پیش بینی وضعیت آب و هوا کرمانشاه فردا پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴ | هواشناسی کرمانشاه ۲۴ ساعت آینده اعلام شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا کرمانشاه فردا پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴ و هواشناسی کرمانشاه ۲۴ ساعت آینده را در این خبر بخوانید.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه گفت: از فردا تا اواسط هفته آینده، شرایط جوی استان به سمت پایداری پیش میرود و همزمان شاهد افزایش تدریجی دما خواهیم بود که در مناطق شرقی و شمالی محسوستر است.
افزایش محسوس دما در راه کرمانشاه
محمدعلی زورآوند از ورود تدریجی موج گرما به سطح استان خبر داد و اظهار کرد: در روزهای پیشرو شاهد افزایش محسوس دما خواهیم بود؛ موضوعی که بهویژه در مناطق شرقی و شمالی کرمانشاه بیش از سایر نقاط خودنمایی خواهد کرد.
وی با اشاره به ثبت دماهای متغیر در شبانهروز گذشته، افزود: شهر کرمانشاه در ۲۴ ساعت اخیر دمایی بین ۲۴ تا ۳۸ درجه سانتیگراد را تجربه کرده و سومار با دمای ۴۶ درجه داغترین و کیوهنان با ۱۶ درجه خنکترین نقطه استان بودهاند.
مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه درباره وضعیت جوی امروز، عنوان کرد: در بعضی مناطق شرقی استان رشد ابر دور از انتظار نیست و ممکن است این وضعیت با رگبار پراکنده، رعد و برق و حتی وزش بادهای تند لحظهای همراه شود.
زورآوند تأکید کرد: از فردا تا دوشنبه هفته آینده، بیشتر مناطق استان شرایط جوی آرام و بهنسبت پایدار خواهند داشت، با این حال ساکنان نواحی مرزی باید در برابر وزش باد و احتمال بروز گردوخاک محلی هوشیار باشند.
وی تصریح کرد: روند افزایشی دما از روز شنبه آغاز میشود و بهتدریج تا اواسط هفته آینده ادامه پیدا خواهد کرد، گرمایی که تا پایان هفته به ویژه روز جمعه در نیمه شرقی و بخشهایی از شمال استان بهطور ملموس احساس خواهد شد.
مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه ضمن توصیه به شهروندان برای صرفهجویی در مصرف انرژی و پرهیز از فعالیتهای سنگین در ساعات گرم روز، گفت: تغییرات دمایی و ناپایداریهای موقتی بخشی از ویژگیهای تابستان سال جاری است و باید با آمادگی بیشتری با آنها روبهرو شد.
منطقهٔ کنونی استان کرمانشاه در دورههای مختلف تاریخی بهنامهای مختلفی خوانده میشده است. استان کنونی کرمانشاه یکی از مراکز اصلی مسکونی در دوران مادها بوده است. نام این منطقه که وسعتی بیشتر از حدود کنونی استان داشته است، در زمان هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان نیز همچنان ایالت ماد نام داشته است. در منابع پس از اسلام نیز بهمدت چند قرن از این منطقه با عنوان «ماه» یاد شده که شکل تغییر یافته واژهٔ ماد میباشد. از دوران سلجوقیان به کل منطقهٔ غرب ایران ایالت کردستان گفته شد که شهر کرمانشاه نیز یکی از شهرهای آن بود. واژهٔ کرمانشاه تا حوالی زمان بهقدرت رسیدن صفویان تنها به شهر کرمانشاه اطلاق میشد، با این وجود مقارن با حکومت صفویان نام کرمانشاه به کل مناطق همجوار شهر تعمیم داده شده که گاه کرمانشاهان ذکر میشده است. در دوران پهلوی اول و در ۱۹ دی ۱۳۱۶ خورشیدی قانون تقسیمات کشوری اصلاح شد و منطقهٔ کرمانشاه شامل شهرستانهای شاهآباد، کرمانشاه، ایلام، سنندج، شهرستان ثلاث (ملایر و نهاوند و تویسرکان) و همدان بهعنوان یکی از ۱۰ استان کشور ایران، با عنوان «استان پنجم» نامگذاری شد. با جدا شدن استانهای دیگر شیوهٔ نامگذاری استانها نیز تغییر کرد و نام کرمانشاه بهطور رسمی بر کل استان گذاشته شد.
نظر شما