رفع ناترازی انرژی نیاز به حرکت در هر دو حوزه تولید و مصرف است
مهندس مجید رجبی، مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند در اولین نشست چالشهای پایداری تولید در صنعت پالایش نفت و گاز کشور در دانشگاه امام صادق:
ناترازی سوخت در کشور هم محیط زیست و سلامت مردم را به خطر انداخته و هم اقتصاد کشور را دچار آسیب کرده است که برای رفع این چالش باید هم در حوزه مدیریت مصرف و هم در بخش توسعه پالایشگاهها حرکت کرد.
پالایشگاه شازند با خوراک ۲۵۰ هزار بشکه سهم بیشتری در تولید بنزین نسبت به پالایشگاههای قدیمی دارد و این نشاندهنده توسعه کیفی تولید در این پالایشگاه است.
سیاست دولت و مجلس این است که پالایشگاههای کشور کیفیسازی شوند. اما این موضوع به منابع نیاز دارد و این در حالی است که خوشبختانه در حوزه نیروی متخصص، تجهیزات و دانش فنی در کشور مشکلی نداریم.
پالایشگاههای کشور که اکنون به بخش خصوصی واگذار شدهاند باید طبق قانون تجارت مدیریت شوند و تصویب قوانین خلاف قانون تجارت میتواند چالشهای متعددی را برای این بنگاهها ایجاد کند.
مدیران ارشد باید تصمیمات اساسی بگیرند و اکنون هم باید در خصوص موضوع ناترازی تصمیم اساسی گرفته شود که هم حوزه مصرف و هم حوزه تولید مدیریت شوند.
دولت باید از صنعت پالایش که یک صنعت پیشران است حمایت کند؛ چرا که در صورت توسعه معقول، صنایع بسیاری را به سوی توسعه سوق خواهد داد.
پالایشگاه شازند هماکنون علاوه بر فرآوردههای اصلی که باید به دولت تحویل دهد، محصولاتی از قبیل پروپیلن، نرمال هگزان، سوخت استاندارد کشتی و... تولید میکند که این محصولات هم نیاز کشور است و هم مواد اولیه صنایع پاییندستی را تامین میکند که این مهم تنها با توسعه پالایشگاهها و اجرای طرحهای کیفیسازی محقق میشود.
صادرات گاز مایع درآمدهای قابل توجهی را برای کشور به همراه آورده است که این مسئله با مدیریت مصرف در این بخش محقق شد و مدیریت مصرف در خصوص سایر فرآوردهها نیز میتواند همین ارزآوری را برای کشور به همراه داشته باشد.
نظر شما