مصوبات نوزدهمین روز بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه

نوزدهمین روز جلسات علنی مجلس شورای اسلامی برای ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه برگزار شد.

مصوبات نوزدهمین روز بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه
صفحه اقتصاد -

نوزدهمین روز جلسات علنی مجلس شورای اسلامی برای رسیدگی به لایحه برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران  (دوشنبه) یکم آبان ۱۴۰۲  به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس برگزار شد.

بررسی برنامه هفتم توسعه از روز دوشنبه سوم مهرماه در مجلس آغاز شده و نمایندگان طی روزهای شنبه تا چهارشنبه هر هفته در دو نوبت کاری صبح و بعداز ظهر به بررسی این لایحه پرداختند و  از ۲۹ مهر جلسات علنی مجلس شورای اسلامی در سه شیفت کاری درحال برگزاریست.

در ادامه بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه در نوزدهمین روز، نمایندگان مجلس موارد زیر را به تصویب رساندند.

 مصوبات

* با تصویب بندهای الف و ب ماده ۹۲ لایحه برنامه هفتم توسعه؛‌ راهکارها و پیش بینی‌هایی برای تأمین سلامت روحی و جسمی دانش‌آموزان و پیشگیری و مقابله به هنگام و مؤثر با آسیب‌های اجتماعی و رفتارهای پرخطر آن‌ها تعیین کردند.

* با تصویب بند ت ماده ۹۲ لایحه برنامه هفتم توسعه؛‌ سازمان اموز مالیاتی مکلف شد هزینه کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی در احداث، توسعه، تکمیل و تجهیز فضاهای آموزشی و پرورشی، پژوهشی و فناوری را به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب شود.

* با تصویب بندهای الحاقی ۱ و ۲ ماده ۹۲ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ پذیرش دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی، هرسال نسبت به سال قبل حداقل ۲۵ درصد افزایش پیدا می‌کند.

* با تصویب بند الحاقی ۷ ماده ۹۲ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت آموزش و پرورش را به احداث حداقل ۲۰۰ مدرسه حیات طیبه مکلف کردند.

* با تصویب بند پ ماده ۹۲ این لایحه برنامه هفتم توسعه؛ سازوکاری را برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام مدارس خیر ساز به تصویب رساندند.

* با تصویب بند الحاقی ۳ ماده ۹۲ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان مقرر کردند تا سهم اعتبارات مربوط به تأمین و استانداردسازی سامانه گرمایشی و سرمایشی مدارس از منابع حاصل از عوارض دریافتی مشترکان از مشترکان گاز طبیعی از ۲۰ درصد به ۴۰ درصد افزایش یابد.

*‌ با تصویب ماده ۹۳ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان با عنوان ارتقای نظام علمی، فناوری و پژوهشی، رتبه جهانی ایران از نظر کمیت تولید علم به استناد پایگاه‌های معتبر بین‌المللی در پایان اجرای این برنامه، جایگاه ۱۴‌ام در هدف‌گذاری پیش بینی کردند.

* با تصویب ماده ۹۴ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ ساز و کاری برای حمایت از طرح‌های تحقیقاتی مندرج در سامانه نظام ایده‌ها و نیازها پیش‌بینی کردند.

* با تصویب ماده ۹۵ لایحه برنامه هفتم توسعه؛‌ وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را موظف کردند تا در رشته‌های غیربالینی، در هر یک از مقاطع تحصیلی در رشته‌های ممکن در کنار دروس نظری، دروس عملی و مهارتی را نیز در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی دولتی و غیر دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، پیش بینی و ارائه نمایند.

* با تصویب تبصره ۱ بند الف ماده ۹۶ لایحه برنامه هفتم توسه؛‌ سازمان تأمین اجتماعی را مکلف کردند تا مفاصاحساب قراردادهای پژوهشی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی دولتی و غیر دولتی را بدون هر گونه قید و شرط بررسی و صادر نماید.

*‌ با تصویب بند ب ماده ۹۶ لایحه برنامه هفتم توسعه؛‌ به دانشجویان مستعد و ممتاز دانشگاه‌ها که در رشته‌های مورد نیاز کشور پذیرش می‌شوند با شرط حفظ کیفیت آموزشی، هزینه کمک تحصیلی از طریق صندوق رفاه دانشجویان پرداخت می‌شود.

* با تصویب ماده ۹۶ لایحه برنامه هفتم توسعه؛‌ سازمان برنامه و بودجه را مکلف کردند تا با همکاری وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آیین نامه نحوه تعیین اعتبارات دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی و پژوهشی را تهیه و به تصویب هیات وزیران برساند.

*‌ با تصویب بند پ ماده ۹۶ لایحه برنامه هفتم توسعه؛‌ بانک مرکزی مکلف شد تا در جهت تکمیل طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای با اولویت ساخت، خرید، تکمیل و تجهیز کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها تسهیلات ارائه کند.

