سران سه قوه و مسئولین کشور ۱۶ آذر به کدام دانشگاهها میروند؟
رؤسای قوای سهگانه، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان بهمناسبت روز دانشجو این هفته به دانشگاههای مختلف میروند و با دانشجویان گفتوگوی بیواسطه خواهند داشت.
تا ۱۶ آذر و روز دانشجو چیزی باقی نمانده است و دانشگاههای کشور هر کدام با اعلام برنامههای خود برای بزرگداشت این روز، آمادگیشان را برای حضور مسئولین در دانشگاه خود اعلام کردهاند.
طبق سنوات گذشته رؤسای قوای سهگانه، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولین کشور بهمناسبت روز دانشجو این هفته به دانشگاههای مختلف میروند و با دانشجویان گفتوگویی بیواسطه خواهند داشت.
بنا بر اعلام مسئولین تشکلهای دانشجویی، برنامه رؤسای قوا برای حضور در جمع دانشجویان و دانشگاههای کشور تاکنون بهشرح ذیل است:
آیت الله ابراهیم رئیسی رئیس جمهور چهارشنبه ۱۵ آذر میهمان دانشجویان شهید بهشتی خواهد بود. شایان ذکر است رئیس جمهور سال گذشته مراسم روز دانشجو را در دانشگاه تهران و سال ۱۴۰۰ نیز در دانشگاه صنعتی شریف حضور یافتند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز چهارشنبه ۱۵ آذر به دانشگاه علوم و تحقیقات خواهد رفت و با دانشجویان دیدار و گفتوگو خواهد داشت.
حجت الاسلام و المسلمین اژهای رئیس قوه قضاییه در جمع دانشجویان ارومیهای حاضر خواهد شد.
همچنین بنا بر اعلام برنامههای سایر دانشگاهها:
محمدعلی زلفیگل وزیر علوم در دانشگاه شریف
علی باقریکنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران ۱۲ آذر در دانشگاه علامه طباطبایی
بهادری جهرمی سخنگوی دولت در دانشگاه امیرکبیر
علیرضا زاکانی شهردار تهران ۱۳ آذر در دانشگاه علامه
اسماعیلی وزیر ارشاد در دانشگاه صداوسیما
میثم لطیفی رئیس سازمان اداری و استخدامی ۱۳ آذر در دانشگاه شهید بهشتی اهواز
محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور در دانشگاه علم و صنعت حضور مییابد و گفتوگوی رودررویی با آنها خواهد داشت.
امیر آبادی و قادری نماینده های کمیسیون اقتصادی و بودجه سه شنبه ۱۴ آذر در دانشکده مدیریت علامه طباطبایی حضور خواهند داشت.
جزئیات برنامههای بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد.
فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل « سیاستهای ابلاغی 16 آذر (روز بزرگداشت دانشجو)» را به رؤسای استانهای دانشگاه آزاد اسلامی و واحدهای ویژه دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرد.
در این دستورالعمل آمده است: شایسته است مطابق بستهکاری «ارتقای تربیت اخلاقی، فرهنگی و هویتی» از سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی (برنامه پنجساله راهبردی عملیاتی 1400-1405) ،بند 46 راهکنش « طراحی نقشه راه اقدامات ترویجی و تبلیغی»، برای بزرگداشت هر چه باشکوهتر 16 آذر، برنامههای متنوع و خلاقانه متناسب با مقتضیات بومی برنامهریزی مناسب صورت گیرد.
براساس بندهای این دستورالعمل، لازم است با توجه به اهمیت و ضرورت حضور فعال و مشارکت مؤثر دانشجویان و بهویژه تشکلهای دانشجویی، برنامههای مرتبط با بزرگداشت روز دانشجو (16 آذر)، با محوریت نهادهای دانشجویی صورت پذیرفته و از برگزاری برنامههای صوری، مدیریتی و نمایشی اجتناب شود. همچنین انتظار می رود شوراهای فرهنگی و هیات های نظارت بر تشکلها بر فاخر و غنی بودن در عین جذابیت برنامه ها تاکید کنند.
در این دستورالعمل تأکید شده است که برگزاری برنامه ها در قالب های کرسی آزاد اندیشی، میزگرد، مناظره، با حضور استادان و صاحب نظران به منظور ایجاد فضای گفتمانی، رعایت عدالت میان تشکل های مختلف دانشجویی در اعطای امکانات و ارائه مجوزها و همچنین زمان و مکان برگزاری مراسم در نظر گرفته شود.
در این دستورالعمل آمده است: از ظرفیت کلاس درس و اساتید همیار فرهنگ برای تبیین عالمانه وقایع 16 آذر، تبیین چرایی استکبارستیزی، تبیین وقایع غزه و دو جریان سازش و تسلیم در کرانه باختری و مقاومت و عزت در نوارغزه و... استفاده شود. همچنین از نخبگان دانشجویی اعم از آموزشی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی و تشکیلاتی تجلیل شود.
برگزاری نمایشگاه کتاب، عکس، پوستر و نمایش فیلمهای سینمایی و مستند با موضوع 16 آذر، ظلمستیزی، آزادیخواهی و عدالتجویی دانشجویان همچنین ارائه دستاوردهای علمی و نمایش اقتدار ملی موردتوجه قرار گیرد.
در این دستورالعمل تأکید شده است که از فضای مساجد و نمازخانهها و همچنین مزار شهیدان گمنام دانشگاه بهعنوان محورهای فعالیت دینی و انقلابی در دانشگاه، استفاده مطلوب به عمل آید.
براساس بندهایی از این دستورالعمل، لازم است دعوت از خانواده معظم شهیدان و ایثارگران 8 سال دفاع مقدس، شهدای انقلاب اسلامی و بهویژه مدافعان حرم و جریان مقاومت در منطقه و همچنین شهدای فتنه اخیر برای حضور در دانشگاه و خوابگاههای دانشجویی و یا انجام هماهنگی و همکاریهای لازم برای حضور دانشجویان در محضر خانوادههای معظم شهیدان و قرائت وصیتنامه و بیان سیره شهیدان در اولویت قرار گیرد.
همچنین صدور بیانیه تحلیلی و عالمانه توسط تشکلهای اسلامی انعکاس رسانهای آنها از اهمیت ویژه برخوردار است. همچنین حضور اساتید و اعضای تشکل ها در مدارس، نماز جمعه، شبکه های استانی و ایراد سخن برای تبیین مفاهیم مندرج روز بزرگداشت دانشجو مورد تاکید است.
نظر شما