وضعیت آب و هوا سیستان و بلوچستان فردا دوشنبه ۱۱ فروردین ماه ۱۴۰۴ | پیش بینی هواشناسی سیستان و بلوچستان ۲۴ ساعت آینده | آب و هوای سیستان در روز سیزده بدر + هواشناسی زاهدان
وضعیت آب و هوا سیستان و بلوچستان فردا دوشنبه ۱۱ فروردین ماه ۱۴۰۴ و پیش بینی هواشناسی سیستان و بلوچستان ۲۴ ساعت آینده و آب و هوای سیستان و بلوچستان در روز سیزده بدر و هواشناسی زاهدان را در این خبر بخوانید.

مدیر کل هواشناسی سیستان و بلوچستان از جو آرام تا روز سه شنبه خبر داد و گفت: برای روز چهارشنبه در شمال استان وزش باد نسبتا شدید انتظار می رود.
وزش باد نسبتا شدید در شمال سیستان و بلوچستان
محسن حیدری افزود: براساس تحلیل و بررسی نتایج نقشههای پیش بینی و مدیریت پیش یابی هواشناسی، امروز آسمان استان صاف تا قسمتی ابری خواهد بود.
وی ادامه داد: تا سه شنبه، جوی نسبتاً پایدار همراه با وزش باد ملایم تا متوسط در سطح استان انتظار میرود.
حیدری اظهار کرد: چهارشنبه هفته جاری در شمال استان وزش باد نسبتاً شدید انتظار میرود.
وی گفت: به لحاظ دمایی، روند افزایش تدریجی دما در سطح استان ادامه دارد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: دریای عمان طی سه روز آینده نسبتاً آرام انتظار میرود.
وی در پایان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته، قصزقند با پیشینه دمای ۳۸ گرمترین و منطقه پشتکوه از توابع شهرستان خاش با کمینه دمایی سه درجه سلسیوس سردترین نقطه سیستان و بلوچستان بوده است.
وضعیت جولان ریزگردها در سیستان
با فرارسیدن فصل بهار و تابستان و آغاز قریبالوقوع بادهای ۱۲۰ روزه سیستان، شرایط زیستمحیطی و معیشتی در منطقه سیستان شامل پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز واقع در شمال استان سیستان و بلوچستان و حتی زاهدان به مرحلهای بحرانیتر از پیش رسیده چرا که تداوم خشکسالیهای پیاپی و خشک شدن تالاب بینالمللی هامون، این منطقه را به یکی از کانونهای اصلی تولید ریزگرد در کشور و حتی جهان تبدیل کرده است.
تسنیم نوشت، ریزگردهای برخاسته از هامون و سایر کانونهای داخلی و خارجی، زندگی روزمره مردم را مختل کرده، سلامت آنها را به خطر انداخته و آسیبهای جدی به بخشهای کشاورزی، دامداری، صنعت و گردشگری وارد آورده است.
نکته مهم این است که سیستان در صورت عدم مهار ریزگرد حتی با سرمایهگذاریهای متنوع اقتصادی و زیرساختی قابل سکونت نخواهد بود و هم شدت و هم زمان طولانی استمرار ریزگردها در منطقه عملاً امکان زیست را از مردم سلب کرده و سرمایهگذاریها نیز هدر خواهد رفت.
هماکنون شدت و دامنه ریزگرد مرکز استان یعنی زاهدان را نیز متاثر کرده و در بلندمدت به زیستپذیری این کلانشهر نیز آسیب وارد کرده و با افت کیفیت زندگی مردم بر دامنه مهاجرت مردم و فرار سرمایه در پهنه شمالی استان افزوده خواهد شد. بنابراین، مهار ریزگردها در سیستان و زاهدان نه تنها یک مسئله زیستمحیطی، بلکه یک موضوع حیاتی، امنیتی و اجتماعی محسوب میشود که نیازمند توجه ویژه و اقدام فوری در سطوح ملی و استانی است.
شرایط کنونی ایجاب میکند مسئله مهار ریزگرد در سیستان و زاهدان به عنوان یک اولویت ملی در دستور کار قرار گیرد. لازمه تحقق این امر، تمرکز مدیریتی سطح ملی و استانی است؛ بدین معنی که یک ستاد یا کارگروه ویژه با اختیارات و بودجه کافی در سطح ملی و استانی تشکیل شود تا مسئولیت هماهنگی بین دستگاههای مختلف، برنامهریزی، اجرا و نظارت بر طرحهای مهار ریزگرد را بر عهده گیرد. این ستاد باید متشکل از نمایندگان تامالاختیار سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، وزارت راه و شهرسازی، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، استانداری سیستان و بلوچستان، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، و همچنین نمایندگان مردم و سازمانهای مردمنهاد محلی باشد.
همچنین انتظار میرود شخص استاندار با هماهنگی با مقامات عالی کشوری این موضوع را مانند طرح احداث پارک جنگلی جنوب شهر زاهدان در اولویت رسیدگی، اقدام و پیگیری منظم قرار دهد؛ چرا که فوریت و مقیاس و اهمیت مسئله مهار ریزگرد استانی و ملی است و طرح پارک جنگلی زاهدان با توجه به مکان احداث، تاثیری در کاهش ریزگرد ورودی از سمت شمال شهر ندارد و جهت مهار ریزگرد برای زاهدان نیازمند طرحهای گسترده جنگل کاری و نهالکاری و کمربندهای سبز بزرگ مقیاس در سمت شمالی شهر و مسیر کریدورهای بادی بادهای ۱۲۰ روزه است.
نظر شما