پیش‌بینی تحقق سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان برای ایجاد طرح تحول در منطقه آزاد اروند

محمدرضا اسکندری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، ضمن تسلیت به مناسبت فرا رسیدن سومین سالگرد شهادت سرداران جبهه مقاومت، شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی

پیش‌بینی تحقق سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان برای ایجاد طرح تحول در منطقه آزاد اروند

نشست شورای اداری منطقه آزاد اروند در حضور مدیران نهاد حاکمیتی و ائمه جمعه، فرمانداران دو شهرستان آبادان و خرمشهر در محل سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد.
به گزارش صفحه اقتصاد به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد اروند، نشست شورای اداری منطقه آزاد اروند، با حضور مدیران این نهاد حاکمیتی، ائمه جمعه، فرمانداران و مسئولان شهرستان‌های آبادان و خرمشهر در محل سالن جلسات شهید عبدالرضا موسوی ساختمان سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد.

محمدرضا اسکندری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، ضمن تسلیت به مناسبت فرا رسیدن سومین سالگرد شهادت سرداران جبهه مقاومت، شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، همچنین با اشاره به تقدیم بیش از ۶ هزار شهید از شهرهای آبادان و خرمشهر به انقلاب اسلامی و لزوم پاسداری و حفاظت از خون این شهدای والامقام از سوی مسئولان منطقه، خطاب به اعضای شورای اداری اظهار کرد: در منطقه آزاد اروند هر چند هنور برخی تعارضات وجود دارد، اما این افتخار را داریم که نخستین نشست را برگزار کنیم.

وی با بیان اینکه در سال ۹۲ و در زمانی که منطقه آزاد گسترش پیدا کرد، یک سری مصوبات وجود داشت که هیچ‌گاه پیگیری نشد و به ثمر ننشست، گفت: در مصوبات طرح گسترش منطقه آزاد اروند مقرر شد که در بودجه عمومی کشور ردیفی تبیین شود که بر اساس آن، اعتباری برای منطقه آزاد اروند مشخص گردد که اعضای هیات دولت وقت هم آن را امضا کردند، اما هیچ‌گاه نه در ۹ سال گذشته توسط مدیران قبلی و نه توسط نمایندگان مردم در مجلس، پیگیری نشد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به اینکه در هر صورت این موضوع ۹ سال پیگیری نشد و این عقب ماندگی باید جبران شود، تصریح کرد: در پی سفر ریاست محترم جمهور به منطقه و دستور تشکیل کارگروهی برای بررسی مشکلات شهرهای آبادان و خرمشهر، این کارگروه تشکیل شده و دستگاه‌های مختلف طرح‌های خود را پیشنهاد داده‌اند، در نهایت جمع‌بندی صورت گرفته که بر اساس آن، پروژه‌هایی تعریف و در یک بازه زمانی مشخص با تخصیص اعتبارات ویژه به منطقه، انجام خواهد پذیرفت.

اسکندری ادامه داد: جمع‌بندی این پروژه‌ها که برای تصویب نیز نزد دولت رفته اما هنور به تأیید نهایی نرسیده است، باید در خارج از بحث بودجه دولت و خارج از روند مجلس تصمیم‌گیری شود که بر اساس آن، سالانه ۱۰ هزار میلیارد برای این منطقه پیش‌بینی شده است و یکی از راه‌هایی که برای تحقق این اعتبارات پیش‌بینی شده، بحث تهاتر نفت است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، خطاب به مدیران دو شهرستان، ایشان را ملزم ساخت که پیگیر حق منطقه خود از بودجه استانی باشند و گفت: منطقه آزاد اروند در شورای برنامه‌ریزی استان عضو نیست که بخواهد از حقوق منطقه دفاع کند، لذا دستگاه‌های دو شهرستان باید این کار را انجام دهند و پیگیر اعتبارات استانی خود باشند و اگر مشکلی در تحقق اعتبارات استانی وجود داشت، دست کم دستگاه مربوطه را به سازمان منطقه آزاد اروند اطلاع دهند که ما پیگیر حق و حقوق شهرستان از طریق مرکز باشیم، اگر این اعتبارات تحقق نیابد، نمی‌شود مشکلات شهرستان را حل کرد، ما هر چقدر هم تلاش کنیم، نیازهای منطقه با اعتبارات منطقه آزاد اروند قابل تأمین نیست.

وی با بیان اینکه تأکید بر آن است که باید قانون در منطقه اجرا شود، افزود: سعی ما بر این است که جلسات شورای اداری منطقه آزاد اروند را ماهانه برگزار کنیم و همه مدیران اگر مسائلی دارند که در این جلسات قابلیت طرح دارد، عنوان کنند که مسائل منطقه را در نشست‌های شورای اداری پیگیری کنیم. چرا که توانایی پیگیری مسائل وجود دارد، ولی باید ابتدا اطلاع از مسائل وجود داشته باشد که قابلیت پیگیری ایجاد شود.

مدیرعامل نهاد حاکمیتی در منطقه آزاد اروند، بیان کرد: در سال جاری بالغ بر دو هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان پروزه برای منطقه تعریف شده که این طرح‌ها یا شروع شده یا در شُرُف آغاز است.

اسکندری با اعلام این موضوع که درآمدهای سازمان نسبت به سال‌های گذشته بین ۳ تا ۳ و نیم برابر افزایش یافته که این درآمدهای مازاد به فعالیت‌های عمرانی و فرهنگی تخصیص یافته است، عنوان کرد: در سال جاری نیز قرار است بالغ بر ۳۰ میلیارد به باشگاه صنعت نفت پرداخت شود که تا کنون ۱۵ میلیارد آن به این باشگاه پرداخت شده است. هزینه‌ای که به این باشگاه تخصیص یافته از بودجه فرهنگی منفک شده است.

وی با اشاره به بودجه‌ فرهنگی این سازمان در سال جاری، یادآور شد: در سال جاری، معاونت فرهنگی، بالغ بر ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار در اختیار دارد که به مدارس، مؤسسات خیریه و برنامه‌های فرهنگی تخصیص یافته است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، با بیان اینکه این منطقه آزاد تجاری-صنعتی از روزی که تشکیل شد، قرار بر این بود که به ظرفیت‌های منطقه توجه شود، گفت: این منطقه خواستگاه شیلات و کشاورزی است که هیح توجهی به این حیطه نشده بود.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، خاطرنشان کرد: مدت‌ها این بحث را دنبال کردیم تا برخی فعالیت‌هایی که در بخش کشاورزی، اراضی زارعتی منطقه را احیا کنیم. بر همین اساس در ابتدای فعالیت خود، تیمی تشکیل دادیم که با تعریف پروژه‌ نخلستان‌های منطقه را احیا کنند.

اسکندری اضافه کرد: جمع‌بندی بررسی‌ها منجر به عقد قراردادی شده که ظرف امروز تا فردا امضا خواهد شد و بر اساس این قرارداد، کل ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار جزیره مینو ذیل این طرح قرار می‌گیرد و به عنوان پایلوت توسط یک تیم فنی، کار احیای نخلستان مینوشهر اجرا خواهد شد. حدود ۲۰ پروژه دانش‌بنیان توسط این تیم تعریف شده که در سطح دو هزار و ۲۰۰ هکتار اجرا خواهد شد و زمانبدی انجام این پروژه نیز دوساله و مقارن با پروژه‌های عمرانی مینوشهر، فعالیت های کشاورزی نیز صورت خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: در توافقی که به کارگروه ویژه دولت ارسال شده است، در صورت تامین اعتبار منطقه آزاد اروند پیشنهاد هزار میلیارد هزینه در امور زیرساختی را داده است که در حال حاضر بالغ بر ۲ هزار ۳۰۰ میلیارد فقط در حیطه کشاورزی در حال تنفیذ قرارداد هستیم و خیلی از پیش‌بینی‌های ابتدایی خود جلوتر هستیم.
بر اساس این گزارش، در ادامه این نشست، معاون فنی و امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد اروند نیز، به تشریح پروژه‌هایی پرداخت که پس از طراحی و تخصیص اعتبار و اجرا، در آینده نزدیک، چهره منطقه را دگرگون خواهد ساخت.
این پروژه‌ها، شامل بزرگراه خلیج فارس، پل شهدای خرمشهر، نمایشگاه بین المللی منطقه آزاد اروند، ساحل سازی اروند صغیر، ترمیم و بهسازی و اصلاح معابر شهرهای آبادان و خرمشهر و … خواهد بود.
همچنین اعضای شورای اداری منطقه آزاد اروند، در این نشست به بیان دیدگاه‌ها، ارائه نظرات و تبیین پیشنهادات پرداختند.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار