یادداشت اختصاصی از حمیدرضا حاجی اشرفی

بهترین روش موفقیت برنامه های اشتغال آفرینی

بهترین روش موفقیت برنامه های اشتغال آفرینی، مشارکت مستقیم کارمندان دولت با کارآفرینان است !

بهترین روش موفقیت برنامه های اشتغال آفرینی
صفحه اقتصاد -

نهضت کارآفرینی ایران در سال ۴۰۳ پس از استقرار دولت چهاردهم و شروع دوره اجرا قانون  برنامه پنجساله هفتم توسعه بعلل مختلف در شرایط سکون قرار دارد . بعلت آلودگی هوا در کلان شهرها و شهرهای بزرگ بعلت جمعیت زیاد و استفاده از سوخت فسیلی در سرمای دو ماه آخر فصول پاییز و سه ماهه زمستان موجب رخداد ریسک [ وارانگی هوا ] می شود .

برخی از روزها تا بحدی میزان درجه آلودگی بالا میرود که برای حفظ سلامت شهروندان ، بالاجبار مدارس ، دانشگاهها ، ادارات و فعالیت هایی شغلی به تعطیلی و تغییر ساعات کار کشیده میشوند .مراجع ذیربط با اتخاذ انواع تمهیدات در صدد کنترل ریسک آلودگی هوا هستند .

از سوی دیگر ، تراکم بالا جمعیت در شهرها موجب افزایش تقاضا برای مسکن و افزایش بی رویه و غیر منطقی قیمت مسکن و اجاره بها در کلان شهرها شده . گرانی ها باعث کاهش آمار ازدواج و رکود تورمی باعث کاهش تقاضای کالاهای بادوام و بی دوام شده و متاسفانه بعلت ورود کالاهای خارجی به بازار مصرف ،بسیاری از کارخانه ها و کارگاههای تولید محصولات ایرانی تعطیل شده اند .کارکنان این واحدها جذب مشاغل کاذب و یا رانندگی در آژانس های مسافری و اینترنتی شده اند.

از طرف دیگر بعلت افزایش سطح سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی کارخانه ها و کارگاههای کوچک متقاضیان تاسیس این بنگاهها رو به کاهش و این معضل باعث افزایش نرخ بیکاری گردیده است . اگر سر این زنجیر آسیب شناسی معضلات خرد و کلان را بگیریم و حلقه به حلقه جلو برویم ، صدها عامل موجب رخداد این مجموعه معضلات ،قابل بررسی اند. 

راه چاره چیست ؟ چه کسی یا کسانی توانایی علمی و تجربی نسخه نویسی مناسب درمان این بیماریهای اقتصادی را دارند ؟!

پاسخ : در قانون برنامه هفتم و سایر قوانین ،بطور منطقی مدیران و کارکنان دستگاههای دولتی مجری اعطا مجوزهای کسب و کار و ناظر بر اجرا برنامه های اشتغال آفرینی کشور بعنوان اشخاص صاحب صلاحیت هستند .به منظور انگیزش همکاری کارکنان محترم دولت با بخش خصوصی و کارآفرینان ،جهت شتابدهی نهضت کارآفرینی کشور ایجاد فرصت مشارکت آنها و شرایط همکاری فرزندان و خویشاندان آنها بعنوان کارآفرین و سهامداران بنگاههای SMEs می باشد.

حتی در یک رویکرد راهبردی ایجاد شرایط مشارکت ملی و گسترده همه ایرانی ها در توسعه مشاغل بخش خصوصی و نهضت کارآفرینی ملی پیشنهاد می گردد .

 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار