مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس اعلام کرد:
تسهیل بازگشایی نمادهای متوقف بورسی با مصوبه جدید سازمان بورس
صفحه اقتصاد - مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، از کاهش چشمگیر تخلفات ناشران بورسی در زمینه عدم ارسال به موقع اطلاعات خبر داد و گفت: میزان
صفحه اقتصاد - مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، از کاهش چشمگیر تخلفات ناشران بورسی در زمینه عدم ارسال به موقع اطلاعات خبر داد و گفت: میزان تاخیر افشای اطلاعات ناشران بورسی به ۶ دهم روز رسیده و بیشتر تخلفات در بخش عدم ارسال به موقع اطلاعات برای شرکتهای بازار پایه است.
ولیالله جعفری، در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی ایران (بورس، بانک و بیمه)، در گفتوگو با خبرنگار مدار اقتصادی، ابراز داشت: بجز این دسته از شرکتهای متخلف، سایر ناشران بورسی اطلاعات را به موقع ارسال میکنند. البته شرکتهای بازار پایه هم تحت نظارت هستند.
او گفت: طبق آخرین اطلاعات، میزان روزتاخیر در افشای اطلاعات ناشران به ۶ دهم رسیده و اگر این رقم را ضرب در ۲۴ کنیم، میانگین تاخیر به ۱۲ ساعت میرسد.
جعفری، با اشاره انتقادهایی که نسبت به توقف برخی نمادها در بازار سرمایه وجود دارد، اظهار کرد: در بخش بازگشایی نمادها که گاهی مورد انتقاد قرار میگیرد، طی ماههای اخیر به سمتی رفتیم که یا توقف طولانی مدت برای نمادها را اجرا نکنیم یا اصلا نمادها بسته نشوند.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس ادامه داد: تلاش ما این است که با انجام شفافسازی نمادهای بسته را بازگشایی کنیم. فارغ از هر گونه شعار، معتقدم که باز بودن نمادهای معاملاتی، از حقوق اولیه سهامداران است و ما هم تمایلی به توقف نمادها نداریم. در حال حاضر ۸۲۷ ناشر تحت نظارت داریم و خواهان این هستیم که تمامی این نمادها روی تابلو، بدون توقف معامله شوند.
او افزود: بر همین اساس، هفته گذشته مصوبه جدیدی در سازمان بورس نهایی شد، مبنی بر اینکه تسهیلاتی برای بازگشایی نمادهای لغو پذیرش شده، ایجاد شود.
جعفری گفت: در بورس تهران، غیر از شرکتهای سرمایهگذاری استانی، نمادی که بیش از یک هفته بسته شده باشد، نداریم. برای شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت چون با مصوبه شورای عالی بورس، بسته شدند، با مصوبه شورا هم باید بازگشایی می شوند.
وی افزود: امروز جلسه فرعی کمیسیون اقتصادی و شورای عالی بورس در همین زمینه برگزار شد که به صورت اختصاصی موضوع سهام عدالت و شرکتهای سرمایهگذاری استانی را مورد بررسی قرار دادند. تلاش شورا این است که راهی برای بازگشایی این نمادها پیدا کنند و خوشبختانه اعضای شورا مقید به بازگشایی این نمادها هستند اما یکسری مسایل وابسته وجود دارد که باید کاملا مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
به گفته جعفری، در فرابورس نماد متوقف وجود ندارد. تنها نماد متوقف گکوثر بود که هفته گذشته بازگشایی شد. تنها مشکل اداره ناشران در این زمینه، شرکتهای بازار پایه هستند که هم در ارسال اطلاعات تاخیر دارند و هم چند نماد این بازار متوقف شدهاند.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس اوراق بهادار، تعداد کل نمادهای متوقف را ۲۰ شرکت اعلام و اظهار کرد: برخی از شرکتها مانند کاشی نیلو، کاشی اصفهان و سیمان خرمآباد از سال ۹۲ تاکنون، هیچ گونه اطلاعاتی ارسال و منتشر نکردهاند و حدود ۱۰ سال است که خبری از آنها نداریم!
وی افزود: به این ترتیب، در مجموع، ۱۰ شرکت بدون ارسال و انتشار هرگونه اطلاعاتی در بازارسرمایه وجود دارند، ۴ شرکت لغو پذیرش شدهاند و ۶ شرکت نیز در حال ورشکستگی و انحلال هستند.
جعفری، ادامه داد: بر اساس قولهایی که دادهاند اگر سامانه معاملات بازار توافقی تا مردادماه آینده راهاندازی شود و شروع به کار کند، از این ۲۰ شرکت، حداقل ۱۰ نماد باقی خواهند ماند. یعنی از ۸۲۵ ناشر، طبق برنامهریزی ما تا شهریورماه، فقط ۱۰ نماد متوقف میمانند.
نظر شما