بهرهگیری موثر از معادن زغالسنگ نیازمند یک تصمیم ملی معدنی است
رئیس هیات عامل ایمیدرو بیان کرد: باید بزرگترین و بهترین راه حل مشکلات و مولد ثروت را بهرهگیری از مزیت ارزشمند معادن منطقه دانست، گرچه به معادن زغالسنگ در بین دیگر معادن کمتر توجه شده است.
محمدرضا موثقینیا، رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با حضور در مجتمع معادن طبس با مدیران مجموعه و مسئولین این شهرستان دیدار کرد.
وی در این دیدار پس از استماع سخنان مسئولین شهرستان طبس ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله یاد شهدای خدمت را گرامی داشت و با سپاس از همراهی مسئولین شهرستان افزود: آنچه در صحبتهای مدیران مشهود بود اتفاق نظر و همگرایی در جهت رشد شهرستان و رفع مشکلات است که از این بابت بسیار سپاسگزارم.
وی با بیان مشکلاتی در خصوص معادن افزود: متاسفانه در کل کشور با وجود منابع عظیم معدنی، پرداختن به معدن مغفول مانده و مردم ما با داشتن چنین نعمت عظیم الهی دارای مشکلات مالی بسیاری هستند.
موثقینیا تاکید کرد: عزم جناب آقای دکتر علی آبادی به عنوان وزیر صمت و مجموعه ایمیدرو کم کردن هرچه بیشتر این فاصله و رسیدن این منافع به مردم در همه جای کشور است.
معاون وزیر صمت در ادامه به عقب بودن حوزه اکتشاف در کشور اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱ میزان حفاری و اکتشاف در کشور ۸۰۰ هزار متر بوده است که در سال ۱۴۰۲ به یک میلیون متر رسید و در برنامه ۵ ساله باید به دو و نیم میلیون متر برسد این در حالی است که هم اکنون در کانادا سالانه ۱۲ میلیون متر حفاری و اکتشاف انجام میشود و این مستلزم دقت همه مسئولین و حضور بخش خصوصی است.
وی در ادامه افزود: باید بزرگترین و بهترین راه حل مشکلات و مولد ثروت را بهرهگیری از مزیت ارزشمند معادن منطقه دانست، گرچه به معادن زغالسنگ در بین دیگر معادن کمتر توجه شده است و ضریب مغفولیت بیشتری دارد اما با یک تصمیم ملی معدنی میتوان با اصلاح قیمت مسئله را حل نمود و حاشیه سود بالاتری برای آن ایجاد کرد تا با جذب مشارکتهای خصوصی بسیاری از مشکلات را حل کرد.
معاون وزیر صمت و رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران بررسی مشکلات مختلف حوزه معدن را وظیفه ایمیدرو دانست و گفت: با تمام وجود سعی در برطرف کردن این مشکلات خواهیم کرد.
موثقینیا در پایان ضمن ابراز امیدواری برای بالارفتن راندمان دراین فعالیت سخت از همکاران مجموعه طبس تشکر و قدردانی کرد.
گفتنی است، در این جلسه جوادیان مدیر مجتمع معادن طبس نیز ضمن خیر مقدم گزارشی از این مجموعه به عنوان بزرگترین منبع زغالسنگ ایران ارائه کرد و گفت: معادن طبس به عنوان تنها معدن مکانیزه ایران با بیش از ۱۹۵۵ نفر نیروی مشغول به کار در چشم انداز خود برای رسیدن به حداکثر تولید مورد نیاز طرح جامع زغال سنگ کشور زمینه اشتغال بیش از ۱۲ هزار نفر دیگر را در منطقه با حمایت و ایجاد زیرساختهای ایمیدرو آماده میکند.
وی یکی از کارهای متفاوت و منحصر به فرد در کشور را ایجاد اولین و تنها پایگاه امداد و نجات معدنی در کشور به وسعت ۱۵ هزار هکتار در این مجموعه دانست که به صورت یک مجتمع بزرگ با همه امکانات مورد نیاز و تجهیزات لازم میتواند به عنوان یک پست امدادی ارزشمند شرق کشور تبدیل شود.
جوادیان از ویژگیهای این مجتمع را طراحی و جانمایی پد هلیکوپتر برای مواقع خاص خواند و گفت: این مجتمع در کنار همه امکانات درمانی و عملیاتی دارای بخش آموزش نیز خواهد بود تا همه پرسنل ضمن گذراندن دورههای احتیاطی بتوانند ضمن پیشگیری از حوادث در صورت بروز حادثه نیز آسیبها را به حداقل برسانند.
نظر شما