تاریخ دقیق روز جهانی باقلوا در تقویم ۱۴۰۲ چه روزی است؟

باقلوا از شیرینی های خوشمزه و پرطرفداری است که نحوه تهیه و شکل آن در هر شهر و یا کشوری می تواند متفاوت باشد این شیرینی جذاب روز مخصوصی دارد که در ادامه با تاریخ دقیق روز جهانی باقلوا در تقویم ۱۴۰۲ آشنا خواهید شد.

تاریخ دقیق روز جهانی باقلوا در تقویم ۱۴۰۲ چه روزی است؟
صفحه اقتصاد -

طرفداران باقلوا بهتره بدونند که این شیرینی محبوب و خوشمزه یه روز از تقویم جهانی رو مخصوص خودش کرده بهتره به ادامه مطلب توجه کنید تا تاریخ دقیق روز جهانی باقلوا و فلسفه نامیدنش رو بدونید.

روز جهانی باقلوا

تاریخ دقیق روز جهانی باقلوا در تقویم شمسی:

روزجمعه ۲۶ آبان سال ۱۴۰۲

تاریخ دقیق روز جهانی باقلوا در تقویم قمری: 

۳ جمادی الاولی سال ۱۴۴۵

تاریخ دقیق روز جهانی باقلوا در تقویم میلادی:

Friday, November ۱۷, ۲۰۲۳

۱۷ نوامبر سال ۲۰۲۳

روز باقلوا

فلسفه روز باقلوا

باقلوا گونه‌ای شیرینیه که در کشورهای ایران، ترکیه، جمهوری آذربایجان و کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه میشه. باقلوا شیرینی سنتی ترکان آسیای میانه ترکمن‌های قدیم هم هست. باقلوا در ایران به شکل‌های مختلف مثل لوزی، مربعی و لوله‌ای و در انواع طعم‌های پسته‌ای، گردویی ،بادومی، نارگیلی و کاراملی با مواد اولیه چون گلاب، شکر، هل، آرد، بکینگ پودر، زرده تخم مرغ، خاک قند، شیر، روغن تهیه میشه. باقلواهای شهر غازی عِینتاب توی ترکیه و باقلوای باکو (باکی باکلاواسی) از مشهورترین باقلواهای دنیا هستن. توی ایران این شیرینی تو شهرهای کاشان، قزوین، یزد و تبریز درست میشه و معمولا کسایی که می‌خوان طعم واقعی باقلوا رو بچشن به این شهرها میرن.

پس تا اینجا چیزی که فهمیدیم اینه که اگر به کاشان، قزوین، یزد و تبریز رفتی ولی باقلوای محلی رو امتحان نکردی بدون که فرصت بزرگی رو توی زندگیت از دست دادی که شاید همیشه حسرتش رو بخوری. پس به محض رزرو هتل تو هر کدوم این شهرها قدم بعدیت این باشه که بهترین باقلوا فروشی این شهرها رو پیدا کنی. حالا اگه حوصله این کار رو نداشتی تا انتهای متن با من باش خودم این کار رو برات انجام میدم.

طرز تهیه باقلوا خونگی خوشمزه

برای تهیه باقلوای خوشمزه اول کار شهد باقلوا رو درست می‌کنیم. برای این کار یه قابلمه مناسب روی حرارت ملایم میذاریم، بعدش شکر و آب رو به همراه زعفرون غلیظ دم کرده توی قابلمه می‌ریزیم. حالا اجازه میدیم شهد به مدت ۲۰ دقیقه بجوشه. در ادامه گاهی با برس سیلیکونی و آب اطراف قابلمه رو تمیز می‌کنیم تا شکرک نزنه. حالا جوهر لیمو یا آبلیمو رو به شهد اضافه می‌کنیم که شهد شکرک نزنه و اون شکرک زیر دندون عذاب‌آور نباشن. توجه داشته باشید که نیازی نیست شهد به غلظت برسه. بعد از گذشت ۲۰ دقیقه حرارت رو خاموش می‌کنیم، بعد اجازه میدیم شهد خنک بشه. در ادامه خمیر باقلوا رو به اندازه قالب مورد نظر برش می‌زنیم و کره رو ذوب می‌کنیم.

حالا کف قالب رو از کره آب شده با برس می‌مالیم، بعدش خمیر باقلوا رو درون قالب قرار میدیم و مجددا از کره روی خمیر می‌مالیم. توجه داشته باشید اگه خمیر یوفکا مخصوص باقلوا انتخاب کردید ۷ لایه روی هم بچینید. توی این مرحله روی هر لایه، از کره آب شده بمالید. در ادامه برای مواد میانی اول پوست گردو رو جدا می‌کنیم، بعد مغز گردو رو آسیاب می‌کنیم تا به پودر تبدیل بشه. حالا وقتشه که یه کاسه مناسب انتخاب کنید. الان پودر گردو رو به کاسه اضافه می‌کنیم، بعد از اون پودر قند رو الک می‌کنیم و به پودر گردو اضافه می‌کنیم. بعد اون پودر دارچین رو به همراه پودر هل به مخلوط پودر گردو اضافه می‌کنیم، بدش هم مخلوط می‌کنیم تا مواد یکدست بشه.

باقلوای ترک

معروفترین باقلوای دنیا مال کجاست؟

مشهورترین باقلواهای دنیا که توی ترکیه عرضه می‌شه با نام‌های باقلوای استامبولی، باقلوا ترکی، باقلوا بورما، کیک باقلوای ترکی وجود داره. باقلوایی که توی ترکیه عرضه می‌شه، به‌طور سنتی با پر کردن بخش‌های میانی لایه‌های خمیر با پسته و گردو تهیه می‌شه. این در حالیه که در بخش‌هایی از منطقه دریای اژه به اون بادوم رو هم اضافه می‌کنن. نوع دیگه این باقلوا توی منطقه دریای سیاه عرضه می‌شه که برای پر کردن لایه‌های باقلوا از فندق استفاده می‌کنن. باقلوای ترکیه توی ایران با نام « باقلوا ترکی » شناخته می‌شه و تفاوت باقلوای ترکی در ایران با باقلوای ترکی استانبولی اینه که باقلوای ترکی که در ایران تولید میشه با شهد شیر عسل تهیه شده ولی باقلوای ترکی استانبولی با شهد شکره.

تقریبا هر جای استانبول که پا بذارید می‌تونید از این باقلوای ترکی نوش‌جان کنید منتها بحث بیشتر سر کیفیت این باقلواست که باید دنبال بهترین مراکز باشید. ببینیم بهترین مراکزی توی استابول می‌تونیم اشون باقلوا بخریم کجاها هستن.

خانواده گولوگلو از سال ۱۸۲۰ تا الان کسب و کار تهیه و فروش باقلوا رو در استانبول مدیریت می‌کنن. به همین دلیل با این تجربه دور و دراز به خوبی می‌دونن که یه باقلوای خوب و باکیفیت چه ویژگی‌هایی باید داشته باشه. این خانواده اولین مغازه‌اشون در کاراکوی رو در سال ۱۹۴۹ افتتاح کردن و به زودی به خاطر کیفیت و طعم فوق‌العاده باقلواهایشون شهرت زیادی در شهر پیدا کردن. این قنادی به اعتقاد بسیاری از مردم محلی و همین طور توریست‌ها بهترین باقلوای استانبول رو ارائه می‌کنه.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه