پیش بینی هواشناسی خوزستان ۲۴ ساعت آینده | وضعیت آب و هوا خوزستان فردا چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ | هواشناسی اهواز + آب و هوای اهواز
پیش بینی هواشناسی خوزستان ۲۴ ساعت آینده ، وضعیت آب و هوا خوزستان فردا چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۴، هواشناسی اهواز و آب و هوای اهواز را در این خبر بخوانید.

مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: از اواسط روز پنجشنبه تا اواسط هفته آینده به تناوب استان تحت تاثیر سامانه بارشی قرار خواهد گرفت
ورود سامانه بارشی به خوزستان از پایان هفته
محمد سبزه زاری گفت: بررسی نقشههای پیش یابی، جوی نسبتا پایدار را تا روز پنجشنبه نشان میدهد، سپس از اواسط روز پنجشنبه تا اواسط هفته آینده به تناوب استان تحت تاثیر سامانه بارشی قرار خواهد گرفت که سبب رگبار و رعد و برق (در مناطق شمال، شمال شرق، شرق و ارتفاعات) و رگبارهای نقطهای و رعد و برق (در بقیه مناطق استان) خواهد شد.
وی افزود: همچنین تا پایان هفته (بویژه روزهای پنجشنبه و جمعه) سرعت وزش بادها، در ساعات بعد از ظهر در مناطق جنوبی، مرکزی و غربی متوسط همراه با تندبادهای لحظهای خواهد بود، بنابراین احتمال خیزش گرد و خاکهای محلی و موقتی نیز در این مناطق دور از انتظار نیست.
سبزه زاری ادامه داد: تا روز پنجشنبه افزایش دما و سپس از روز جمعه شاهد کاهش دما خواهیم بود. شمال خلیج فارس تا پایان هفته مواج است.
مدیر کل هواشناسی خوزستان اضافه کرد: در شبانه روز گذشته هندیجان با دمای ۳۷.۴ و ایذه با دمای ۱۰.۶ درجه سانتیگراد به ترتیب گرمترین و سردترین نقاط استان گزارش شدهاند و اهواز به بیشینه دمای ۳۳.۹ و کمینه دمای ۱۹.۷ درجه سانتیگراد رسیده است.
آب و هوا و فرهنگ مردم خوزستان: همزیستی با گرمای طاقتسوز و رودهای خروشان
خوزستان با آب و هوای گرم و خشک و تابستانهای سوزان خود، فرهنگی منحصربهفرد را در دل ایران شکل داده است. دمای بالای هوا که در برخی ماهها به بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد میرسد، همراه با رطوبت ناشی از نزدیکی به رودخانههای پرآب مانند کارون و دز، سبک زندگی خاصی را به مردم این منطقه تحمیل کرده که در تمام جنبههای فرهنگی آنها قابل مشاهده است. معماری سنتی خوزستان با سقفهای گنبدی، دیوارهای ضخیم و حیاطهای مرکزی بزرگ، نشان دهنده هوشمندی معماران محلی در مقابله با گرمای شدید است. خانههای قدیمی اهواز، شوشتر و دزفول با طراحی خاص خود، فضای خنکی را در دل گرمای طاقتفرسای تابستان ایجاد میکنند.
فرهنگ غذایی خوزستان به شدت تحت تأثیر آب و هوای گرم و دسترسی به منابع آبی غنی شکل گرفته است. استفاده از ادویههای تند مانند فلفل و زردچوبه در غذاهای محلی مانند قلیه ماهی، سمبوسه و فلافل، نهتنها به دلیل طعمدهی، بلکه به علت خاصیت ضدعفونیکنندگی در هوای گرم و مرطوب این منطقه رواج یافته است. ماهیگیری در رودخانههای پرآب خوزستان و روشهای خاص طبخ مانند پختن ماهی در برگهای نخل (مصبی)، نشان دهنده ارتباط عمیق مردم با محیط آبی اطرافشان است. نوشیدنیهای سنتی مانند شربت تمرهندی و دوغ محلی نیز پاسخ طبیعی بدن به گرمای شدید این منطقه هستند.
پوشش سنتی مردم خوزستان نیز کاملاً با شرایط آب و هوایی هماهنگ است. مردان محلی از لباسهای گشاد و نخی سفیدرنگ استفاده میکنند که باعث جریان هوا و کاهش گرمای بدن میشود. زنان نیز پارچههای نازک و رنگهای روشن را ترجیح میدهند که حرارت خورشید را کمتر جذب میکنند. کلاههای حصیری بافت محلی که به صورت گسترده در منطقه استفاده میشود، نمونه دیگری از سازگاری با آفتاب سوزان خوزستان است.
اقتصاد سنتی خوزستان نیز ریشه در شرایط آب و هوایی دارد. کشاورزی در حاشیه رودخانهها، به ویژه کشت نیشکر و خرما که به گرمای زیاد نیاز دارند، اصلیترین مشاغل مردم این منطقه هستند. صنایع دستی مانند حصیربافی با استفاده از برگهای نخل، نشاندهنده خلاقیت مردم در استفاده از منابع طبیعی موجود است. حتی موسیقی محلی خوزستان با سازهایی مانند نی انبان و آوازهای خاص، گویی انعکاسی از زندگی در کنار رودخانههای خروشان و گرمای سوزان است.
آیینها و جشنهای مردمی خوزستان نیز رنگ و بوی اقلیمی به خود گرفتهاند. جشنهای مربوط به برداشت محصولات کشاورزی مانند خرما و نیشکر نیز بخشی از فرهنگ زنده مردم خوزستان محسوب میشوند.
خوزستان امروز با چالشهای زیست محیطی جدیدی روبرو است که فرهنگ مردم این منطقه را تحت تأثیر قرار داده است. کاهش آب رودخانهها و افزایش دمای هوا، موجب شده تا مردم خوزستان در شیوه زندگی خود، بار دیگر به دنبال راهکارهای سازگار با محیط باشند. این نشان میدهد که چگونه فرهنگ پویا و هوشمند خوزستانیها در طول تاریخ توانسته است با شرایط سخت اقلیمی خود را تطبیق دهد و هویت غنی خود را حفظ کند. فرهنگ مردم خوزستان نمونه بارزی از مقاومت و انعطافپذیری در برابر طبیعت است، فرهنگی که گرمای سوزان را به خونگرمی و رودهای خروشان را به مهماننوازی تبدیل کرده است.
نظر شما