تاریخ روز شهادت حضرت فاطمه (س) در تقویم ۱۴۰۳ چه روزی است؟ + نحوه شهادت و مدفن ایشان

در این مطلب از تاریخ دقیق روز شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و محل شهادت این بزرگوار مطلع خواهیم شد.

تاریخ روز شهادت حضرت فاطمه (س) در تقویم ۱۴۰۳ چه روزی است؟ + نحوه شهادت و مدفن ایشان
صفحه اقتصاد -

حضرت فاطمه زهرا (س)، دختر پیامبر اسلام، حضرت محمد (ص)، و همسر حضرت علی (ع) است. او یکی از پنج تن آل عبا و یکی از چهار بانوی بزرگوار بهشتی در اسلام محسوب می‌شود که در تاریخ ٣ جمادی الثانیه سال ۱۱ هجری قمری به شهادت رسید. حضرت فاطمه به عنوان یکی از مهم‌ترین شخصیت‌های زن در اسلام، نمادی از عفاف، تقوا، و ایمان است و نقش مهمی در ترویج اسلام داشته است.

تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا سال ۱۴۰۳

تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا سال ۱۴۰۳ در تقویم شمسی مصادف است با:

پنج شنبه، ۱۵ آذر ۱۴۰۳

۱۴۰۳/۰۹/۱۵

تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا سال ۱۴۴۶ در تقویم قمری مصادف است با:

الخمیس‬، ٣ جمادی الثانیه ١٤٤٦

۱۴۴۶/۰۶/۰۳

تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا سال ۲۰۲۴ در تقویم میلادی مصادف است با:

۵ دسامبر ۲۰۲۴

۲۰۲۴-۱۲-۰۵

شهادت حضرت فاطمه

روز شهادت حضرت فاطمه زهرا

در مورد تاریخ شهادت حضرت زهرا روایات مختلفی وموجود دارد. در برخی منابع نقل شده است که ایشان پس از رحلت سرور مخلوقات محمد صلی الله علیه و آله و سلم آن حضرت به شدت اندوهگین شد و از شدت غم و اندوهش، ایام او دیری نپایید.

علمای اهل سنت متفق القول متفق القول کردند که او به دلیل بیماری سخت از دنیا رفت و مرض از غم رحلت پیامبرمان حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم بود و این بیماری او را به این امر واداشت.

روایتی نیز وجود دارد از مباحثه امام حسن مجتبی با مغیره بن شعبه در حضور معاویه، که به مجروح شدن حضرت فاطمه به دست این فرد اشاره دارد که موجب سقط جنین این بانو و در نهایت شهادت ایشان شد. در جایی دیگر نیز امام صادق (ع) علت شهادت بانو فاطمه زهرا (س) را مجروح شدن با غلاف شمشیر و سقط جنین ذکر کردند که موجب بیماری و درگذشت ایشان شد.

در برخی کتب تاریخی این مدت 75 روز پس وفات پیامبر ذکر است که وفات ایشان را مصادف با 13 جمادی الاول می‌داند. منابع دیگر آن را 95 روز پس از رحلت پیامبر و در تاریخ 3 جمادی الاثانی می‌دانند.

محل آرامگاه حضرت فاطمه الزهرا(س)

خانم فاطمه الزهرا اولین متوفی است که به گفته ابن عبدالبر رحمه الله برای او تابوت درست شده است. این تابوت را بنا به وصیتش برای او درست کردند، علاوه بر این که از مولای ما علی خواسته بود که او را به همراه اسماء بنت عمیس بشوید.

مولای ما علی (ع) به خاطر از دست دادن ایشان ضربه بزرگی خورد و خودش در تاریکی شب مراقب دفن او بود. دلیل دفن آن حضرت در شب این بود که این کار بر اساس وصیت او بود تا دشمنان و کفار از محل آن مطلع نباشند.

در مورد محل قبر حضرت فاطمه الزهرا (س) روایاتی وجود دارد که در این مورد صحبت شده است، در برخی منابع گفته شده که ایشان در بقیع دفن شده است، و برخی دیگر می گویند که محل دفن حضرت فاطمه در بخشی از منزل خود بوده است.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه