زمان پرداخت مطالبات گندمکاران اعلام شد | اخبار گندم در ۲۴ ساعت گذشته + زمان پرداخت خسارت گندمکاران

زمان پرداخت مطالبات گندمکاران و اخبار گندم در ۲۴ ساعت گذشته و زمان پرداخت خسارت گندمکاران را در این گزارش بخوانید.

زمان پرداخت مطالبات گندمکاران اعلام شد | اخبار گندم در ۲۴ ساعت گذشته + زمان پرداخت خسارت گندمکاران
صفحه اقتصاد -

در گزارش امروز آخرین اخبار مطالبات گندمکاران و خرید تضمینی و اخبار گندم پرداخته شده است. 

زمان پرداخت مطالبات و خسارات گندم‌کاران گلستانی اعلام شد

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان از آغاز مرحله جدید پرداخت مطالبات گندم‌کاران خبر داد و گفت: برآوردها نشان می‌دهد کشاورزان استان در پی خشکسالی اخیر، بیش از ۱۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان خسارت دیده‌اند.

روح الله مهری از پرداخت ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از مطالبات گندم‌کاران استان خبر داد و گفت: مجموع مطالبات کشاورزان تا این لحظه ۱۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است که تاکنون حدود نیمی از آن پرداخت شده است.

روح‌الله مهری افزود: کشاورزانی که تا ۲۶ خرداد محصول خود را تحویل داده‌اند، تاکنون ۵۰ درصد مطالبات خود را دریافت کرده‌اند و براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، از هفته آینده بخش دیگری از مطالبات نیز پرداخت می‌شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان با اشاره به تأثیر خشکسالی شدید بر تولید گندم در استان گفت: تولید گندم در گلستان امسال نسبت به سال گذشته ۴۷ درصد کاهش یافته و در مجموع ۵۸۳ هزار تن گندم از مزارع استان برداشت شده است.

ایسنا نوشت، مهری ادامه داد: حدود ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی گلستان که عمدتاً دیم‌زار بوده‌اند، به دلیل کمبود شدید بارندگی بدون محصول باقی ماندند. از این سطح، بین ۶۵ تا ۸۵ هزار هکتار مربوط به زمین‌های گندم‌کاری بود که برداشت صفر داشته‌اند.

وی میزان خسارت وارده به کشاورزان گلستانی را حدود ۱۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: قرار است در آینده‌ای نزدیک مبالغ جبرانی برای جبران بخشی از این خسارت‌ها پرداخت شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی در پایان، ناترازی انرژی را یکی از چالش‌های امسال برشمرد و گفت: قطعی برق مشکلاتی در روند فعالیت‌ها ایجاد کرده و پیشنهاد می‌شود واحدهای بخش خصوصی به دیزل‌ژنراتورهای اضطراری برای تأمین برق مجهز شوند.

آغاز خرید گندم از کشاورزان درگزینی

پیش بینی می‌شود امسال ۲۵ هزار تن گندم از کشاورزان شهرستان درگزین خریداری شود.

۱۲ هزار تن گندم مازاد کشاورزان گچساران خریداری شد

مدیر جهاد کشاورزی گچساران گفت: ۱۲ هزار تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان این شهرستان خریداری و تحویل مراکز سیلویی و بذری شد.

ایرنا نوشت، لیلا عطازاده با بیان اینکه میزان برداشت گندم در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه کاهش داشته است گفت: بیش از ۲۲ هزار تن گندم در مزارع این شهرستان سال گذشته برداشت شد.

وی بیان داشت: محصول گندم کشاورزان از سوی سه مرکز خرید گندم در امامزاده جعفر، لیشتر و کارخانه آرد مارون گچساران خریداری شد.

مدیر جهادکشاورزی گچساران گفت: ۸۰ دستگاه کمباین بومی و مهاجر از استان‌های فارس و خوزستان کار برداشت گندم در این شهرستان را انجام دادند.

وی تاکید کرد: حدود ۱۳ هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی گچساران زیر کشت گندم رفت که از این میزان اراضی هفت هزار و ۱۰۰ هکتار گندم آبی و ۶ هزار هکتار آن دیم بود.

عطازاده گفت: باتوجه به کاهش بارندگی‌ها و پراکنش نامناسب بارش‌ها و همچنین بروز پدیده خشکسالی ۶۰ درصد مزارع کشاورزی دیم این شهرستان قابلیت برداشت را نداشت.

وی بیان داشت: در سال زراعی جاری ۶ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی دیم این شهرستان زیر کشت گندم رفت که به علت خشکسالی ۶۰ درصد آن قابل برداشت نبود.

عطازاده با اشاره به اینکه از در سال زراعی جاری بارندگی مناسبی در این شهرستان نداشته‌ایم گفت: تنش خشکی موجب کاهش رشد رویشی و پرنشدن دانه شده بود.

وی اظهار داشت: شهرستان گچساران با داشتن خاک حاصلخیز، هوای مساعد و آب فراوان یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد است.

۳۲ هزار هکتار زمین کشاورزی در این شهرستان وجود دارد که از این میزان ۲۷ هزار و ۵۰۰ هکتار هر سال زیر کشت محصولات کشاورزی می رود.

بیش از هشت هزار و ۵۰۰ کشاورز و بهره‌بردار در گچساران فعالیت می کنند.

شهرستان ۱۵۶ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

دیلم؛ پیشگام در خرید گندم و حمایت از کشاورزان با طرح «روستابازار»

نشست فرماندار دیلم با مدیر تعاون روستایی استان بوشهر با محوریت بررسی وضعیت خرید گندم و طرح «روستابازار» برگزار شد. در این نشست بر ضرورت تجهیز مراکز خرید گندم و حمایت از کشاورزان برای عرضه مستقیم محصولات تأکید شد.

عبدالحسین خلعتی در نشست با فرماندار شهرستان دیلم با اشاره به موقعیت استراتژیک شهرستان دیلم، بر اهمیت فصل برداشت گندم و نقش محوری این شهرستان در تولید و خرید این محصول تأکید کرد.

او با بیان اینکه مرکز خرید گندم شهرستان دیلم در روستای عامری هنوز به‌طور کامل تجهیز نشده است، خواستار اختصاص اعتبارات عمرانی برای تکمیل محوطه‌سازی و احداث دیواره‌های پیرامونی این مرکز شد.

مدیر تعاون روستایی استان بوشهر تاکید کرد: تجهیز کامل این مرکز می‌تواند نقش مهمی در ارائه خدمات مناسب و جلوگیری از جابجایی‌های بین استانی محصول با تحمیل هزینه های بیشتر و حمایت از کشاورزان محلی داشته باشد.

خلعتی طرح راه‌اندازی «روستابازار» را به عنوان بستری برای عرضه مستقیم محصولات روستایی مورد بحث قرار داد و با تشریح اهداف این طرح، از انجام مذاکرات اولیه با شهرداری دیلم خبر داد و خواستار حمایت فرمانداری برای پیشبرد این پروژه شد.

او ویژگی طرح روستا بازار را برشمرد و تصریح کرد: این طرح برای ارائه محصولات با کیفیت و قیمت مناسب به مصرف‌کنندگان در حال پیگیری است و با حذف واسطه‌ها، تولیدکنندگان روستایی می‌توانند محصولات خود را به طور مستقیم به بازار عرضه و در نتیجه سود بیشتری کسب کنند. همچنین؛ مصرف‌کنندگان می‌توانند از محصولات با کیفیت و با قیمت مناسب‌تری بهره‌مند شوند.

فرماندار دیلم نیز در این جلسه با تأکید بر اهمیت بخش کشاورزی در توسعه پایدار منطقه، بر لزوم هماهنگی دستگاه‌های اجرایی برای حمایت از کشاورزان و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز تأکید کرد و قول مساعد برای پیگیری مصوبات این جلسه در شورای برنامه‌ریزی شهرستان را داد.

تولید ۷۰ هزار تن گندم در نهاوند

رئیس اداره جهاد کشاورزی نهاوند گفت: امسال از حدود ۲۰ هزار هکتار از مزارع گندم نهاوند پیش‌بینی می‌کنیم بیش از ۷۰ هزار تن محصول برداشت شود.

عصر همدان نوشت، توکل آبشناس  همدان، گفت: کار برداشت گندم از ۲۰ هزار هکتار از مزارع نهاوند شروع شده است و ۱۸۰ دستگاه کمباین مشغول برداشت گندم هستند.

 وی اظهار داشت: کارشناسان جهاد کشاورزی بر کار برداشت گندم نظارت دارند و برای جلوگیری از ریزش گندم توسط کمباین‌ها با نظارت و در صورت نیاز با تنظیمات کمباین ریزش را کاهش می‌دهند

 آبشناس افزود: سطح زیر کشت محصول آبی و دیم گندم در این شهرستان حدود ۲۰ هزار هکتار است که ۱۴ هزار هکتار آن گندم آبی و مابقی دیم است.

 وی عنوان کرد: سه مرکز خرید گندم در شهرستان نهاوند فعال هستند که تاکنون حدود ۱۱ هزار تن گندم خریداری کرده‌اند و این روند تا پایان کار برداشت ادامه دارد. رئیس اداره جهاد کشاورزی نهاوند اظهار داشت: پیش‌بینی می‌کنیم امسال بیش از ۷۰ هزار تن گندم توسط کشاورزان نهاوندی تولید و تحویل مراکز خرید تضمینی شود.

 وی بیان کرد: برداشت گندم که چند روزی است شروع شده تا پایان شهریور در مناطق مختلف نهاوند ادامه دارد و وجود کارخانه آرد در این شهرستان نیز برای کشاورزان این منطقه مزیت است.

 آبشناس گفت: گندم تولیدی نهاوند با توجه به کیفیت بسیار خوبی که دارد آرد مرغوبی نیز تولید می‌کند و بسیار مورد پسند نانوایی‌ها است.

 وی در پایان اظهار داشت: استفاده از بذرهای اصلاح شده، مبارزه با آفات، خاک مناسب، استفاده از مشاوره‌‌های کارشناسان در عملیات کاشت، داشت و برداشت از جمله اقداماتی است که باعث تولید محصول باکیفیت گندم در نهاوند می‌شود.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار