صفحه اقتصاد گزارش می دهد؛

ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی؛ امروز ۴ خرداد ۱۴۰۴ | از تصویب شیوه‌ نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی تا نحوه دریافت فیش بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی با کد ملی

شیوه‌ نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی در جلسه‌ای با حضور مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی و نمایندگانی از ذینفعان و شرکای اجتماعی به تصویب رسید.

 ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی؛ امروز  4 خرداد 1404 | از تصویب شیوه‌ نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی تا  نحوه  دریافت فیش بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی با کد ملی
صفحه اقتصاد -

همین چند روز پیش بود که خبر بررسی پیش‌ نویس شیوه‌ نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی منتشر شد؛ با این مضمون که مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در این باره گفت: در حد و حدود قوانین فعلی کشور، تهیه سازوکار بیمه کارگران ساختمانی را دنبال می‌کنیم؛ از طرفی بازنگری و اصلاح برخی مواد قانون در حوزه بیمه کارگران ساختمانی باید مورد توجه باشد.

در دومین جلسه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی، بررسی پیش‌نویس شیوه‌نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی و شرح وظایف هر یک از کارگروه‌های این بخش در دستور کار قرار داشت. در این جلسه جزییات مواد و بندهای پیش‌نویس شیوه‌نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی طرح و با مشارکت حاضران، اصلاحات موردنظر این شیوه‌نامه اعمال شد.

مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در این جلسه گفت: هدف ما از برگزاری جلسات هم‌اندیشی، بررسی و ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی، تدوین سازوکار اجرایی بیمه کارگران این بخش با مشارکت نمایندگان کارگری و کارفرمایی است.

چرا سایت سازمان تامین اجتماعی خراب شده؟ + جزئیات

وی اضافه کرد: برای مشخص شدن حضور تشکل‌های نماینده کارگران ساختمانی در کارگروه‌های بیمه کارگران ساختمانی، از وزارت کار استعلام گرفته می‌شود. نمایندگان تشکل‌های مذکور در کارگروه‌های حوزه بیمه کارگران ساختمانی در سطوح ملی، استانی و شهرستانی حضور خواهند داشت.

سالاری افزود: به دلیل متغیر بودن کارگران یک پروژه ساختمانی، کارفرمایان امکان پرداخت لیست حق بیمه مشخص نداشتند و به این واسطه قانون بیمه کارگران ساختمانی شکل گرفت. در واقع پیش از این، مشکل اصلی، عدم امکان بیمه‌پردازی کارگران ساختمانی در قالب لیست و حق بیمه کارفرمایان بود.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرد: در حد و حدود قوانین فعلی کشور، تهیه سازوکار بیمه کارگران ساختمانی را دنبال می‌کنیم؛ از طرفی بازنگری و اصلاح برخی مواد قانون در حوزه بیمه کارگران ساختمانی باید مورد توجه باشد.

وی در ادامه افزود: اگر ساخت و سازهای ساختمانی در کشور شرایط عادی داشته باشد، منابع بیمه کارگران ساختمانی برای پوشش بیمه‌ای شاغلان این بخش کفایت می‌کند.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: همخوانی منابع و مصارف برای تأمین‌اجتماعی، پوشش بیمه‌ای برای کارگران ساختمانی و پوشش بیمه‌ای حداکثری شاغلان بخش ساختمان، دیدگاه‌های حوزه بیمه کارگران ساختمانی است و این اهداف با یکدیگر تعارض ندارند. هدف ما این است که در سازوکار اجرایی بیمه کارگران ساختمانی، اهداف مشترک در راستای بیمه افراد شاغل در بخش ساختمان را محقق کنیم.

سالاری ادامه داد: داده‌های مربوط به حوزه فعالیت کارگران ساختمانی توسط سازمان تأمین‌اجتماعی در اختیار کارگروه‌های بیمه کارگران ساختمانی قرار می‌گیرد.

در این راستا روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد؛ نشست بررسی و ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی، حضور مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، رئیس و اعضای هیأت مدیره، قائم‌ مقام، معاونین بیمه‌ای و منابع انسانی و جمعی از مدیران سازمان تأمین اجتماعی و رئیس سازمان نظام مهندسی کشور، رئیس هیأت مدیره کانون انبوه‌سازان ایران، مدیرکل بیمه‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس و اعضای کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران برگزار شد.

و اکنون با گذشت تنها چند روز، وعده مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی محقق شد و اکنون خبر می رسد که شیوه‌نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی تصویب شد.

 تصویب شیوه‌ نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی

در جریان برگزاری جلسه سوم بررسی پیش‌نویس شیوه‌نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی، اصلاح نهایی متن مربوطه انجام و با توافق شرکت‌کنندگان، به تصویب و امضاء رسید.

طرح طبقه‌بندی مشاغل و حقوق کارگران | طرح طبقه‌بندی مشاغل؛ حق کارگران یا صرفاً یک الزام قانونی؟

 مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در این جلسه بیان کرد: در نشست امروز، متن پیش‌نویس شیوه‌نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی را که پس از چند جلسه کارشناسی و سه جلسه جمع‌بندی، نهایی شده است را مصوب و به سمت اجرایی شدن این شیوه‌نامه حرکت خواهیم کرد.

مصطفی سالاری افزود: در دو جلسه گذشته مربوط به ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی، جزئیات مواد و تبصره‌های متن پیش‌نویس شیوه‌نامه مذکور به طور کامل بررسی و با مشارکت نظر همه نمایندگان سازمان‌ها، انجمن‌های کارگری و کارفرمایی اصلاح و نهایتاً امروز و در سومین نشست، شیوه‌نامه مربوطه به تصویب رسید.

گفتنی است هدف از تصویب این شیوه نامه؛ تهیه سازوکار بیمه کارگران ساختمانی در محدوده قوانین فعلی کشور با مشارکت نمایندگان کارگری و کارفرمایی است تا ضمن بازنگری و اصلاح برخی سازوکارها در حوزه بیمه کارگران ساختمانی، منابع آن برای پوشش بیمه‌ای شاغلان این بخش به بهترین نحو استفاده شود.

نشست‌های ‌هم‌اندیشی برای بررسی شیوه‌نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی، با حضور مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، رئیس و اعضای هیأت مدیره، معاونین و جمعی از مدیران سازمان تأمین اجتماعی و ذینفعان این موضوع از جمله مدیرکل بیمه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس سازمان نظام مهندسی کشور، مدیرکل دفتر برنامه و بودجه سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، رئیس و اعضای هیأت مدیره کانون انبو‌ه‌سازان ایران و رئیس و اعضای کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران برگزار شد.

منظور از کارگر ساختمانی در این شیوه نامه کیست؟

کارگر ساختمانی فردی است که به‌صورت مستقیم در امر ایجاد یا توسعه، احداث یا افزایش تراکم ساختمان، تخریب و نوسازی بنا و تعمیرات اساسی اشتغال دارد.

قانون بیمه کارگران ساختمانی در سال 1386 به تصویب رسید و با تایید شورای نگهبان ابلاغ شد. با توجه به اینکه کارگران ساختمانی بیشتر از سایر کارگران در معرض خطر قرار دارند، تحت پوشش «بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی» قرار می‌گیرند.

 در ادامه دو سامانه مهم جهت «پرداخت حق بیمه کراگران ساختمانی» و «ارائه خدمات بیمه» به این کارگران معرفی شده است.

سامانه پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی

 مدیرکل تامین اجتماعی البرز در 11 دی ماه از راه‌اندازی سامانه غیرحضوری جهت پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی خبر داد. در ادامه یک توضیح کلی در خصوص پرداخت حق بیمه در سامانه پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی داده شده است.

بیمه دانشجویی

 سامانه بیمه احتماعی کارگران ساختمانی با همکاری مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی مجدداً بازنویسی شده است. کارگران ساختمانی تحت پوشش بیمه تأمین‌اجتماعی می‌توانند در صورت داشتن کارت مهارت فنی معتبر و تأیید اشتغال در کار‌های ساختمانی، با مراجعه به درگاه اینترنتی سازمان تأمین‌اجتماعی و از طریق منوی «بیمه شدگان - کارگران ساختمانی - پرداخت حق بیمه» نسبت به پرداخت حق بیمه ماه جاری، ماه قبل و سه ماه آینده اقدام کنند.

ورود به سامانه پرداخت حق بیمه

سامانه رفاه کارگران ساختمانی

 سامانه رفاه کارگران ساختمانی توسط وزارت تعاون جهت ارائه خدمات بیمه به کارگران ساختمانی، راه‌اندازی شده است. تمامی کارگران ساختمانی واجد شرایط در سراسر کشور می‌توانند با در دست داشتن مدارک مورد نیاز، نسبت به ثبت نام و دریافت کد رهگیری اقدام نمایند.

 توجه: ثبت نام تمامی کارگران ساختمانی اعم از بیمه شده و بیمه نشده در این سامانه الزامیست و شرایط بازرسی رایگان انجام خواهد شد.

 مدارک مورد نیاز:

  • مدارک هویتی (کارت ملی و شناسنامه)
  • قبوض برق و تلفن ثابت
  • کارت مهارت معتبر از سازمان فنی و حرفه ای

 کارگران ساختمانی واجد شرایط می‌توانند جهت ثبت نام در سامانه رفاه کارگران ساختمانی از طریق لینک زیر اقدام نمایند.

ورود به سامانه رفاه

بیمه کارگران ساختمانی

 کلیه کارگران ساختمانی حائز شرایط متقاضی بیمه نامه تأمین اجتماعی در سراسر کشور می توانند با در اختیار داشتن مدارک مورد نیاز، نسبت به ثبت نام در این سامانه و گرفتن کد رهگیری اقدام نمایند

بدیهی است فرایند استحقاق سنجی متقاضیان، از طریق استعلام و بازدید میدانی، توسط متصدیان امر صورت گرفته و نتیجه، به واجدین شرایط اطلاع رسانی خواهد شد

طبق مصوبه کارگروه رفع موانع اجرایی بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی ثبت نام کلیه کارگران ساختمانی اعم از بیمه شده و بیمه نشده در این سامانه الزامی می باشد

توجه: برای کلیه حائزین شرایط بازرسی به صورت رایگان صورت خواهد گرفت.

نحوه  دریافت فیش بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی با کد ملی

از آنجا که کارگران ساختمانی، مکلف هستند بخشی از حق بیمه را خود به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمایند، آنچه مسلم است برای پرداخت حق بیمه، لازم است ابتدا فیش پرداخت آن را دریافت نمایند، حال این سوال مطرح می شود که چگونه می توان نحوه دریافت فیش بیمه کارگران ساختمانی تامین اجتماعی اقدام کرد؟

کارگر ساختمانی، به دو روش می تواند نسبت به دریافت فیش اقدام نماید. روش اول مراجعه حضوری متقاضی به کارگزاری های بیمه تامین اجتماعی می باشد. در این روش، کارگر خود به یکی از کارگزاری تامین اجتماعی مراجعه کرده، مدارک لازم را ارائه می دهد و فیش خود را دریافت می نماید. روش دوم، از طریق سامانه samt.tamin.ir می باشد، که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.

متقاضی، ابتدا باید وارد سایت مذکور شده و از گزینه لیست صدور برگ، برای گزینه درخواست برگ پرداخت کلیک نماید و بعد تعداد ماه هایی که قصد پرداخت آن را دارد، وارد کند و سپس،  در قسمت عملیات پرداخت، برگ پرداخت را انتخاب نموده تا بتواند فیش خود را دریافت کند.

لازم به ذکر است، کارگران ساختمانی در قسمت تعداد ماه ها، صرفا می توانند ۱ ماه را انتخاب کنند، و برای ماه گذشته یا جاری و حتی ۳ ماه آینده باید به صورت مجدد، ثبت درخواست نمایند.

آخرین وضعیت بیمه کارگران ساختمانی

نحوه پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی

در قسمت قبل، درمورد اینکه کارگران ساختمانی بخشی از حق بیمه را خود پرداخت می نمایند و شیوه دریافت فیش بیمه کارگران ساختمانی تامین اجتماعی جهت پرداخت حق بیمه توضیح داده شد، ولی سوال بعد اینجاست که نحوه پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی به چه شکل می باشد؟

برای پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی، متقاضی می تواند به یکی از شعب تامین اجتماعی مراجعه نماید یا به صورت غیر حضوری به شکلی که در راهنمای زیر شرح داده خواهد شد، اقدام نماید. برای ورود به سامانه، ابتدا لازم است متقاضی در مرورگر خود، آدرس سایت یعنی samt.tamin.ir را جستجو نماید.

در قسمت بعد، فرد باید در قسمت میزخدمت غیر حضوری، روی گزینه لیست صدور برگ پرداخت کلیک کند.

در این مرحله، لازم است متقاضی نام کاربری و گذرواژه خود را وارد نماید و اگر در سایت ثبت نام ندارد، روی گزینه ثبت نام در پایین صفحه کلیک کند.

در این قسمت از منوی عملیات بیمه شدگان خاص، متقاضی باید گزینه درخواست برگ پرداخت را انتخاب کند.

در این مرحله، شخص باید تعداد ماه هایی که قصد پرداخت آن را دارد وارد نماید، همانگونه که در بخش گذشته توضیح داده شد، متقاضی بیمه کارگران ساختمانی تنها می تواند حق بیمه یک ماه را پرداخت نماید.

در این مرحله، شخص باید از قسمت عملیات برگ پرداخت، بر روی گزینه دریافت برگ پرداخت کلیک کند.

اگر در قسمت وضعیت درخواست متقاضی، کلمه صدور درج شده باشد، وی می تواند با کلیک بر روی گزینه امکانات، قبض را مشاهده کند.

در این قسمت، شخص با کلیک بر روی درگاه بانک مورد نظر که در پایین صفحه به نمایش در آمده می تواند نسبت به پرداخت فیش خود اقدام کند.

بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی، سال ها است جهت پرداخت حق بیمه خود به صورت سنتی و حضوری با مراجعه به مراکز مربوطه اقدام به پرداخت حق بیمه خود به این سازمان می کردند.

اما امروزه با توجه به پیشرفتی که در پرداخت های الکترونیکی ایجاد شده، آنان به غیر از روش مراجعه حضوری می توانند به صورت غیر حضوری نیز حق بیمه خود را آنلاین در زمان تعیین شده پرداخت نمایند.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار