برگزاری نشست علمی آب در جشنواره ملی آب و آوا
نشست علمی آب با حضور جمعی از متخصصان و کنشگران حوزه آب به عنوان یکی مهمترین برنامه های جشنواره آب و آوا در جزیره جهانی قشم برگزار شد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان و دبیر جشنواره آب و آوا در این خصوص اظهار داشت: این نشست با هدف پاسخ به این پرسش که "از دانش و فرهنگ آب دوره سنت چگونه میتوان در مدیریت آب در جامعه امروز قشم استفاده کرد؟" برگزار گردید و طی آن صاحبنظران این موضوع به بیان نظرات خود پرداختند.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، ادریس راموز ادامه داد: براساس بیانیه ای که در پایان نشست منتشر شد مسئله آب و بحران آن، بصورت بخشی قابل حل نیست، چندبخشی است. باید با نگرش سیستمی و کلنگر دیده شود. در صورتی قابل مدیریت است که ابعاد اجتماعی، اسطورهای، اقتصادی، زیستمحیطی و ... آن همزمان مورد توجه واقع شود.
وی افزود: حل مسئله آب وابسته به حل لوازم آن از جمله خاک است. خاک (شاید) بحران اصلی کشور است. نگاه حکیمانه، عرفانی و فلسفی دوره سنت به آب، با خوانش روز باید ملاک عمل قرار گیرد و به سمت توسعه مکان محور و پایدار برویم.
راموز تصریح کرد: همچنین براساس نتایج نشست ضروری است، در سطح رویکردها، اتخاذ رویههای متناسب با نگاه کلنگر به مسئله از جمله پرهیز از رویکرد مهندسی صرفا علمی و تکنیکی، فنسالار و متمرکز، ارتقای مدیریت فرهنگی در قیاس با مدیریت صنعتی، توانمندسازی جامعه محلی و بهرهگیری و همسویی با سنتهای محلی در برنامهریزی مد نظر قرار گیرد.
به گفته راموز، ترویج فرهنگ آبمحور به ترتیب مقیاس خرد تا کلان، مقیاس خانگی (جمعاوری اب باران)، مقیاس محلی (برکه)، مقیاس کلان (سد، ابخیزداری، کانالهای کوه در هرمز مثل قلعه قشم پرتغالیها) برای جمعآوری آب از دیگر رویه ها به شمار می رود.
دبیر جشنواره آب و آوا در ادامه بیان داشت: در سطح اقدام شناسایی و انجام اقدامات فوری در طول نگاه کلاننگر و در چارچوب رویههای مصوب از جمله مرمت و احیای برکهها و شبکه وابسته آنها با کارکرد اولیه، احیای آئین ها و مراسم مرتبط با آب و باران مطلوب به نظر می رسد.
نظر شما