از سوی بیمه مرکزی منتشر شد:
گزارش تحلیلی «آمار عملكرد صنعت بیمه در ۸ ماهه اول سال ۱۴۰۱»
بر اساس گزارش دفتر برنامه ریزی و امور فنیِ معاونت طرح و توسعه بیمه مرکزی، صنعت بیمه در هشت ماهه اول سال ۵۳.۹ هزار ميليارد تومان خسارت پرداخت کرد. به گزارش
به گزارش صفحه اقتصاد به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، تغییرات حق بيمه توليدي (۱۰۹.۸هزار ميليارد تومان) و خسارت پرداختی(۵۳.۹هزار ميليارد تومان ) نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب در حدود ۵۷.۸ و ۵۵.۳ درصد افزایش یافته است.
رشد 57.8 درصدی حق بیمه تولیدی بازار در این مدت به طور عمده متأثر از رشته درمان با سهم 31 درصد از پرتفوی بازار و رشد 168.3 درصدی حق بیمه تولیدی (2.7 برابر شدن نسبت به مدت مشابه سال گذشته) است.
رشد حق بیمه تولیدی در ۲ شرکت بیمه دی و دانا به ترتیب ۴۳۰.۴ و ۱۷۷.۴ درصد است. این امر به واسطه عملکرد شرکتهای مذکور در رشته درمان (به ترتیب با سهم ۹۰.۸ و ۵۶.۳ درصدی از پرتفوی حق بیمه)، همچنین ۸.۵ و ۶ برابر شدن حق بیمه تولیدی این رشته نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده است.
در بخش دیگر این گزارش، نسبت خسارت بازار بیمه با 0.8واحد کاهش در مقايسه با 8 ماهه نخست سال قبل به 49.1 درصد رسید.
تنها نسبت خسارت ۴ رشته بدنه اتومبیل، درمان، کشتی و حوادث راننده (به ترتیب با ۷۳.۲، ۶۳، ۵۶.۹ و ۵۲.۶ درصد) بالاتر از میزان بازار بيمه بوده و نسبت خسارت رشته شخص ثالث و مازاد (با ۴۹.۷ درصد) در سطح بازار بیمه است.
به طور ویژه، نسبت خسارت 6 شركت بيمه: زندگی باران (98.5 %)، میهن (77.4 %)، سرمد (75.3 %)، امید (67.3 %)، ملت (67.2 %) و پارسیان (61.4 %) به مراتب بالاتر از سطح بازار بیمه می باشد.
سهم بخش غيردولتي از حق بيمه توليدي و از خسارت پرداختي صنعت بيمه به ترتیب ۷۵ و ۷۲.۷ درصد است.
در بررسی سهم شرکتهای بیمه در بازار، 9 شركت بیمه: ایران (با 25 %)، دانا (با 13.9 %)، آسیا (با 10.7 %)، دی (با 7.7 %)، پاسارگاد (5.2 %)، البرز (با 5 %)، کوثر (با 4.8 %)، پارسیان (3.7 %) و سینا (با 3.3 %) در مجموع 79.3درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده و 20.7 درصد مابقی حق بیمه، توسط 18 شرکت بیمه دیگر تولید شده است.
در ادامه سهم ۳ رشته بیمه درمان، شخص ثالث - مازاد و زندگی(عمر) به ترتیب ۳۱، ۲۹.۸ و ۱۳.۲ درصد از پرتفوی حق بیمه تولیدی در بازار اعلام شد.
مطابق با این گزارش، حدود 45.3ميليون بيمه نامه صادر و 47.4 ميليون فقره خسارت پرداخت شده است.
تعداد بيمه نامههای صادره و تعداد موارد خسارت پرداختی نسبت به ۸ ماهه نخست سال قبل، به ترتيب ۲.۲ و ۳۶.۱ درصد رشد داشته است.
رشد 2.2 درصدی تعداد بیمه نامه های صادره در بازار به طور عمده به واسطه رشد این تعداد در 2 رشته شخص ثالث-مازاد و حوادث راننده به ترتیب با 4.6 و 4.8 درصد رشد و هر یک با سهم حدوداً 35 درصدی از کل تعداد بیمه نامه های صادره بوده است.
همچنین اعلام شد، افزایش ۳۶.۱ درصدی تعداد موارد خسارت پرداختی بازار، بیشتر به دلیل رشد ۳۷.۴ درصدی این تعداد در بیمه درمان با سهم عمده (۹۵ درصد) از تعداد خسارتهای پرداختی بازار بیمه بوده است. این موضوع نیز متأثر از فعالیت بیمه دی در رشته درمان با سهم ۴۵.۳ درصدی از تعداد خسارتهای پرداختی این رشته است به نحوی که در این شرکت، بیمه درمان با ۹۹.۸ درصد سهم از تعداد خسارتهای پرداختی، رشد ۴۳.۵ درصدی در تعداد خسارت های درمان داشته است.
شایان ذکر است این گزارش براساس آمار خود اظهاری شركتهاي بيمه در سامانه سنهاب تهیه و تنظیم شده که در راستای شفاف سازی و تنویر افکار عمومی منتشر می شود.
بدیهی است مشروح این گزارش و جدول جزییات آماری به تفکیک عملکرد رشته های بیمه با آن در پرتال بیمه مرکزی قابل دسترسی خواهد بود.
نظر شما