رکوردزنی قیمت آهن آلات
قیمت محصولات زنجیره فولاد در مسیر صعودی است؛ کمبود مواد اولیه، ناترازی انرژی و محدودیتهای ارزی، کاهش قیمت را در هفتههای آتی نامحتمل کرده است.
به نقل از آهن آنلاین- بورس کالای ایران به بازارسازی ادامه میدهد که از طرفی قیمت انواع محصولات زنجیره فولاد در حال فتح قیمت هستند و از طرف دیگر سهمیهها نیز محدودتر شده است. بهعبارت بهتر بازار تحت تاثیر کمبود مواد اولیه در زنجیره فولا بهویژه شمش و تحتال است و ازاینرو قیمتها همچنان به مسیر صعودی خود ادامه میدهند. این درحالی است که تقاضای داخلی بهشدت ضعیف است. در چنین وضعیت نابسامانی صادرات رسمی و غیررسمی با قوت سابق درحال انجام است و چیزی که در این میان مطرح میشود این است که بهعلت ناترازی برق و گاز و همچنین محدودیتهای ارزی و کسری بودجه کاهش قیمت طی هفتهها و ماههای آتی اتفاق نخواهد افتاد. بازارهای موازی نیز در وضعیت رکودی به سر میبرند و در نتیجه فولاد در حال جبران عقبماندگی خود است.
بررسیها از بازار ورق نشان میدهد که این بازار تحت تاثیر دو مولفه متضاد رشد قیمت اسلب و رقابت تولیدکنندگان ورق است و در این بین تولیدیهای ورق و لوله و پروفیل ساختمانی از سیاستهای دستوری دولت بیشترین ضربه میخورند و این درحالی است که صادرات بهصورت محدود انجام میشود که این موضوع نیاز به حمایت جدی دولت دارد.
میلگرد در مدار رشد
طی سه هفته اخیر پاشنه آشیل افزایش قیمت محصولات زنجیره فولاد در تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران براساس دستورالعمل جدید انجام میشود و قیمتگذاری میلگرد براساس قیمت پایه شمش تعیین میشود و عرضه و معاملات میلگرد بهصورت اعتباری انجام میشود و حداکثر 10 تا 30 درصد از حجم کل عرضه این کالا در بورس و بازار را شامل میشود. عرضه دو هفته متوالی میلگرد بهصورت اعتباری در تالار فیزیکی بورس کالا موجب شده تا این محصول در بازار داخلی کمترین قیمت فروش را به خود اختصاص دهد. برخی مبادی فروش میلگرد همچنان در افزایش قیمت با یکدیگر در رقابت هستند.
کمترین قیمت کاربردی و موثر میلگرد در بازار فروش میلگرد نیشابور و ابرکوه حدود 31 هزار 700 تومان تا 32 هزار تومان در نوسان بود. افزایش قیمتها در روز سهشنبه 16 بهمن ماه در برخی از مبادی فروش میلگرد حدود 100 تا 300 تومان تحت تاثیر فعالیت روز سهشنبه این بازار بوده است. بازار فولاد تحت تاثیر افزایش نرخ ارز در بازار آزاد نیز قرار دارد و نوسانات نرز ارزی نیز موجب افت و خیز قیمتها در بازار فولاد شده است و تا زمانیکه وضعیت گاز و برق و همچنین اوجگیری نرخ دلار در بازار آزاد ادامه دارد نابسامانی در زنجیره فولاد نیز همچنان ادامه خواهد شد و افزایش هزینه تولید و حقوق و دستمزد کارگران در واحدهای تولیدی و کمبود نقدینگی موجب تشدید وضعیت بحرانی در زنجیره فولاد خواهد شد.
بازار آهن آلات بدون مشتری
بررسی بازار آزاد محصولات آهنی و فولاد در روز سهشنبه 16 بهمن ماه نشان میدهد که محصولات زنجیره بهصورت یکپارچه تحت تاثیر رشد نرخ ارز افزایشی اعلام شدند. بهعنوان مثال قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان در روز مورد بررسی به صورت میانگین 1.5 درصد افزایش به ازای هر کیلوگرم را به ثبت رسانده است و هر کیلو از میلگرد 22 تولیدی این کارخانه با قیمت 30 هزار و 730 تومان در بازار عرضه و مرود معامله قرار گرفت. این درحالی است که میلگرد میانه بدون تغییر قیمت در بازار روز 16 بهمن ماه عرضه شد. تیرآهن بهعنوان یکی دیگر از محصولات طویل فولادی نیز افزایشی اعلام شد و به عنوان مثال تیرآهن 20 تحویل درب کارخانه با قیمت 35 هزار و 450 تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته 1.3 درصد رشد قیمت را نشان میدهد. این درحالی است که پروفیل ساختمانی بهعنوان محصولات عریض بدون توجه به وضعیت موجود بازار و تولید در روز مورد بررسی تغییر قیمت نداشت و هر کیلوگرم پروفیل 40*80 با قیمت 39 هزار و 550 تومان در بازار آزاد عرضه و مورد معامله قرار گرفت.
برگرفته از اخبار آهن آنلاین:
https://ahanonline.com/۲۱۲۰۱۶/رکوردزنی-نرخ-آهن-آلات/
نظر شما