فروش موفق حامل‌های انرژی در رینگ صادراتی/

ارزش معاملات رینگ بین‌الملل بورس انرژی ۲۸.۸ میلیاردی شد

در سومین هفته از اردیبهشت‌ماه امسال تمامی بازارهای بورس انرژی پررونق بود؛ آغاز عرضه برق نیروگاه‌ها در تابلو عمده‌فروشی از ابتدای اردیبهشت امسال زمینه رونق معاملات برق در بورس انرژی ایران را فراهم کرد و شروع معاملات ثانویه قرارداد سلف موازی متانول بوشهر نیز بخشی از توانایی بورس انرژی ایران در تامین سرمایه و جذب نقدینگی به بخش تولید را نمایان کرد.

ارزش معاملات رینگ بین‌الملل بورس انرژی ۲۸.۸ میلیاردی شد
صفحه اقتصاد -

در سومین هفته از اردیبهشت‌ماه امسال تمامی بازارهای بورس انرژی پررونق بود؛ آغاز عرضه برق نیروگاه‌ها در تابلو عمده‌فروشی از ابتدای اردیبهشت امسال زمینه رونق معاملات برق در بورس انرژی ایران را فراهم کرد و شروع معاملات ثانویه قرارداد سلف موازی متانول بوشهر نیز بخشی از توانایی بورس انرژی ایران در تامین سرمایه و جذب نقدینگی به بخش تولید را نمایان کرد.

به گزارش مدیریت ارتباطات بورس انرژی ایران، ارزش معاملات رینگ بین‌الملل ۲۸.۸ هزار میلیارد ریالی، ارزش رینگ داخلی ۱۸.۳ هزار میلیارد ریالی و ارزش بازار مشتقه ۱.۱ هزار میلیارد ریالی شد؛ این ارقام مربوط به معاملات ثبت شده در این بازار در سومین هفته از اردیبهشت‌ماه بود. این در حالی بود که ارزش تابلو عمده‌فروشی برق نیز در این هفته از ۵.۱ هزار میلیارد ریال فراتر رفت.

رونق بازار مشتقه

آغاز معاملات ثانویه قرارداد سلف موازی متانول بوشهر با نماد ۰۵۱ و ۰۵۱۲ زمینه‌ساز رونق بازار مشتقه بورس انرژی ایران شد؛ در سومین هفته اردیبهشت‌ماه منتهی به روز جمعه ۲۱ این ماه بالغ بر ۸۵۹ هزار و ۷۰۰ قرارداد سلف موازی استاندار متانول در تابلو سلف موازی استاندارد بازار مشتقه مورد معامله قرار گرفت و ارزش دادوستدهای ثبت شده در این بازار به هزار و ۱۴۱ میلیارد ریال رسید. معاملات قرارداد سلف موازی استاندارد متانول شرکت پتروشیمی بوشهر با نماد سمتا۰۵۱ از روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت‌ماه آغاز شد.

بر اساس اطلاعیه بورس انرژی از روز شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه؛ معاملات قرارداد سلف موازی استاندارد متانول بوشهر با نماد سمت۰۵۲ نیز بازگشایی شده و این قراردادها قابل معامله در بازار ثانویه خواهد بود. این قراردادها مشمول سود تضمینی ۲۳ درصد به شکل روزانه هستند. پایان دوره زمان بازارگردانی این قرارداد نیز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۵ در نظر گرفته شده است.

ثبت ارزش ۲۸.۸ هزار میلیارد ریالی در معاملات رینگ بین‌الملل

۱۲۲ هزار و ۵۵۸ تن محصول شامل نفت، گاز و سایر حامل‌های انرژی ظرف سومین هفته از اردیبهشت‌ماه از رینگ بین‌الملل بورس انرژی ایران به فروش رفت؛ به این ترییب ارزش ریالی معاملات ثبت شده در این بازار طی هفته مذکور بالغ بر ۲۸ هزار و ۸۳۷ میلیارد ریال شد. بررسی داده‌های فروش رینگ بین‌الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران حاکی از آن است که در سومین هفته از اردیبهشت‌ماه؛ بیشترین حجم فروش محصول مربوط به ته مانده برج تقطیر (اتمسفریک) پالایش نفت کرمانشاه با ثبت فروش ۴۸ هزار تنی بود. نفتای سبک شرکت نفت ستاره خلیج فارس نیز با ثبت حجم فروش ۳۰ هزار تنی؛ ته مانده تصفیه شده واحد RCD پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند با ثبت فروش وزنی ۱۰ هزار تنی و گاز مایع پالایش نفت اصفهان با ثبت فروش ۸ هزار تنی در رتبه‌های بعدی به لحاظ وزن فروش محصول در این رینگ قرار گرفتند.

