سینا علیخانی کیست و چه بیماری دارد؟

سینا علیخانی که برای طی دوره درمانش به تهران آمده بود به لطف خدا عملش با موفقیت انجام شد.

سینا علیخانی کیست و چه بیماری دارد؟
صفحه اقتصاد -

سینا علیخانی (زادهٔ ۱۷ مرداد ۱۳۸۸) دانش‌آموز کلاس نهم و سفیر بیماران اِس‌ام‌اِی در ایران است. او مبتلا به بیماری اِس‌ام‌اِی یا ضعف تنفسی و عضلانی یا سستی و شل‌بودن عضلات بوده که در سال ۱۴۰۰ ویدیویی از صحبت‌های او با پلیس در فضای مجازی منتشر شد و مورد تحسین قرار گرفت. او از پلیس بابت جلوگیری از اعتراض بابت کمبود دارو گلایه می‌کرد.

سینا علیخانی متولد ۱۷ مرداد ۱۳۸۸، دانش‌آموز کلاس نهم و ساکن قزوین است. سینا مبتلا به بیماری عصبی-عضلانی نادری به‌نام آتروفی عضلانی نخاعی با کوته‌نوشت اِس‌ام‌اِی است؛ این بیماری باعث از دست رفتنِ نورون‌های حرکتی و تحلیل‌رفتن عضلات می‌شود. سینا علیخانی در سال ۱۴۰۰ در تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی ایران که برای درخواست تامین دارو بیماران اِس‌ام‌اِی بود شرکت داشت. وی یکی از اعضای جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران است.

سینا علیخانی در سال ۱۴۰۰ فیلمی از خود منتشر کرد که مقابل مجلس شورای اسلامی ایران بود و در آن درخواست تامین دارو کرده بود، کمی پس از انتشار این فیلم در فضای مجازی، جامعه ایران او را سفیر بیماران اِس‌ام‌اِی لقب داد. سینا علیخانی که از گذشته تاکنون و در ملاقات با مسئولان کشوری از جمله رئیس‌جمهور، معاونت دارو و درمان وزارت بهداشت و رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، به نمایندگی از بیماران اِس‌ام‌اِی کشور مطالبه‌گری داشته‌است.سینا به‌دلیل انحراف ستون فقرات در بیمارستان نورافشار بستری و تحت عمل جراحی قرار گرفت. پدر سینا با توضیح اینکه ستون فقرات افراد مبتلا به این بیماری به مرور زمان و در اثر نرسیدن دارو، تغییر شکل می‌دهد ادامه داد: ستون فقرات این بیماران باید تحت یک عمل جراحی به فرم اولیه بازگردد که این جراحی بسیار سنگین و با درد زیاد همراه است.

سینا علیخانی1

او در ۲۳ آذر ۱۴۰۲ به علت وخامت بیماری یک از روز پس از انجام عمل جراحی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌است.

پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر، به‌صورت تلفنی جویای حال او شد و پیمان نامدار معاون بهداشت، درمان و توان‌بخشی جمعیت هلال احمر از وی عیادت کرد و خبر از مرخص شدن او و طی کردن ادامه‌ی مراحل درمان در شهر محل سکونتش داد.

سینا علیخانی

وزارت بهداشت در پاسخ به اعتراضات به کمبود دارو با تصویب ستاد تدابیر ویژه دارویی وزارت بهداشت، بیماران ۱۱ تا ۲۰ ساله، مشمول دریافت دارو بوده‌اند. بر این اساس، این بیماران با ویزیت مجدد به دو گروه خوراکی و تزریقی تقسیم‌بندی شدند و در ۵ آذر ۱۴۰۲، داروهای وی با ابلاغ سازمان غذا و دارو از طریق دانشگاه علوم پزشکی در سراسر کشور تخصیص یافت.

 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار