میلگرد از رینگ معاملات جا ماند
ناترازی انرژی فشار زیادی بر صنعت فولاد وارد کرده است. قطعی برق و گاز تولید را مختل کرده و کاهش قیمت میلگرد و آرامش در بازار تیرآهن نیز مشاهده میشود.
به گزارش آهن آنلاین- متأسفانه قطعی برق و گاز در سال جاری بیش از گذشته به صنعت فولاد فشار وارد کرده و قطعی برق از سال گذشته بیشتر و محدودیت گاز نسبت به سالهای اخیر زودتر آغازشده است؛ بهطوریکه بعضی از شرکتهای فعال در این صنعت از قطعی برق و محدودیت گاز در یکی دو سال اخیر آسیب جدی دیدهاند.
ناترازی انرژی در صنعت فولاد، وزیر را به صدا درآورد
دامنه آسیب ناترازی انرژی به صنعت فولاد و آهن آلات به تمام سازمانهای متولی بهویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو گزارششده است و این سازمانها در جریان جزئیات ناترازی انرژی قرارگرفتهاند که البته در حال تلاش و برنامهریزی برای کاهش ناترازی انرژی هستند. امیدوار هستیم با تدابیری که دولت برای رفع ناترازی انرژی اندیشیده است، این ناترازیها به حداقل برسد و شرکتها بتوانند با تمام توان و ظرفیت خود محصول تولید کنند.
با توجه به اینکه صنعت فولاد در روزهای جاری با نمایشگاه متافو سرگرم است؛ شخصیتهای مهم از جمله وزیر صمت، مدیران عامل شرکتهای فولادی از این فضا استفاده کرده و از چالشها و مشکلات سر راه این صنعت صحبت کردهاند. از جمله افرادی که در رابطه با ناترازی انرژی در صنعت فولاد سخن گفت سید محمد اتابک وزیر صمت است که دراینباره گفت: باید در درازمدت فکر این باشیم که شرکتهای تولیدی عمده انرژی موردنیاز خود را تولید کنند اما؛ در حال حاضر سعی ما بر این است که برای صنایع فولادی بیشترین میزان گاز و برق را بگیریم. قرار شد این میزان را در اختیار وزارت صمت قرار دهند و این وزارت در نشستی با مجموعههای صنعتی در خصوص تقسیمبندی و زمان قطع و وصل انرژی برنامهریزی کند. این کار با توجه به عدم ترازی که داریم الزامی است و امیدوارم که بتوانیم با حداقل لطمه به تولید این موضوع را مدیریت کنیم.
نیاز مبرم صنعت فولاد به جریان انرژی
چالشهای ناترازی انرژی تأثیرات عمیقی بر صنعت فولاد دارد به این دلیل که این صنعت یکی از پرمصرفترین بخشهای صنعتی در حوزه انرژی است. صنعت فولاد نیاز مبرم به جریان انرژی برای تولید محصولات دارد، هرگونه ناترازی یا کمبود میتواند تولید را مختل کرده و زیانهای مالی و فنی به همراه داشته باشد.
فشار مضاعف ناترازی انرژی بر اقتصاد کشور
قطعیهای پیاپی و مکرر برق و محدودیت دسترسی به گاز طبیعی باعث کاهش ظرفیت تولید میشود. این امر بهویژه در فصل زمستان و تابستان شدت میگیرد چرا که در این ایام شاهد کمبود گاز و برق در صنایع هستیم. ناترازی انرژی کشور، قصه پر غصه تولید است که نهتنها حوزه صنعت فولاد و زنجیره تأمین آن، بلکه پتروشیمی، سایر صنایع و حتی شهرکهای صنعتی را نیز تحت تأثیر قرار داده است. رفع این مشکل نیازمند اهتمام ملی است. فشار مضاعفی که بر تولید به دلیل ناترازی انرژی وارد میشود، هم به اشتغال، هم به تولید و هم به اقتصاد کشور آسیب میزند. این مسئله به دغدغهمندی ویژهای از سوی دولت نیاز دارد.
بازار آهنآلات ایران به چه منوال گذشت؟
در حال حاضر که نرخ دلار حول محور ۶۹ هزار و ۹۰۰ تومان مورد معامله قرار گرفت در بازار آهن آلات داخل شاهد کاهش قیمت میلگرد در مبادی فروش شرکتهای فروشنده هستیم. در روز جاری شرکتهای میلگرد ذوب آهن اصفهان، میانه، ظفر بناب، نیشابور، جهان فولاد سیرجان، راد همدان، آریان فولاد، کاوه تیکمه داش و تعدادی دیگر با کاهش قیمتی همراه بودند.
در روز جاری بیشترین تغییر قیمتی مربوط به کارخانه جهان فولاد سیرجان بود که در اکثر قیمتگذاریها با کاهش 1.7 درصدی مواجه بود. بهعنوانمثال میلگرد 22 این شرکت با کاهش قیمتی که امروز تجربه کرد در ازای هر کیلوگرم 26 هزار و 270 تومان مورد معامله قرار گرفت.
با توجه به روند کاهشی که محصول میلگرد در روز جاری به ثبت رساند، تیرآهن روز آرامی پشت سر گذاشت و تغییر قیمتی چشمگیری را تجربه نکرد و ساحل آرامش را در اختیار داشت. شرکتهای ذوبآهن اصفهان، یزد، اطلس، بناب، ماهان و کرمانشاه در تلاطم قیمتی درگیر نبودند.
چه خبر از رینگ معاملات بورس کالا؟
در روز ششم آذرماه، شاهد مورد معامله قرار گرفتن محصول نبشی و ورق بودیم و جاری خالی محصول میلگرد و تیرآهن در سبد فروش تالار صنعتی حس میشد. در بازار ورق شاهد عرضه 40 هزار و 825 تنی بودیم که از این مقدار ورق 14 هزار و 300 تن ورق به فروش رسید. ورقهایی که امروز وارد معاملات بورس کالا شد شامل ورق سرد، گالوانیزه، گرم و قلع اندود میشود. میزان ارزش معاملهای که از فروش 14 هزار و 300 تن ورق به دست آمد برابر با 114 میلیارد تومان بود.
حال با توجه به شرایط این انتظار میرود که در روز آینده محصولات میلگرد و تیرآهن وارد رینگ معاملات تالار صنعتی شوند و پایان هفته را با آماری دلچسب برای تولیدکنندهها تمام کنند. در هفته جاری تولیدکنندگان محصول میلگرد تنها در 2 روز ابتدایی هفته پای به عرصه معاملات گذاشتند.
برگرفته از اخبار آهن آنلاین:
https://ahanonline.com/۲۱۱۸۸۱/میلگرد-رینگ-معاملات-جا-ماند/
نظر شما