مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران تأکید کرد:
تغییر روش تولید به کورههای قوس الکتریکی، مزیتی بزرگ برای زنجیره تأمین فولاد سبز ایران
بیست و ششمین سمپوزیوم سالانه فولاد در جزیره کیش با حضور شرکت فولاد آلیاژی ایران آغاز شد.
بیست و ششمین دوره سمپوزیوم سالانه فولاد، دیروز اول آبانماه با حضور فعالان صنعت فولاد کشور در جزیره کیش آغاز به کار کرد.
این سمپوزیوم که با عنوان «فناوریهای موجود و نوآورانه بازیافت پسماندها در فرآیند تولید فولاد سبز» برگزار میشود، به مدت سه روز از ۱ تا ۳ آبانماه ادامه خواهد داشت.
پنل تخصصی فولاد سبز با حضور مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران
در جریان این سمپوزیوم، پنل تخصصی «فناوریهای موجود و نوآورانه بازیافت پسماندها در فرآیند تولید فولاد سبز» برگزار شد که مهندس محمد کمالزاده، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران، بهعنوان یکی از سخنرانان اصلی در این پنل به بررسی راهکارهای کاهش انتشار کربن در صنعت فولاد پرداخت.
مهندس کمالزاده در سخنرانی خود با تأکید بر تأثیر منفی انتشار گازهای گلخانهای بهویژه دیاکسیدکربن (CO2) بر محیطزیست و گرمایش جهانی، گفت: «حدود ۷ درصد از کل حجم دیاکسیدکربن تولیدی جهان از صنایع فولادسازی است. ایران که یکی از ۱۰ تولیدکننده برتر فولاد در دنیا به شمار میآید، باید توجه ویژهای به کاهش انتشار این گاز داشته باشد.» وی افزود: «مهمترین راهکار کاهش انتشار کربن، تغییر روش تولید از کوره بلند به سمت کوره قوس الکتریکی است. باتوجهبه اینکه تولید فولاد در ایران عمدتاً با کورههای الکتریکی انجام میشود، این رویکرد یک مزیت بزرگ در زنجیره تأمین فولاد سبز کشور بهحساب میآید.»
آینده تولید فولاد سبز در ایران
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران همچنین اشاره کرد که در آینده نزدیک، با توسعه فناوریهای مرتبط با تولید هیدروژن سبز و اعمال مالیاتهای سنگین کربنی، تولید فولاد به روشهای سنتی کمتر مورداستفاده قرار خواهد گرفت و صنعت فولاد به سمت استفاده از روشهای پایدارتر و سبز حرکت خواهد کرد. وی در پایان خاطرنشان کرد: «در حال حاضر، تولید فولاد با استفاده از روشهای نوآورانه مانند CCS و CCU (جمعآوری و استفاده از دیاکسیدکربن) بهترین راهحل برای فولادسازان ایرانی جهت کاهش انتشار کربن به شمار میرود، اما باتوجهبه تحولات سریع در فناوریهای مرتبط با هیدروژن، پیشبینی میشود که در آینده نهچندان دور، تولید فولاد سبز به امری اجتنابناپذیر تبدیل شود.» باتوجه به مشکلات زیست محیطی ایجاد شده ناشی از تولید فولاد در کشور و مخاطرات عدیدهای که در زمینه سلامت شهروندان ایرانی بوجود آمده ابتدایی ترین راه متصور برای اجتناب از مضرات مذکور پیادهسازی روش CCU میباشد.
گفتنی است، هدف از این رویداد بزرگ صنعتی، ایجاد زمینههای مناسب برای تعامل میان صنعتگران، پژوهشگران و دانشگاهیان و بررسی چالشها و راهکارهای توسعه صنعت فولاد است. این همایش، هر ساله با همکاری انجمن آهن و فولاد ایران و حمایت شرکتهای فولادی برگزار میشود و بستری مناسب برای تبادل نظر درباره آخرین دستاوردهای پژوهشی، چالشهای پیشرو و راهکارهای توسعه صنعت فولاد کشور فراهم میآورد.
نظر شما