ارزش معاملات رینگ داخلی ۱۸.۳ هزار میلیاردی شد

۶۹ هزار و ۸۶۹ تن محصول شامل نفت، گاز و سایر حامل‌های انرژی در سومین هفته از اردیبهشت‌ماه منتهی به روز جمعه بیست‌ویکم این ماه از رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد معامله قرار گرفت؛ ارزش ریالی این معاملات بالغ بر ۱۸ هزار و ۳۱۵ میلیارد ریال بود. بررسی داده‌های رینگ داخلی ظرف این هفته حاکی از آن است که بیشترین فروش حجمی محصول از این رینگ مربوط به نفت سفید ویژه خوراک صنایع (LAB) شرکت پالایش نفت تبریز بود؛ ظرف روز ۱۹ اردیبهشت‌ماه بالغ بر ۱۶ هزار و ۲۷۵ تن از این محصول با استقبال خوب از سوی متقاضیان مورد معامله قرار گرفت. این در حالی بود که بلندینگ نفتا پالایش نفت بندرعباس با ثبت فروش ۷ هزار تنی در رتبه دوم به لحاظ حجم فروش در این بازار قرار گرفت. آیزوفید پالایش نفت اصفهان با ثبت فروش ۴ هزار تنی و سی اس او پالایش نفت شازند با ثبت فروش ۳ هزار و ۵۰۰ تنی در رتبه‌های بعدی فروش محصول از رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران قرار گرفتند. این در حالی بود که معیانات گازی پارس جنوبی با ثبت ۳ فروش مجزای ۳ هزار و ۴۶۵ تنی در رتبه‌های بعدی به لحاظ حجم فروش در رینگ داخلی بورس انرژی قرار گرفتند.

فروش موفق برق ازتابلو عمده‌فروشی

تابلو عمده‌فروشی بازار برق بورس انرژی در سومین هفته از شروع به کار توانست بستر مناسبی برای معاملات برق میان نیروگاه‌ها و شرکت‌های توزیع باشد؛ استقبال خوب طرفین قرارداد از این بازار و عرضه قوی نیروگاه‌ها و ثبت تقاضا از سوی شرکت‌های توزیع باعث شد تا ارزش معاملات تابلو برق بورس انرژی به ۵ هزار و ۱۰۲ میلیارد و ۲۷۷ میلیون و ۸۲۰ هزار و ۴۸۸ ریال برسد. مزایای متعدد فروش برق در این بستر معاملاتی از جمله شفافیت و تصفیه به موقع وجوه معامله باعث استقبال بسیار خوب از این روش فروش در زمان کوتاهی از آغاز معاملات شده است.

مهم‌ترین عرضه‌های پیش‌رو

رینگ داخلی و بین‌الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران در روز شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه میزبان عرضه‌های متعددی هستند؛ مهم‌ترین عرضه‌ها در رینگ داخلی عبارت هستند از: ۶ هزار تن آیزوفید شرکت پالایش نفت اصفهان؛ 3۳ هزار تن نفتای سنگین شرکت پالایش نفت اصفهان و بالغ بر ۲ میلیون لیتر حلال 502 و 2 میلیون لیتر حلال 503 شرکت پالایش نفت اصفهان.

همچنین رینگ بین‌الملل نیز برای روز شنبه ۲۲ اردیبهشت میزبان بالغ بر ۵ هزار متر مکعب حلال ۴۰۲ شرکت پالایش نفت اصفهان، ۲ هزار متر مکعب حلال ۵۰۳ شرکت پالایش نفت اصفهان و هزار  متر مکعب حلال ۵۰۲ شرکت پالایش نفت اصفهان خواهد بود.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه