صفحه اقتصاد بررسی می کند:

زندگینامه کوروش منصوری طراح خودرو؛ مالک لوکس ترین شرکت تیونینگ خودرو در جهان

صفحه اقتصاد - کوروش منصوری سال ۱۳۳۹ در شهر چالوس متولد شد و پس از دوره دبیرستان به انگلستان مهاجرت کرد. او که از همان ابتدا به ماشین‌های لوکس و طراحی‌های

صفحه اقتصاد - کوروش منصوری سال ۱۳۳۹ در شهر چالوس متولد شد و پس از دوره دبیرستان به انگلستان مهاجرت کرد. او که از همان ابتدا به ماشین‌های لوکس و طراحی‌های منحصر به فرد علاقه‌مند بود، خیلی زود متوجه شد بازار پرمخاطب انگلستان فاقد توان مهندسی لازم برای ارتقا ظاهر خودروهاست. او این جسارت را به خرج داد که به سراغ ماشین‌هایی برود که کمتر کسی به سراغ تزئین و تیونینگ کردن آن‌ها می‌رفت.

کوروش منصوری سال ۱۹۸۹ شرکت منصوری را تاسیس کرد. این شرکت ابتدا در زمینه ارائه خدمات مهندسی و تامین قطعات خودرو فعالیت می‌کرد. اما اواسط دهه ۹۰ میلادی بود که جهت توسعه فعالیت‌های شرکت به مونیخ آلمان مهاجرت کرد. شرکت تیونینگ منصوری روی تیونینگ و لوکس کردن تعدادی از تولیدکنندگان اتومبیل خاص کار می‌کرد؛ برندهایی مانند رولز-رویس، بنتلی، استون مارتین و فراری.

برند منصوری در سال 2001 نخستین کارخانه تولیدی خود را راه اندازی کرد. او حالا دیگر قطعات مورد نیازش برای تیونینگ اتوموبیل‌ها را خود تولید می‌کرد. سال 2004 برند منصوری از اولین ماشین تزئین شده خود رونمایی کرد. این یک ماشین از کمپانی استون مارتین بود که توجه همگان را به خود جلب کرد. درست یک سال بعد دومین ماشین تیونینگ شده خود را نیز بیرون داد. این ماشین هم از کمپانی استون مارتین بود که با یک پوشش مشکی براق و قطعات طلایی به خوبی می‌درخشید و همین ماشین بود که راه سفارشات دیگر را نیز باز کرد.

در سال 2007 این غول دنیای لوکس کردن خودروها شرکت پورشه-تیونینگ را خریداری کرد و از آن پس توسعه و فروش قطعات تیونینگ پورشه، بی ام و و رنجرو را به دست گرفت. تا اواسط دهه 2000 میلادی برند منصوری توانست خودروهایی از کمپانی لامبورگینی، فراری، مرسدس بنز و آئودی را تزئین و یا به اصطلاح تیونینگ کند. او با راه اندازی خط تولید خودروهای لوکس سفارشی و خودروهای سوپر اسپرت، به لوکس ترین شرکت تیونینگ جهان تبدیل شد.

هم اکنون این کارخانه ۲ شعبه در آلمان و سوئیس دارد. در حال حاضر منصوری ۱۸۰ کارمند در سرتاسر جهان دارد. شرکت منصوری که حالا به بزرگ ترین شرکت تیونینگ دنیا تبدیل شده است، دفاتری در شهرهای اوساکا، سئول، لس آنجلس، ابوظبی و سنگاپور دارد. این شرکت تیونینگ ماشین اکنون در حوزه‌های دیگری هم فعالیت دارد؛ از جمله طراحی داخلی هواپیماهای تجاری و کشتی‌های تفریحی، طراحی و تولید لوازم منزل و تجهیزات اداری لوکس.

همانطور که گفتیم فعالیت‌های سلطان تیونینگ منصوری تنها به لوکس کردن و تزئین خودروها محدود نمی‌شود و حالا این برند در لوکس کردن محصولات دیگر نیز وارد شده است. در ادامه تعدادی از محصولات جانبی برند منصوری را باهم مرور می‌کنیم.

همانند بسیاری از خودروسازان دنیا مانند رولز رویس و بوگاتی، برند منصوری هم دست به تولید لوازم شخصی لوکس زده است؛ لوازمی مانند عینک، کیف و چمدان. وسایل تزئینی از جنس فیبرکربن مانند دستبند و جاسیگاری و غیره نیز از دیگر وسایلی است که این برند تولید می‌کند. شاید برایتان جالب باشد که منصوری حتی کلاه کاسکت موتور را بر اساس سفارش شخصی و به اندازه سر سفارش دهنده تولید می‌کند.

صندلی‌های اداری از جنس چرم و فیبرکربن بر اساس سفارش شخصی و مطابق با ارگونومی بدن سفارش دهنده از دیگر تولیدات منصوری است. البته قیمت این محصولات از 1500 تا 15 هزار یورو متغیر است. تعجب می‌کنید اگر بگوییم سلطان تیونینگ دنیا بالشت هم تولید می‌کند. اما این بالشت‌ها از جنس چرم مرغوب و با دوخت لاکچری هستند و قیمت آن‌ها نیز 129 یورو است. میزهای اداری و دیگر لوازم تزئینی مناسب دفاتر اداری از دیگر محصولات شرکت منصوری است.

سلطان تیونینگ جهان کوروش منصوری به تازگی عنوان کرده است برنامه‌هایی برای ورود به دنیای هوانوردی دارد. تصاویری که از پروژه جدید منصوری منتشر شده است نشان می‌دهد که برنامه او فراتر از تزئیین هواپیماست. گویا او قصد تولید کل یک هواپیما با طراحی ویژه و مخصوص دارد. این دپارتمان قصد دارد محصولاتی کاملا محدود و طبق سفارش تولید کند. منصوری اولین تولید کننده هواپیماهای شخصی با بدنه فیبرکربنی خواهد شد.

خودورهای تفریحی گاریا درواقع خودروهای کوچک زمین گلف هستند که برای 2 سرنشین تولید می‌شوند. جالب توجه است که این خودروهای کوچک توانایی تردد در برخی از جاده‌های آمریکا و اروپا را نیز دارند. کیفیت بالای این خودروهای 2 سرنشین برقی توجه بسیاری از متمولین را به خود جلب کرده است. این خودروها آلودگی ندارند و با سرعت 60 کیلومتر بر ساعت می‌توانند حرکت کنند.

کسانی که قصد خرید جت اسکی مدل RTX-X 260 RS ساخت کمپانی See Doo را دارند، می‌توانند نمونه بدنه با فیبر کربن را به برند منصوری سفارش دهند. این مدل سفارشی 10 کیلوگرم سبک‌تر از مدل اصلی است. این جت اسکی‌ها قدرتی برابر با 550 اسب بخار دارند.

در ادامه قصد داریم تعدادی از ماشین‌های ساخت این سلطان تیونینگ ایرانی در جهان را معرفی کنیم. اگر شما هم مانند ما به ماشین‌های اسپرت علاقه دارید، از دیدن عکس این ماشین‌ها شگفت زده خواهید شد.

اولین محصولی که منصوری با آن توجه ماشین دوست‌های جهان را به خود جلب کرد، ارتقای فنی و ظاهری ونکوئیش S از کمپانی استون مارتین بود که سال ۲۰۰۵ از آن رونمایی کرد. این ماشین بدنه مشکی براق با نوارهای طلایی دارد. تودری‌ها، فرمان و سقف از جنس چرم مرغوب بودند. همچنین این ماشین می‌توانست در ۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.

چیزی که باعث شهرت این برند تیونینگ ماشین بیشتر از گذشته شد، کار کردن روی مرسدس بنز مک لارن بود. این ماشین به دلیل عرضه محدودی که داشت مورد توجه بقیه کمپانی‌های تیونینگ قرار نگرفت، اما کوروش منصوری در سال ۲۰۰۸ با معرفی این ماشین راه موفقیت خود را هموار کرد.

این مدل مرسدس بنز توسط برند منصوری از 617 اسب بخار به 690 اسب بخار تغییر کرد. وزن ماشین به طور کلی 70 کیلوگرم سبک‌تر شد. سرعت این مدل در 3 ثانیه به 100 کیلومتر بر ساعت می‌رسید. بعدها منصوری نمونه‌های دیگری از این ماشین با بدنه تماما از فیبر کربن نیز به بازار معرفی کرد. برای خواندن داستان شرکت مرسدس بنز نیز می‌توانید به این مقاله مراجعه کنید.

کمپانی منصوری تاکنون چندین دستگاه مرسدس بنز مدل SLS را نیز تیونینگ کرده است. منصوری با ارائه یک مرسدس بنز در سال 2009 ثابت کرد می‌تواند ظاهر اصلی اتومبیل‌ها را نیز تغییر دهد.

تاکنون روی 4 بوگاتی ویرون و یک بوگاتی شیرون توسط لوکس ترین شرکت تیونینگ جهان کار شده است. این مدل ماشین‌ها بدنه‌ای از جنس فیبر کربن دارند و طراحی پنجره آن شبیه بال پرنده است.

منصوری چندین نسخه نیز از ماشین‌های پورشه را تیونینگ و معرفی کرده است. سال 2010 او اولین مدل پورشه منصوری را معرفی کرد. آخرین دستاورد منصوری در پورشه مدلی از پانامرا اسپرت توریزمو بود که در سال 2018 معرفی کرد. قسمت‌هایی از بدنه این ماشین از جنس فیبرکربن کالج (نسل جدید فیبر کربن) بود. رنگ قهوه‌ای این ماشین به همراه تودوزی چرم بسیار مرغوب تحسین همگان را برانگیخت.

کمتر کسی جرات می‌کند سراغ تیونینگ ماشین‌های رولز رویس برود، اما منصوری آنقدر جسارت دارد که تمام کابین رولز رویس را به سلیقه مشتری خود تغییر دهد. نمونه شاسی بلند کالینان کمپانی رولز رویس که فقط توسط منصوری تولید شده است به مدل بیلیونر معروف است؛ چراکه قیمت آن در حدود 1.3 میلیون دلار است.

تنها ماشین برقی که در کلکسیون منصوری یافت می‌شود، ماشین تسلا مدل S است که البته از نظر فنی و قدرت موتور چندان تفاوتی با مدل اصلی ندارد. تنها رینگ آن از جنس فیبر کربن است و تزئینات داخلی آن از ابزار مرغوب است. این باعث کاهش وزن این مدل ماشین شده است.

ماشین‌های کمپانی ایتالیایی از جمله فراری و لامبورگینی همواره مورد توجه برند منصوری بوده و تاکنون مدل‌های بسیاری از این دو کمپانی را معرفی کرده است.

شاید برایتان جالب باشد که برند منصوری تنها در زمینه تیونینگ ماشین‌ها فعالیت ندارد، بلکه این کمپانی به سراغ ارتقا ظاهر و مشخصات فنی موتور سیکلت زاپیکو نیز رفته است. سرعت زاپیکو در ۳ ثانیه به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. بدنه، شاسی و رینگ‌های این موتور از جنس فیبر کربن است و ۳۴۰ کیلوگرم وزن دارد.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه