لاستیک ایرانی بهتر است یا خارجی ؟
لاستیک ایرانی VS لاستیک خارجی
اگر بودجهی کمی داشته و میخواهید خرید اقتصادی کنید بروید سراغ لاستیک های دولتی ایرانی. در این قیمتها خرید لاستیک ایرانی توجیه پذیر است اما اگر نتوانستید لاستیک ایرانی را با قیمت دولتی تهیه کنید اصلا تن به خرید لاستیک ایرانی از بازار آزاد و غیر قانونی ندهید.
بهتر است صادقانه در همین ابتدای محتوا اعتراف کنم که بنده به عنوان نویسندهی این محتوا طرفدار لاستیک خارجی هستم و محتوای لاستیک ایرانی بهتر است یا خارجی برای من مثل نوشتن محتواییست برای مقایسه بنز و کوییک. ولی تمام سعی خود را میکنم تا بصورت بیطرف این بررسی را برای شما شرح داده و تکمیل کنم.
معروف ترین لاستیکهای ایرانی عبارتند از کویر ، بارز ، یزد ، ایران تایر، دنا و چندین شرکت دیگر که به اندازه اینهایی که نام برده شد معروف نیستند.
اما در مورد لاستیکهای خارجی نمیتوان به صرفا چند برند خاص اشاره کرد چرا که تعداد برندهای لاستیک خارجی که به ایران وارد میشوند بسیار زیادند و همه آنها کیفیت مشابهی ندارند. اما بر اساس مقاله ای از اصلی یدک در مورد برترین لاستیکهای خارجی، لاستیکهای نکسن، کومهو، هانکوک ، رودستون ، تراینگل، زتوم و چندین برند دیگر از بهترین گزینههایی هستند که در بازار ایران میتوانید به راحتی پیدا کنید.
در این مقایسه لاستیک ایرانی یا خارجی به مقایسه معروفترین لاستیکهای ایرانی و خارجی موجود در بازار خواهیم پرداخت و لاستیکهایی که جدیدا وارد بازار شده و کم سابقهتر هستند را در نظر نخواهیم گرفت.
برویم سراغ بررسی و مولفههای بررسی ، ببینیم آیا لاستیک خارجی واقعا انقدر ارزشش را دارد که برخی حتی با بودجهی محدود نیز تن به خرید لاستیکهای تولید داخل نداده و به خرید اقساطی لاستیک خارجی فکر میکنند.
دسترسی به کالا
در مورد دسترسی به کالا باید خدمتتان عرض کنیم که به دلیل مشوش شدن بازار لاستیکهای ایرانی دولت وارد به فاز قیمتگذاری دستوری و سهمیه بندی لاستیکهای تولید داخل شده و هر شخص با کدملی و سند یکتا صرفا میتواند یک جفت لاستیک در سال تهیه کند که همین یک جفت را هم خیلیها نتوانسته اند تهیه کنند.
شما باید در سامانه ثبت نام کنید، سند و مالک خودرو با در دست داشتن مدارک هویتی و برگ سبز خودرو به مراکز توزیع لاستیک ایرانی دولتی مراجعه کرده و پس از ساعاتی در صف ماندن انشالله که بتوانید محصول مورد نظر را تحویل بگیرید.
میگوییم انشالله چون به این سادگیها هم نیست.
در صورتی که برای خرید لاستیک خارجی تنها کافیست شماره تماس، کدملی و عکس کارت ماشین خود را به فروشندهها نشان داده یا با پیام رسان ها برای فروشندگان لاستیک اینترنتی ارسال کنید تا در سامانه توزیع کالا ثبت شوند و هیچ محدودیت و در صف ایستادنی در کار نیست.
مقایسه قیمت
لاستیکهای ایرانی قیمت بسیار پایینتری دارند و این قیمت ارزان، خرید آنها را برای کسانی که بودجهی کمی برای خرید لاستیک در نظر دارند توجیه پذیر میکند. اما مشکلی که در این میان است این است که قیمت لاستیک ایرانی فقط وقتی ارزان است که بتوانید بصورت دولتی آنرا خریداری کنید، و در غیر این صورت و خرید از بازار آزاد قیمت آن چیزی حدود جفتی ۴.۰۰۰.۰۰۰ تومان و بیشتر میباشد.
و بازهم در صورت خرید از بازار آزاد و غیر دولتی (این نوع از فروش غیرقانونی است) خرید این محصولات اصلا توجیه شده نیست و در این قیمت میتوانید لاستیکهای چینی بسیار با کیفیتی را تهیه کنید.
