گفتگوی صفحه اقتصاد با حسن صادقی عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تهران
تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان، زنگ خطر ورشکستگی تامین اجتماعی
صادقی از کسری بودجه ۳۰۰ همتی سازمان خبر داد
حسن صادقی عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تهران با هشدار نسبت به وضعیت سازمان تامین اجتماعی گفت: اگر به سیاه نمایی متهم نشویم، در شرایط کنونی سازمان تامین اجتماعی در بدترین حالت ممکن قرار دارد و اگر هرچه سریعتر چارهاندیشی نشود، باید در انتظار روزهای بدتر باشیم.

کوروش شرفشاهی - حسن صادقی عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران در گفتگو با صفحه اقتصاد با تاکید بر اینکه مقایسه ورودیها و خروجیهای سازمان تامین اجتماعی بیانگر آن است که آیندهای مبهم پیش روی سازمان قرار دارد گفت: در شرایط کنونی سازمان تامین اجتماعی با کسری بودجه ماهیانه ۲۵ هزار میلیارد تومانی روبرو است که پرداخت بسیاری از هزینه ها از جمله حقوق بازنشستگان را با مشکل رو به رو می کند.
وی با تاکید بر اینکه این میزان کسری بودجه در شرایطی رقم می خورد که تمامی منابع درآمدی سازمان محقق شود گفت: اگر سازمان تمام دریافتیها را داشته باشد و حق بیمههای بیمه شدگان اجباری، اختیاری، خویش فرما، گروههای حمایتی دولت و سودهای شستا به حساب سازمان تامین اجتماعی به موقع واریز شود، در این صورت ماهیانه ۲۵ هزار میلیارد تومان و سالیانه ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد.
عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با تاکید بر اینکه سازمانی که ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد، قطعاً در ارائه خدمات به کارگران و بازنشستگان ناکارآمد است گفت: اگر امروز سازمان تامین اجتماعی در نقطه سر به سر قرار دارد، نشات گرفته از مدیریت، تسلط و تدبیر محمد سالاری بر سازمان تامین اجتماعی است.
وی با اعلام اینکه امروزه سالاری با کلاه به کلاه کردن، گرفتن وام از بانک رفاه کارگران و خط اعتباری از بانک میتواند هزینههای سازمان از جمله حقوق بازنشستگان را تامین کند گفت: تاخیری که در پرداخت حقوق بازنشستگان صورت میگیرد، زنگ خطر را به صدا درآورده و نشان میدهد که سازمان در شرایط ناپایداری قرار دارد.
حسن صادقی با هشدار نسبت به اینکه اگر مستمری بازنشستگان بیش از اینها به تاخیر بیفتد، اعتراضها به اشکال مختلف صورت خواهد گرفت گفت: اگر بازنشستگان با وجود تاخیر حقوق ناشی از کسری منابع سازمان صدایشان در نمیآید، شرایط را تحمل میکنند و اعتراض نمیکنند، به دلیل اعتمادی است که نسبت به عملکرد سالاری و تجربه خوب سالهای گذشته دارند.
قائم مقام خانه کارگر با اعلام اینکه سالاری در مدیریت دوره قبل بر سازمان تامین اجتماعی ثابت کرده که نسبت به سازمان عرق و دلسوزی دارد گفت: بازنشستگان میدانند سالاری با هدف حفظ تامین اجتماعی و ارائه خدمت مناسب به بیمه شدگان مسوولیت را پذیرفته و کار را هدایت میکند.
عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تهران با اعلام اینکه اعتراضهای بازنشستگان بارویکرد تنشزایی نیست بلکه در قالب گله گذاری صورت میگیرد گفت: بازنشستگان، مستمری بگیران و کانونهای بازنشستگی با وجود تنگناها و تاخیرهایی که در پرداخت حقوق و معیشت آنان صورت میگیرد، نهایت همراهی و همکاری را دارند و به امید روزهای بهتر شرایط را تحمل می کنند.
وی از ارتباط دوسویه بین مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و کانونهای بازنشستگی خبر داد و گفت: باید هرچه سریعتر چالشها شناسایی و مشکلات برطرف شود، زیرا ادامه وضعیت موجود نه تنها امکانپذیر نیست، بلکه تبعات خطرناکی را به دنبال دارد.
صادقی با انتقاد از قوانینی که بعد از انقلاب دهه به دهه از سوی مجلس به صورت قانون یا دولت در قالب آیین نامه و بخشنامه تصویب و اجرایی شده گفت: در قالب این قوانین تحمیلی، بار حاکمیتی نظام بر دوش سازمان تامین اجتماعی گذاشته شده، سازمان را به سمت ناکارآمدی برده و حتی زنگ خطر نابودی سازمان را به صدا درآورده است.
وی با تاکید بر اینکه قوانین تحمیلی به سازمان تامین اجتماعی باید هرچه سریعتر برداشته یا هزینههای آن پرداخت شود گفت: متاسفانه قوانین ذوقی، سلیقهای و انقلابیگری در قالب واگنهای سنگین و متعدد، به لوکوموتیو تامین اجتماعی وصل شده و حرکت سازمان تامین اجتماعی برای خدمت رسانی به بیمه شدگان اصلی را با چالش روبرو کرده است.
عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با تاکید بر اینکه زمان آن رسیده که این قوانین تحمیلی را به صورت ضربتی تجدید نظر یا جرح و تعدیل کنیم گفت: دلیل اینکه سازمان تامین اجتماعی نمیتواند به خانواده واقعی و تحت پوشش خود خدمات برساند، ناشی از آن است که دولت این سازمان را وادار کرده به گروههای دیگر که مسوولیت آنها بر دوش حکومت است، خدمات برساند، رویکردی که اشتباه محض محاسباتی است.
وی با اعلام اینکه سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیردولتی برای گرفتن فشار از دوش دولت و نظام است گفت: این سازمان تا جایی میتواند فشارهای وارده را تحمل کند که منابع و درآمدهایش اجازه دهد و بیش از آن تبعات جبران ناپذیری دارد.
صادقی با تاکید بر اینکه اگر دولت از تحمیل فشارها به سازمان تامین اجتماعی خودداری نکند، باید منتظر اتفاقات نامبارک و حتی شومی باشیم گفت: اگر دولت بنا دارد برای بسیاری از گروهها خدمات بیمه ای، درمانی و بازنشستگی تعریف کند و سازمان تامین اجتماعی را مبنا قرار داده، بهتر است منابع مالی آن را نیز تامین و به موقع به سازمان پرداخت کند.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با هشدار جدی به دولت و نظام گفت: هنوز سازمان تامین اجتماعی عصای دست دولت و نظام است و بار بسیاری از مشکلات را یک تنه به دوش میکشد، اما اگر هرچه سریعتر این بارهای اضافی را از دوش سازمان برنداریم، سازمانی که تا امروز یار نظام بوده، به بار نظام تبدیل میشود و پاشنه آشیل نظام سیاسی کشور خواهد شد.
نظر شما