پیش بینی هواشناسی آذربایجان‌ شرقی ۲۴ ساعت آینده | وضعیت آب و هوا آذربایجان‌ شرقی فردا چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ | هواشناسی تبریز + آب و هوای تبریز

پیش بینی هواشناسی آذربایجان‌ شرقی ۲۴ ساعت آینده ، وضعیت آب و هوا آذربایجان‌ شرقی فردا چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۴، هواشناسی تبریز و آب و هوای تبریز را در این خبر بخوانید.

پیش بینی هواشناسی آذربایجان‌ شرقی ۲۴ ساعت آینده | وضعیت آب و هوا آذربایجان‌ شرقی فردا چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ | هواشناسی تبریز + آب و هوای تبریز
صفحه اقتصاد -

رئیس اداره پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌ شرقی گفت: با توجه به ناپایداری هوا به ویژه طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری، احتمال آبگرفتگی معابر عمومی و سیلابی شدن رودخانه‌ها و مسیل‌ها وجود دارد.

احتمال آبگرفتگی معابر عمومی آذربایجان شرقی تا پایان هفته

محمد امیدفر در آذربایجان شرقی اظهار کرد: بررسی نقشه‌های هواشناسی و آخرین تصاویر ماهواره‌ای نشان دهنده جوی ناپایدار طی چهار روز آینده در استان است که فعالیت متناوب سامانه بارشی موجب افزایش ابر، وزش باد گاهی تا شدید و رخداد تند بادهای لحظه‌ای و گرد و خاک بارش باران گاهی رگبار باران و رعد و برق اصابت صاعقه مه، غبار و در نواحی مستعد بارش تگرگ خواهد شد.

وی افزود: با توجه به ناپایداری‌ها به ویژه طی روزهای چهارشنبه و پنج شنبه، آب‌گرفتگی معابر عمومی و سیلابی شدن رودخانه‌ها و مسیل‌ها، اختلال در تردد جاده‌ای مه گرفتگی و کاهش دید احتمال پرتاب اجسام و خسارت به سازه‌های سبک پیش‌بینی می‌شود.

رئیس اداره پیش‌ بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان شرقی تاکید کرد: هشدار سطح زرد شماره ۳ نیز صادر شده است.

امیدفر عنوان کرد: هوای تبریز هم‌اکنون ۱۹ درجه سانتی‌گراد است و پیش‌بینی می‌شود در ۲۴ ساعت آینده، کمی ابری تا قسمتی ابری بعدازظهر افزایش ابر و وزش باد و احتمال رگبار و رعد و برق وجود دارد.

چشم‌انداز مثبت برای گردشگری استان آذربایجان‌ شرقی

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌ شرقی، گفت: میزان استقبال در ابتدای فصل سفر، بسیار امیدوارکننده است و چشم‌انداز مثبتی برای گردشگری استان در ماه‌های آینده ترسیم می‌کند.

پس از گذران تعطیلات و سفرهای نوروزی، مجال ارزیابی هدف‌گذاری‌های حوزه گردشگری فرامی‌رسد که با توجه به شواهد و قرائن، شاخص‌های گردشگری در دیار شهریار و ستارخان رشد خوبی داشته است.

آذربایجان‌ شرقی از مقصدهای اصلی بسیاری از مسافران نوروزی است که گردشگران داخلی و خارجی بسیاری، نوروز را میهمان این دیار شدند.

گردشگری و ضرورت اهمیت اقتصاد گردشگری در سال‌های اخیر، بر اهمیت تأکید بر فرصت‌های گردش‌گری آذربایجان‌ شرقی و تلاش نهادها برای ارتقای شاخص‌های افزوده است.

هر یک از جاذبه‌های گردشگری، فرصتی برای اقتصاد گردشگری آذربایجان‌ شرقی است که مشتاقان فرهنگ و تاریخ و هویت این خاک را به سمت‌وسوی خود کشانده است و در این میان، ارتقای شاخص‌های گردشگری بیش از پیش اهمیت دارد.

نهادهای مسئول در قبال گردشگری و صنعت گردشگری، هر کدام به‌تبع کارویژه‌های خود، به نوعی در رشد آمار گردشگران می‌توانند گام‌های مثبتی بردارند که در وهله نخست، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهم‌ترین رسالت را بر دوش خود دارد.

غلامرضا رسول‌زاده، سرپرست اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای آذربایجان‌ شرقی گفت: تردد خودروها در جاده‌های استان در اجرای طرح نوروزی ۱۴۰۴ نسبت‌به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ درصد افزایش یافت.

وی، با بیان اینکه طرح نوروزی از ۲۵ اسفند سال گذشته تا ۱۵ فروردین امسال اجرا شد، افزود: در این بازه زمانی بیش از ۲۵ میلیون و ۴۳۵ هزار تردد در جاده های استان ثبت شد.

سرپرست اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای آذربایجان‌ شرقی با بیان اینکه این میزان تردد توسط ۹۸ دستگاه ترددشمار آنلاین در جاده‌های استان ثبت شده است، بیان کرد: آمار تردد ورودی استان در این مدت یک میلیون و ۷۰۸ هزار دستگاه است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته شش درصد افزایش یافته است.

رسول‌ زاده، گفت: آمار تردد خروجی استان در این بازه زمانی یک میلیون و ۶۳۶ هزار دستگاه خودرو بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییری نکرده است.

وی ادامه داد: پرترددترین مسیرهای استان آذربایجان‌ شرقی در این ایام مسیرهای رفت و برگشت کنارگذر جنوبی شهیدکسایی (تبریز- باسمنج)، تبریز-ایلخچی و صوفیان-تبریز و آزادراه تبریز-زنجان بود.

سرپرست اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای آذربایجان‌ شرقی یادآور شد: در ۲۱ روز از اجرای طرح نوروزی امسال، ناوگان حمل‌ونقل عمومی مسافری استان اعم از اتوبوس، مینی‌بوس و سواری کرایه ۳۴۸ هزار و ۴۰۰ مسافر را در داخل و خارج استان با ۱۹ هزار سفر جابه‌جا کرده است که این تعداد نسبت‌به مدت مشابه سال قبل ۲۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

اسفندیار صادقی، مدیرکل آموزش‌ و پرورش و رئیس ستاد اسکان نوروزی فرهنگیان استان آذربایجان‌ شرقی از افزایش ۳۰ درصدی اسکان نوروزی فرهنگیان نسبت به نوروز ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: تعداد مدارس و اتاق‌های اسکان تعطیلات نوروز نیز نسبت به نوروز سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشت.

وی، آمار نهایی اسکان مهمانان فرهنگی نوروز ۱۴۰۴ را ۳۳۰۴ خانوار، شامل ۱۵ هزار و ۶۲۷ نفر و بیست‌وهشت هزار و ۵۲۲ نفر روز عنوان کرد و آمار نهایی اسکان مهمانان فرهنگی نوروز ۱۴۰۳ را دو هزار و ۳۴۱ خانوار، ۱۰ هزار و ۹۴۳ نفر و ۱۶ هزار و ۸۳۸ نفر روز برشمرد.

مدیرکل آموزش‌ و پرورش و رئیس ستاد اسکان نوروزی فرهنگیان استان آذربایجان‌ شرقی، تعداد مدارس اسکان نوروزی فرهنگیان در سال ۱۴۰۴ را شامل ۷۴ مدرسه فعال و ۱۷ مدرسه نیمه فعال و در مجموع شامل ۵۵۴ اتاق دانست و از تصمیم‌گیری برای تبدیل ۱۵ تا ۲۰ درصد از ۳۰۱ کلاس الف موجود را در تابستان ۱۴۰۴ به ویژه خبر داد.

صادقی مدارس اسکان نوروزی شهرهای تبریز، جلفا و مرند را جزو شهرهای دارای بیشترین مسافر برشمرد.

افزایش ۹ درصدی بازدیدها از آذربایجان‌ شرقی 

احمد حمزه‌زاده، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌ شرقی در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به اجرای طرح نوروزی از ۲۵ اسفندماه تا ۱۵ فروردین‌ماه، گفت: در ایام نوروز امسال بیش از ۳ میلیون و ۲۶۳ هزار گردشگر از جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی استان بازدید کردند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹ درصد رشد داشته است.

وی، استان ادامه داد: در میان تمام جاذبه‌های گردشگری استان، روستای تاریخی جهانی کندوان با ثبت حضور بیش از ۱۲۹ هزار و ۱۵۰ گردشگر، عنوان پر‌مخاطب‌ترین مقصد گردشگری استان در نوروز ۱۴۰۴ آذربایجان‌ شرقی را به خود اختصاص داد.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌ شرقی، افزود: در بخش موزه‌ها و اماکن تاریخی، کلیسای تاریخی سنت استپانوس با ۵۷ هزار و ۸۵۲ بازدیدکننده در صدر قرار گرفت. پس از آن، عمارت شهرداری تبریز با ۳۷ هزار و ۹۰۵، رصدخانه مراغه با ۳۰ هزار و ۳۷۵، موزه قاجار با ۱۹ هزار و ۹۹۸ و موزه آذربایجان با ۱۶ هزار و ۶۷۲ بازدید، بیشترین استقبال را از سوی گردشگران نوروزی تجربه کردند.

حمزه‌زاده، با اشاره به روند ورود گردشگران خارجی به استان در ایام نوروز گفت: از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴، در مجموع دو هزار و ۹۲۰ گردشگر خارجی در مراکز اقامتی رسمی استان اقامت داشته‌اند و از جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی آذربایجان‌ شرقی بازدید کردند.

آذربایجان‌ شرقی مقصد چه کشورهایی است؟

وی با اشاره به کشورهای مبدا این گردشگران ادامه داد: بیشترین میزان گردشگران خارجی به ترتیب از کشورهای ترکیه، عراق، جمهوری آذربایجان و چین در این ایام در مراکز رسمی اقامتی استان اقامت داشته‌اند.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌ شرقی با تأکید بر اهمیت توسعه بازارهای بین‌المللی گردشگری و لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی و تمدنی آذربایجان‌ شرقی برای جذب گردشگر گفت: تصویرسازی مثبت از کشور در عرصه بین‌المللی و تسهیل خدمات گردشگری برای میهمانان خارجی از الزامات جدی در مسیر تحقق مقابله با پدیده ایران‌ هراسی است.

حمزه‌زاده، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت اقامت نوروزی در استان آذربایجان‌ شرقی، گفت: در طول اجرای طرح نوروزی از ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، تعداد ۲۳۹ هزار و ۵۴۵ نفر در مراکز اقامتی رسمی استان شامل هتل‌ها، هتل‌ آپارتمان‌ها، مهمان‌پذیرها، اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سایر تأسیسات دارای مجوز رسمی، اقامت داشته‌اند.

وی ادامه داد: این آمار نسبت به نوروز سال گذشته رشد چشمگیری داشته و نشان می‌دهد که آذربایجان‌ شرقی با وجود قرار داشتن در آغاز فصل گردشگری و شرایط آب‌وهوایی نسبتاً سرد، توانسته در میان مقاصد سفرهای نوروزی کشور قرار گیرد.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌ شرقی با تأکید بر ظرفیت‌های متنوع اقامتی استان و اهمیت استمرار کیفیت خدمات اظهار کرد: این میزان استقبال در ابتدای فصل سفر و در شرایطی که هنوز بخشی از قابلیت‌های گردشگری استان در اقلیم گرم‌تری از سال نمایان می‌شود، بسیار امیدوارکننده است و چشم‌انداز مثبتی برای گردشگری استان در ماه‌های آینده ترسیم می‌کند.

فرشاد به‌آفرین، معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌ شرقی با اشاره به برگزاری بازارچه‌های نوروزی در سراسر استان گفت: فروش ثبت‌ شده بازارچه‌های نوروزی در مجموع به ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسید که این میزان، نشانگر جایگاه صنایع‌دستی به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد گردشگری است. 

وی، ادامه داد: در جریان طرح نوروزی امسال از ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین‌ماه، ۶۵۰ غرفه صنایع‌دستی با حضور ۷۰۰ هنرمند در ۷۵ نقطه استان فعال بودند که این بازارچه‌ها با استقبال گسترده مسافران نوروزی و مردم بومی همراه شدند.

معاون صنایع‌ دستی اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌ شرقی با اشاره به برگزاری نمایشگاه شاخص نوروزی در شهر تبریز، اظهار کرد: نمایشگاه صنایع‌دستی مسجد کبود با ۴۸ غرفه و حضور ۵۲ هنرمند از ۴ فروردین‌ماه آغاز به‌کار کرد که با توجه به موقعیت مکانی آن و هم‌زمانی با پیک سفرهای نوروزی، مورد توجه و استقبال بسیار گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفت.

به‌آفرین با تأکید بر ضرورت حمایت‌های مستمر از هنرمندان صنایع‌دستی خاطرنشان کرد: رشد فروش و افزایش مشارکت هنرمندان در چنین رویدادهایی، نشان‌ دهنده ظرفیت بالای اشتغال‌زایی و ارزآوری صنایع‌ دستی است و باید زمینه‌ حضور پررنگ‌تر این قشر در مناسبت‌های آتی فراهم شود.

علیرضا بایرام‌زاده، معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌ شرقی ضمن اشاره به افزایش چشمگیر بازدید از موزه‌های استان، گفت: از ۲۵ اسفند سال گذشته تا ۹ فروردین امسال، بیش از ۱۸۰ هزار بلیت بازدید از موزه‌های استان به فروش رسیده است، که این رقم نسبت به ایام مشابه در نوروز سال قبل حکایت از افزایش ۴۵ درصدی میزان بازدید از موزه‌ها دارد.

وی این دستاورد را نتیجه برنامه‌ریزی و اقدامات گسترده در راستای ارتقای موزه‌ها دانست و بیان کرد: برگزاری جلسات متعدد برای آماده‌سازی موزه‌ها، استقرار راهنمایان گردشگری از مهم‌ترین اقداماتی بود که منجر به استقبال گسترده گردشگران از موزه‌های استان در ایام تعطیلات نوروزی شد.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌ شرقی افزود: با ادامه تعطیلات نوروزی، پیش‌ بینی می‌شود که روند استقبال از موزه‌های استان همچنان افزایش یابد. در این راستا، برنامه‌ریزی‌های لازم برای توسعه خدمات، ارتقای کیفیت بازدید و ایجاد تجربه‌ای متفاوت برای گردشگران در دستور کار قرار دارد.

وحید نواداد، معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌ شرقی نیز در خصوص اقدامات صورت گرفته در موزه‌های برای ایام نوروز، گفت: پیش از آغاز تعطیلات نوروزی، مرمت و به‌روزرسانی موزه‌های استان اجرایی شد و کلیه موزه‌ها، خانه‌های تاریخی و محوطه‌های فرهنگی‌تاریخی استان به فناوری «QR Code» مجهز شدند. این اقدام، که موجب تسهیل دسترسی بازدیدکنندگان به اطلاعات آثار و محتوای دیجیتال مرتبط شد، مورد استقبال گسترده گردشگران قرار گرفت.

وی با تأکید بر نقش فرهنگ‌سازی در افزایش بازدید از موزه‌ها، عنوان کرد: با بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌های رسمی و فضای مجازی، تلاش کردیم تا موزه‌ها را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری نوروزی معرفی کنیم. استقبال گسترده گردشگران نشان‌دهنده تأثیر مثبت این اقدامات و ارتقای جایگاه موزه‌های استان در میان مقاصد گردشگری فرهنگی کشور است. 

تسنیم نوشت، یعقوب هوشیار، شهردار تبریز در خصوص اقدامات نوروزی شهرداری تبریز، گفت: در زمینه گردشگری، بروشورهای معرفی اماکن تاریخی تهیه و در اختیار مسافران قرار گرفت.

وی همچنین از توزیع ۶۰ هزار برگه کیوآرکد گردشگری، اجرای برنامه افطاری ساده در ۲۸ نقطه با توزیع روزانه هزار پک افطاری و نیز آماده‌باش نیروهای آتش‌نشانی در شب چهارشنبه‌سوری خبر داد.

شهردار تبریز بیان کرد: سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری در ایام نوروز و رمضان، ۳۳۳ برنامه فرهنگی و اجتماعی در سطح شهر اجرا کرد.

هوشیار با بیان اینکه کمپ‌های ورزشی در ۱۰ منطقه شهرداری فعال بودند، افزود: تاکسی‌های "از من بپرس" و امداد خودرو در ایام تعطیلات نوروزی خدمات‌رسانی منظم داشتند، همچنین برای اسکان اضطراری، ۱۰ سالن ورزشی در سطح شهر آماده‌سازی شده بود.

وی خاطرنشان کرد: ۸۵ هزار نفر از شهروندان و گردشگران از عمارت تاریخی شهرداری و سایر اماکن متعلق به شهرداری در ایام نوروز بازدید کردند.

شهردار تبریز با اشاره به اینکه اتوبوس‌های تبریزگردی پتانسیلی برای معرفی تبریز به گردشگران نوروزی هستند، گفت: این طرح که با همکاری شرکت واحد اتوبوسرانی شهرداری تبریز برگزار شد در دو شیفت آماده ارائه خدمات به گردشگران نوروزی بود.

هوشیار افزود: ‌هشت دستگاه اتوبوس در دو شیفت کاری و در ایستگاه مرکزی میدان شهید بهشتی و میدان ائل‌گولی به مهمانان نوروزی خدمات‌رسانی کردند.

غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز در با اشاره به اینکه ابتکاراتی در حوزهٔ گردشگری صورت گرفته بود، گفت: احساس گردشگران این بود که از آنان استقبال شایسته‌ای صورت می‌گیرد و تلاش برای ارائه خدمات است.

وی گفت: همکاران عزیز و ساعی شهرداری به نوعی برخورد می‌کردند که به خانه خودشان مهمان آمده است. این گزارش حاکی از این است که موج بعدی گردشگر بیش از این خواهد بود.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: براساس اعلام شهردار تبریز آسیب‌ شناسی در خصوص اقدامات نوروزی شهرداری تبریز صورت گرفته و قرار است که نواقص رفع و نقاط قوت تقویت شود.

احمدی، گفت: تجدیدنظر در ساختار گردشگری باید در اولویت باشد. افزایش اتوبوس‌های گردشگری باز هم جوابگو نبود و باید در این خصوص تدبیر شود.

وی، گفت: قبل از شروع جذب گردشگر، برنامه‌های کلان حوزه گردشگری باید به شورا داده شود و به بحث‌های هویتی شهر بیشتر توجه شود.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

اخبار پربازدید