برای درک حدود قیمت لاستیک خارجی بیایید سایز ۱۴ که برای اغلب خودروهای ایران خودرو مناسب است را در نظر بگیریم .
قیمت لاستیکهای خارجی سایز ۱۴ از جفتی حدود ۴.۲۰۰ میلیون تومان شروع شده که نسخههای چینی را شامل میشود و تا لاستیک های کره ای که جفتی ۷ میلیون تومان قیمت دارند میرسد.
مقایسه نرمی
لاستیکهای ایرانی متاسفانه اصلا نرمی خوبی نداشته و به هنگام رانندگی صدای بسیار زیادی از خود تولید میکنند. این خشکی لاستیک باعث کاهش فرمان پذیری و به اصطلاح کوبیدن لاستیک نیز میشود. در صورتی که لاستیکهای خارجی اغلب نرمی بیشتری دارند.
در این بخش لاستیکهای ایرانی را میتوان بهتر از لاستیکهای پایین رده خارجی دانست ولی هرگز نرمی لاستیکهای کیفیت بالای خارجی را نمیتوان در لاستیکهای ایرانی تجربه کرد.
عمر مفید
عمر مفید هر لاستیک به نحوه نگهداری ، شرایط جوی و رانندگی افراد بستگی دارد. اما با این حال میتوان با استفاده از مولفههایی عمر مفید لاستیکها را تخمین زد.
متاسفانه لاستیکهای ایرانی عمر مفید کمتری نسبت به لاستیکهای خارجی داشته و ترکیدن و ترک خوردگی در لاستیکهای ایرانی بسیار بیشتر از لاستیکهای خارجی رخ میدهد.
لاستیکهای خارجی اغلب ۳۰.۰۰۰ کیلومتر عمر مفید بیشتری را نسبت به لاستیکهای ایرانی ارائه میدهند و این باعث مقرون به صرفه بودن خرید آنها نیز میشود.
کدام لاستیکهای خارجی را خریداری کنیم ؟
اگر برای خودروهایی با رینگ ۱۳ به دنبال خرید لاستیک خارجی هستید ، لاستیکهای چینی رده بالا ، انتخابهای بسیار خوبی برای شما میتوانند باشند.
برندهای چینی که می توانند پاسخگوی نیاز شما باشند عبارتند از :
- لاستیک چاویانگ
- لاستیک تراینگل
- لاستیک آ پلاس
- لاستیک مکس ترک
- لاستیک هدوی
- لاستیک هایفلای
- لاستیک هبلید
اما اگر به سایزهای بالاتر از ۱۳ نیاز دارید، بعد از این برندهای چینی انتخاب های حرفهای تری نیز میتوانید بکنید. برندهایی همچون :
- رودستون
- نکسن
- زتوم
- هانکوک
- کومهو
- دانلوپ
- و…
برندهای بسیار حرفهای هستند که در سطوح بسیار بالای جهانی درحال تولید انواع لاستیک میباشند.
جمع بندی مقایسه لاستیک ایرانی و خارجی
اینکه در یک محتوا تا این حد محصول تولید داخل را پایین آورده و از مرغ همسایه تعریف کردم کمی برای من ناراحت کننده است ، اما حقیقت گاهی میتواند تلخ باشد . بله صنایع مربوط به حوزهی خودرو در کشور ما هنوز فاصله بسیار زیادی با برترینهای دنیا دارند و به این راحتیها نمیتوان به مقایسه لاستیک ایرانی و خارجی پرداخت و امید داشت که در این مقایسه پیروز از میدان خارج شویم. در یک جمع بندی باید بگویم اگر بودجهی کمی داشته و میخواهید خرید اقتصادی کنید بروید سراغ لاستیک های دولتی ایرانی. در این قیمتها خرید لاستیک ایرانی توجیه پذیر است اما اگر نتوانستید لاستیک ایرانی را با قیمت دولتی تهیه کنید اصلا تن به خرید لاستیک ایرانی از بازار آزاد و غیر قانونی نداده و سریعا به لاستیکهای چینی مشابه و در صورت امکان کرهای مراجعه کنید و خیال خود را تا چند سال از خرید لاستیک راحت کنید. مطمئن باشید کیفیت سواری و عمر مفید این تایرها واقعا ارزشش را دارد. اگر هم بودجهی کمی داشتید میتوانید به خرید لاستیک اقساطی فکر کنید که راه حل خوبی برای خرید تایرهای درجه یک میباشد.
نظر شما