رئیس کل بیمه مرکزی در سه شنبه های نوآورانه صنعت بیمه:

یكی از ابزارهای كارامد برای پوشش ریسك تقویت ارتباط با بازار سرمایه است

به گزارش صفحه اقتصاد به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، مهندس مجید بهزادپور که در پویش سه شنبه های نوآورانه که به معرفی اوراق تامین

یكی از ابزارهای كارامد برای پوشش ریسك تقویت ارتباط با بازار سرمایه است
تامین مالی شرکت های بیمه از محل انتشار اوراق بیمه اتکایی و انتقال بخشی از ریسک شرکت به بازار سرمایه، ضمن ایجاد ارتباط بین بازارهای مالی و ابزارسازی های جدید، ظرفیت جدیدی در صنعت بیمه برای پذیرش ریسک بیشتر و در نتیجه امکان ارایه خدمات بیمه ای وسیع تری به مردم شریف ایجاد می کند.

به گزارش صفحه اقتصاد به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، مهندس مجید بهزادپور که در پویش سه شنبه های نوآورانه که به معرفی اوراق تامین مالی بیمه اتکایی اختصاص داده شده بود سخن می گفت، با اشاره به سابقه تلاش بیمه مرکزی برای طراحی و پیگیری جدی ایجاد ابزار مالی مناسب برای بیمه از سالهای قبل از ۱۳۹۹، اظهار داشت: یکی از روش‎های کارآمد و مؤثر برای پوشش ریسک شرکت‌های بیمه، برقراری ارتباط موثر بین صنعت بیمه و بازار سرمایه است که این مهم از طریق انتشار اوراق ‌بهادار بیمه ای توسعه پیدا می کند و امروز یکی از انواع مختلف این اوراق، بنام اوراق بیمه اتکایی معرفی می شود.

رئیس کل بیمه مرکزی، ظرفیت صنعت بیمه را برای ورود شرکت های اتکایی جدید، مطلوب توصیف کرد و اظهار داشت: در دنیا مرسوم نیست که شرکت های بیمه مستقیم در امور اتکایی مداخله کنند و در برنامه ریزی های آینده به گونه ای طراحی شده که به مرور و با ظرفیت سازی در حوزه اتکایی این مورد برطرف شود.

مهندس بهزادپور با تاکید بر ضرورت بازنگری در آیین نامه شماره ۹۷ نسبت به اهمیت موضوع انتقال ریسک و زمینه های مختلف ورود گسترده به بازار سرمایه توضیحاتی ارائه کرد.

رئیس شورای عالی بیمه در ادامه گفت: با توجه به عدم آشنایی مردم با این اوراق، انتشار آن نیازمند فرهنگ سازی و ایجاد ظرفیت و همچنین مخاطب قراردادن سرمایه گذاران نهادی خواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مقابله با پولشویی پرداخت و اظهار داشت: بیمه مرکزی، سند مبارزه با پولشویی را تهیه و به شورای عالی مبارزه باپولشویی ارایه کرده و در جلسه ای که در شورای مذکور برگزار شد مورد توجه قرار گرفته است.
مهندس بهزادپور در تشریح خصوصیات این سند و نگرانی های احتمالی در خصوص آن تصریح کرد: صنعت بیمه از حیث مباحثی که در مبارزه با پولشویی مطرح می شود هیچ مشکلی ندارد و یکی از حوزه هایی است که با کمترین دغدغه فعالیت خود را انجام می دهد و گزارش هایی هم که در این ارتباط در سالهای گذشته ارایه شده بسیار ناچیز بوده و می توان به جرات ادعا نمود که صنعت بیمه در بخش مالی کشور از سالم ترین حوزه های اقتصادی کشور است.

وی شفاف سازی را از سیاست های اصلی نهاد ناظر صنعت بیمه عنوان کرد و گفت: ضریب نفوذ بیمه که حاصل نسبت حق بیمه تولیدی به تولید ناخالص داخلی کشور است به تبع تحت تاثیر تغییرات ارزش ریال در مقابل ارزهای خارجی قرار ندارد و رشد یا کاهش آن به نرخ رشد حق بیمه تولیدی در مقایسه با نرخ رشد تولید ناخالص داخلی است.

رئیس کل بیمه مرکزی در همین راستا افزود: با توجه به اصلاح برآوردهایی که در خصوص مقدار تولید ناخالص داخلی از سوی مراجع ذیربط اتفاق افتاد، مقدار اعلامی برای ضریب نفوذ بیمه نیز باید اصلاح شود که منجر به کاهش رقم برآوردی قبلی می شود. به همین دلیل موضوع مطرح شده در خصوص تغییر رسمی نرخ برابری ریال در مقابل ارزهای خارجی به مقادیر حق بیمه تولیدی و سرانه حق بیمه کشور برمی گردد که با توجه به کاهش نرخ برابری ریال، این امر موجب کاهش رتبه کشور در دو شاخص حق بیمه تولیدی و سرانه حق بیمه کشور می شود.

مهندس بهزادپور در پایان ابراز امیدواری کرد که موضوع انتشار اوراق بیمه ای تا پایان سال جاری اجرایی شود.

شایان ذکر است که انتشار اوراق بهادار بیمه اتکایی در توافق با سازمان بورس و مبتنی بر ضوابط عقد بیمه و عقد وکالت ساختاربندی شده که به واسطه آن صنعت بیمه می تواند بخشی از ریسک عملیات بیمه اتکایی خود را به بازار سرمایه منتقل کند و ساختار این اوراق به گونه‌ای است که در ازای پذیرش مخاطرات بیمه‌ای، نسبت به سایر اوراق بهادار مشابه، سود بیشتری را عاید سرمایه‌ گذاران می‌کند.

گفتنی است این اوراق بهادار با نام بوده و دارندگان آن در تأمین سرمایه مورد نیاز برای جهت پذیرش تمام یا بخشی از سبد ریسك بیمه‌ای و عواید ناشی از آن مشارکت می کنند و این اوراق قابل معامله در بورس‌ یا بازارهای خارج از بورس است.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه