آخرین وضعیت آب و هوا سیستان و بلوچستان امروز / هشدار ویژه به سیستانی ها
در این خبر به توضیحاتی درباره آخرین وضعیت آب و هوا سیستان و بلوچستان امروز پرداخته شده است.
سیستان و بلوچستان به دلیل تاثیرپذیری از سامانه های کم فشار حاره ای و پراکنش زمانی و مکانی دارای بارندگی ها بسیار نامناسب است به طوریکه در برخی اوقات تمامی بارندگی های سالانه یک منطقه و حتی بیش از ۲ برابر آن در کمتر از ۲۴ ساعت نازل شده و سیلاب های سهمگین ایجاد می کنند.
سرپرست جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان از امدادرسانی به ۱۳۳ آسیب دیده سیل در هشت روستای شهرستانهای نیکشهر و فنوج از چهارم مردادماه تاکنون خبر داد.
سید محمد مهدی سجادی امروز یکشنبه درخصوص آخرین وضعیت امداد رسانی در منطقه اظهارکرد: بر اثر بارندگیهای اخیر و وقوع سیل و آبگرفتگی از اوایل مردادماه تاکنون در شهرستانهای ذکر شده خدمات امدادرسانی به ۱۳۳ نفر در قالب ۳۶ خانوار توسط نیروهای امدادگر هلال احمر انجام شد.
وی ادامه داد: از این تعداد ۴۵ نفر در چادرهای هلال احمر اسکان یافتند و اقلامی از قبیل چادر امدادی، موکت، پتو، نایلون و سبدهای غذایی بین آسیب دیدگان توزیع شد.
سرپرست جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ۱۱ تیم امدادی جمعیت هلال احمر استان در حال خدمات رسانی به سیل زدگان هستند، خاطرنشان کرد: ندای امداد ۱۱۲ هلال احمر به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به حادثه دیدگان است و نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر استان آماده امدادرسانی به هموطنان حادثه دیده هستند.
معاون ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز گفت: بروز بارندگی شدید و جاری شدن روان آب علاوه بر بسته شدن ۴۲ راه روستایی محدوده رودخانه کاجو قصرقند محورهای فرعی و روستایی مهرستان- ایرانشهر، اسپکه- فنوج و پشامگ - مورتان را نیز بست.
روح الله سرگزی افزود: بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی مبنی بر ورود سامانه جدید بارشی به سیستان و بلوچستان تمامی دستگاههای امدادی و خدمات رسان استان در آماده باش قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه با فروکش کردن طغیان رودخانهها مسیرها بازگشایی میشود از شهروندان سیستان و بلوچستان خواست با توجه به شدت بارندگی از انجام سفرهای غیرضروری در مسیرهای ارتباطی خودداری و برای اطلاع از آخرین وضعیت راهها با سامانه پیامکی ۱۴۱ در ارتباط باشند.
معاون ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس اعلام هواشناسی از ۳۴ ایستگاه هواشناسی و باران سنجی گزارش باران داشتهایم که از چاه کمال ۴۲، نیکشهر ۱۵.۸، مهرستان ۱۸.۲، مسکوتان از توابع فنوج ۳۶ و راسک ۹.۴ میلی متر بود.
رئیس جمعیت هلال احمر نیکشهر نیز گفت: بر اثر بارش های عصر دیروز در شهرستان لاشار ۸ واحد مسکونی دچار خسارت و آبگرفتگی شد که با تلاش نیروهای امدادی هلال احمر اسکان اضطراری داده شدند .
علوی گفت: حدود ۲۰ خانواده درگیر سیل نیز که برای برداشت خرما به شهرستان قصرقند مهاجرت کرده بودند به جای امن منتقل و اسکان داده شدند.
کدخدایی رئیس راهداری و حمل و نقل جاده ای قصرقند نیز گفت: بر اثر بارش های پیاپی در ارتفاعات شمالی قصرقند، رودخانه کاجو طغیان کرده و احتمال طغیان مجدد این رودخانه وجود دارد.
مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان نیز گفت: بر اساس برآوردها بروز طوفان و بارندگی شدید در ماههای خرداد و تیرماه امسال ۵۷۸ میلیارد تومان به بخشهای مختلف این استان خسارت وارد آمده است.
مجید محبی اظهار کرد: عمده خسارتهای وارده این مدت با ۵۶۱ میلیارد تومان به حوزه زیرساختهای زیربنایی نظیر راه و تاسیسات آب و برق بوده است.
وی تاکید کرد: پیگیریهای لازم برای جبران خسارتهای وارده در سیستان و بلوچستان توسط ستاد بحران انجام شده است.
مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به تداوم بارندگیهای شدید در جنوب استان تحت تاثیر پدیده مونسون و طوفان در شمال استان همچنان احتمال خسارت محتمل است.
وی خاطر نشان کرد: سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی و موقعیت خاص جغرافیایی همواره با بحرانهای طبیعی روبروست که سیل، خشکسالی و طوفانهای سهمگین ۱۲۰ کیلومتری به طور همزمان از بحرانهای این استان است.
وی ادامه داد: بنا به دستور مدیریت بحران شهرستان قصرقند ، پل منتهی به شهر قصرقند در حال حاضر مسدود است و مسافرینی که از محور نیکشهر – قصر قند قصد تردد دارند تا اطلاع ثانوی از تردد روی این پل اجتناب نمایند.
هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز از شدت گرفتن بادهای ۱۲۰ روزه درشمال سیستان وبلوچستان وتقویت بارشهای رگباری فصلی درنیمه جنوبی خبر داد.
مدیر کل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: برای نیمه جنوبی استان رخداد رگبار شدید و رعدوبرق، تندبادهای شدید لحظه ای و خیزش گرد و خاک به همراه برخورد صاعقه پیشبینی میشود.
حیدری افزود:تا ظهر دوشنبه وزش باد شدید و گردوخاک برای مناطق شمالی استان پیشبینی می شود ودر این مدت احتمال افزایش غبار برای زاهدان و مناطق مرکزی استان وجود دارد.
حیدری توصیه کرد: در فعالیت های کوهنوردی احتیاط شود و از اسکان در حاشیه مسیل ها و رودخانه های فصلی و چرای دام در ارتفاعات و حاشیه مسیل ها در زمان بارندگی خودداری شود و از محصولات کشاورزی و باغی محافظت و از ترددهای مرزی در زمان بارندگی خودداری شود.
وی افزود: همچنین برای شمال استان به نکات بهداشتی و استفاده از ماسک در زمان غبار آلود شدن هوا توجه شود و رعایت حداکثری مقررات رانندگی در ترددهای جادهای به سمت سیستان و خراسان جنوبی در نظر گرفته شود و از کار در ارتفاعات جداً پرهیز و برای کاهش خسارات احتمالی تمهیدات لازم در نظر گرفته شود.
نظر شما