* با تصویب ماده ۹۷ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان وزارتخانه‌های علوم و بهداشت را مکلف کردند تا ظرف مدت یک سال آئین‌نامه ارتقای مرتبه اعضای هیات علمی را متناسب با ماموریت‌گرایی، مساله‌محوری و برنامه‌محوری اصلاح کند.

* با تصویب تبصره ۲ ماده ۹۷ لایحه برنامه هفتم توسعه؛‌ وزارت علوم مکلف شد تا با همکاری حوزه‌های علمیه و شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی نسبت به تهیه اسناد پایه علوم پایه و علوم انسانی اقدام کند.

* با تصویب بند الف ماده ۹۸ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری با همکاری وزارت امورخارجه موظف به تهیه آئین نامه اجرائی ارتباط نخبگان ایرانی خارج از کشور شدند.

* با تصویب بند ب ماده ۹۸ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دو وزارتخانه علوم و بهداشت مکلف به پذیرش دانشجویان خارجی در سقف ظرفیت دانشگاه‌ های دولتی، غیردولتی و آزاد شدند.

در جریان بررسی بندی از گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص لایحه برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران درباره افزایش پذیرش پذیرش دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی، رئیس مجلس با تاکید بر لزوم پیش‌بینی افزایش تعداد معلم در برنامه هفتم توسعه به ارائه توضیحاتی درباره طرح موضوع افزایش پذیرش دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی در برنامه هفتم توسعه پرداخت.

ارجاعیات

در ادامه بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه،با تصمیم رئیس مجلس و جهت رفع ابهام بندالحاقی ۳ ماده ۹۱ این لایحه مربوط به واگذاری ماموریت‌های نهضت سوادآموزی به وزارت آموزش و پرورش به کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم ارجاع شد.

همچنین با تصمیم قالیباف بند الحاقی ۴ ماده ۹۱ این لایحه به کمیسیون تلفیق ارجاع شد که در آن پیش‌بینی برای افزایش سهم بودجه آموزش و پرورش از بودجه عمومی کشور می‌شد.

بند الحاقی ۵ ماده ۹۱ این لایحه هم  که در آن پیش‌بینی‌هایی برای تغییر در زمان شروع سال تحصیلی شده بود،‌ به کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم ارجاع شد.

نمایندگان همچینن بند ث ماده ۹۶ لایحه برنامه را بررسی و جهت بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق لایحه ارجاع دادند که در این بند به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای پذیرش و تربیت دانشجو در رشته‌های مختلف علوم پزشکی مربوط می‌شد.

درادامه تبصره ۳ و تبصره ۴ ماده ۹۷ لایحه که به الزام وزارت علوم و وزارت بهداشت برای کاربردی کردن کلیه طرح های پژوهشی آنان بازمیگشت نیز به منظور بررسی مجدد به کمیسیون تلفیق ارجاع شد.

نمایندگان جزء ۱ و جزء ۲ ماده ۹۷ لایحه را که به پژوهش محور کردن مسیر ارتقای مرتبه اعضای هیات علمی تمامی موسسات پژوهشی وابسته به دستگاه های اجرایی باز می گشت را جهت بررسی مجدد به کمیسزون تلفیق ارجاع دادند.

موضوعات خارج از برنامه

درابتدای جلسه علنی امروز، محمدباقر قالیباف در تذکر به ستاد انتخابات و وزارت کشور داد و گفت: اینکه در فرمت های انتخاباتی اطلاعاتی از نامزدهای انتخاباتی دریافت می شود که اضافه بر اطلاعاتی است که در قانون آمده و مورد نیاز است البته ممکن است برخی از این اطلاعات بعد از اینکه داوطلبان منتخب شدند، احتیاج باشد و باید ارائه دهند که قانون هم آن را مشخص کرده است؛ لذا انتظار می رود که فرآیند قانونی رعایت شود.

رئیس همچنین گفت: نکته دوم درباره مهلت زمان ثبت نام داوطلبان است؛ زمان ثبت نام از صبح تا ۶ بعدازظهر درنظر گرفته شده که بعد از آن هم دیگر سامانه تا روز بعد پاسخگو نیست حال اینکه ثبت نام یک نفر در سامانه به طور متوسط چند ساعت زمان می برد؛ ان شاءالله به این موارد توجه شود.

در بخش دیگری از این جلسه،‌ سید جواد حسینی‌کیا از عدم اعطای تسهیلات خرد از سوی بانک‌ها انتقاد کرد و گفت: متاسفانه امروز بانک‌ها به وظایف خود در اعطای تسهیلات به مردم عمل نکرده و این موضوع منجر به نارضایتی اجتماعی شده است.

در تذکری شفاهی رضا حاجی‌پور از عدم خرید برنج کشاورزان انتقاد کرد و گفت: در استان‌های شمالی بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج در کارخانه‌های شالیکوبی باقی‌مانده و این وضعیت برخلاف تاکیدات برای حمایت از تولید است.

 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار