صفحه اقتصاد گزارش می دهد:

اقساط سنگین وام خرید مسکن / نا امیدی مستاجران برای خرید مسکن ادامه دارد

بانک مرکزی دیروز سقف جدید وام خرید مسکن از محل اوراق حق‌تقدم را ابلاغ کرده است که قسط وام ۴۸۰میلیون تومان ماهانه ۸میلیون و ۶۶۱هزار تومان است.

اقساط سنگین وام خرید مسکن / نا امیدی مستاجران برای خرید مسکن ادامه دارد

بانک مرکزی دیروز سقف جدید وام خرید مسکن از محل اوراق حق‌تقدم را ابلاغ کرده است که قسط وام ۴۸۰میلیون تومان ماهانه ۸میلیون و ۶۶۱هزار تومان است.

به گزارش صفحه اقتصاد، بر اساس ابلاغ بانک مرکزی سقف وام ساخت و خرید مسکن از محل اوراق حق تقدم در تهران از 200 میلیون تومان برای زوجین به 400 میلیون تومان افزایش یافته است.

وام تعمیر یا همان جعاله که پیش از این برای تهرانی‌ها 40 میلیون تومان بوده به 80 میلیون تومان افزایش یافته است.

سقف وام خرید مسکن از محل اوراق حق تقدم در مراکز استان‌ها و شهر‌های بالای 200 هزار نفر جمعیت برای زوجین 320 میلیون تومان و به‌صورت انفرادی 160 میلیون تومان است. در سایر مناطق شهری با جمعیت 200 هزار نفر و کمتر برای زوجین 240 میلیون تومان و به‌صورت انفرادی 120 میلیون تومان تعیین شد.

قساط وام 400 میلیون تومانی خرید مسکن برای تهرانی‌ها در بازپرداخت به‌روش ساده ماهانه 6 میلیون و 661 هزار تومان است. کل بازپرداخت این وام در ماه 12 سال دوازدهم بالغ بر 959 میلیون و 262 هزار تومان خواهد بود، به‌عبارت دیگر سود این وام 559 میلیون و 262 هزار تومان خواهد بود.

اقساط وام 80 میلیون تومانی تعمیر در بازپرداخت 5ساله با نرخ سود 17.5 درصد ماهانه حدود 2 میلیون تومان است. سود این وام حدود 40 میلیون و کل بازپرداخت آن 120 میلیون تومان خواهد بود.

در واقع یک متقاضی وام مسکن از محل اوراق حق تقدم در تهران باید ماهانه 8 میلیون و 661 هزار تومان قسط پرداخت کند. مجموع بازپرداخت وام 480 میلیون تومانی بالغ بر یک‌میلیارد و 80 میلیون تومان و کل سود وام 600 میلیون تومان خواهد بود.

مبلغ اقساط وام 320 میلیون تومانی ماهانه 5 میلیون و 329 هزار تومان، کل بازپرداخت 767 میلیون تومان و سود این وام 447 میلیون تومان است.

همچنین قسط ماهانه وام 240 میلیون تومانی از محل اوراق حق تقدم حدود 4 میلیون تومان، سود 335 میلیون تومان و کل بازپرداخت 575 میلیون تومان خواهد بود.

گفتنی است محمود محمودزاده معاون وزیر راه وشهرسازی درباره آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اظهار کرد: معرفی سهمیه به بانک‌های مختلف انجام شده است ولی هنوز به تعداد مدنظر نرسیده که بگویند اعتبار تمام شده است.

وی این موضوع را در حیطه اختیارات بانک مرکزی دانست و افزود: با این وجود، مجدداً مکاتبه‌ای با بانک‌های عامل می‌کنیم تا به شعب خود، سهل گرفتن شرایط را ابلاغ کنند؛ بر اساس توافقات انجام گرفته، بانک‌ها باید به این موضوع عمل کنند؛ این موضوع را حتماً از طریق بانک مرکزی پیگیری خواهیم کرد.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی درباره معرفی دو ضامن رسمی به بانک برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن تصریح کرد: امیدوارم بانک‌ها با درخواست وزارت راه و شهرسازی در خصوص همکاری با مستأجران موافقت کنند هر چند که پیگیری آن با سیستم بانکی است و به وزارت راه و شهرسازی ارتباطی ندارد.

محمودزاده درباره ارائه کد رهگیری از سوی مشاوران املاک به مستأجران جهت دریافت تسهیلات ودیعه مسکن تأکید کرد: ارائه کد رهگیری یک تکلیف قانونی است و در قانون جهش تولید مسکن هم مجدداً الزامی بودن صدور آن قید شده است؛ تمام معاملات بخش مسکن باید در قالب صدور کد رهگیری باشد؛ سال گذشته در ستاد ملی مقابله با کرونا و همچنین در توافقی که با اتحادیه مشاوران املاک داشتیم، قرار شد با رقم ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومانی به مستأجرانی که می‌خواهند تسهیلات ودیعه مسکن بگیرند، از سوی مشاوران املاک کد رهگیری صادر شود.

وی تأکید کرد: تا کنون بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار متقاضی در سامانه وام ودیعه ثبت نام کرده‌اند که از میان آنها حدود ۲۷۰ هزار نفر به نظام بانکی معرفی شده‌اند و بیش از ۹۴۰۰ متقاضی توانسته‌اند تسهیلات دریافت کنند.

منبع: تسنیم

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان