از اتلین تا بوتن ۱، چشم اندازی روشن در پتروشیمی جم
نگاهی به نمودار تولید، فروش و صادرات محصولات پتروشیمی «جم» در ۹ ماهه نخست ۱۴۰۳ بیاندازیم، شاخصهای تولید و فروش قابل دفاع است اما شاهکار این نمودار را در یک شاخص ۸ دهم درصدی صادرات اتیلن باید جستجو کرد.
ظرفیت خط لوله اتیلن غرب تکمیل شده به طوریکه برای عرضه بیشتر اتیلن به این خط لوله ملی بین هلدینگ خلیجفارس و باختر دعواست، تراز تولید و مصرف اتیلن در بالاترین سطح ممکن در ۶۰ سال قدمت صنعت پتروشیمی قرار دارد.
پتروشیمی «جم» هم ۹ ماهه امسال از قافله افزایش تولید «اتیلن» جا نمانده و رکورد تولید را زده اما مدیرعامل جوان این پتروشیمی ریشهدار جای جنگ و دعوا برای تزریق بیشتر اتیلن به خط پر شده «غرب» مازاد آن را صادر کرده است.
صادرات اتیلن بهعنوان خوراکی مادر خبر خوبی برای صنعت پتروشیمی نیست اما زمانی که یک مدیرعامل در اوج شرایط تحریم و تامین کشتی خاص با استانداردهای پیچیده اقدام به صادرات اتیلن مازاد میکند تا هم ریسک تولید و انباشت مخازن کاهش یابد، هم شرکت وارد یک جنگ و دعوا برای تزریق به خط غرب نشود و هم ارزی وارد کشور شود، فقط باید نوشت این جوان فقط مدیر عامل نیست، یک آچار فرانسه تمام عیار در دل سیاه تحریم است.
البته که رکورد تولید اتیلن پتروشیمی جم یعنی حفظ پایداری تولید پتروشیمی «نوری»، یعنی کورههای خوراک مایع الفین «جم» با تمام توان مشغول کارند، یعنی پایداری تولید گاز پارس جنوبی به مدد تولید با ظرفیت بالای نوری، یعنی تامین پایدار خوراک «جم پیلن»، یعنی دست بازتر شرکت ملی نفت برای تولید حداکثری گاز به مدد تولید پایدار پتروشیمی نوری و جم، یعنی مدیر آچار فرانسه ای که حالا مدافع تولید گاز پارس جنوبی هم شده است.
آقای «هاشم نجفی» درباره این هشت دهم صادرات اتیلن مازاد میتوان صدها سطر فنی گفت و نوشت اما ریشه همه این دستاوردهای کوچک و بزرگ در دل ریسک پذیری مدیری است که نسل جدید مدیران دهه شصتی را در صنعت پتروشیمی احیا کرده است. خدا قوت…
نظر شما