتنی‌بر تنباکو مصرف می‌کنند، ۱۰ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سلول‌های سنگفرشی سر و گردن (HNSCC) قرار دارند و این خطرات بسته به میزان مصرف الکل در روز نیز افزایش می‌یابد.

از سوی دیگر، نوشیدنی‌های محبوبی مانند چای و قهوه مواد ضدسرطانی و ضدالتهابی دارند که ممکن است به‌صورت بالقوه از مصرف‌کنندگان در برابر برخی اثرات مواد سرطان‌زا محافظت کنند. محققان برای بررسی دقیق‌تر این موضوع مطالعات قبلی را تجزیه‌وتحلیل کردند. البته این مطالعات همیشه نتایج ثابتی نداشتند؛ برای مثال چای در برخی پژوهش‌ها با کاهش خطر سرطان سر و گردن مرتبط بود و در برخی دیگر، این‌طور نبود.

به‌طورکلی، محققان می‌گویند کسانی که ۴ فنجان قهوه کافئین‌دار می‌خورند، ۳۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان در دهان و ۲۲ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان در گلو قرار داشتند. مصرف حدود ۳ تا ۴ فنجان قهوه در روز نیز با کاهش حدود ۴۰ درصدی ابتلا به سرطان در ناحیه تحتانی گلو همراه است.

حتی اگر قهوه کافئین نداشته باشد، همچنان فوایدی دارد. نوشیدن قهوه بدون کافئین با کاهش ۲۵ درصدی سرطان حفره دهان همراه بود. همچنین نوشیدن یک فنجان چای با کاهش تقریباً ۳۰ درصدی سرطان ناحیه تحتانی گلو مرتبط بود. باوجواین نوشیدن فنجان دوم یا سوم چای ممکن است احتمال ابتلا به سرطان حنجره را تا ۳۸ درصد افزایش دهد.

دقیقاً مشخص نیست چرا مصرف بیش از یک فنجان چای خطر سرطان را افزایش می‌دهد اما به نظر می‌رسد افزایش دمای دهان و گلو در اثر مصرف چای بر این امر مؤثر باشد. درکل، محققان می‌گویند عادات مصرف قهوه و چای نسبتاً پیچیده‌اند و این یافته‌ها نیاز به داده‌ها و مطالعات بیشتری دارند. یافته‌های این پژوهش در Cancer منتشر شده است.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار