نوش دارو پس از مرگ سهراب/ از ۱۰ تن خرید طلای آنلاین تنها ۱.۵ تن سپردهگذاری شده است!
باوجود اینکه طی ۴ ماه گذشته بیش از ۱۰ تن بهصورت آنلاین توسط مردم خریداری شده؛ اما خبرها گویای این است که از این مقدار تنها ۱.۵ تن در بانکهای مربوطه سپردهگذاری شده است!
چندماهی است که تب خرید و فروش طلا به دلیل رشد قیمت آن بالا گرفته است. حدود ۱۰ تن طلا توسط مردم خریداری شده و تنها ۱.۵ تن سپرده گذاری در بانک کارگشایی و ملت انجام شده است. اینکه این پلتفرم ها چگونه توانسته اند بدون پشتوانه چنین فروشی داشته باشند، می تواند یک سوال بی پاسخ باشد.
وزارت اقتصاد با تاخیر در زمان صدور مجوز قابل اتکا به چنین پلتفرم هایی، نشان می دهد به شدت منفعل عمل کرده است. اما نوش دارو بعد از مرگ سهراب را می توان در توقف ۵۰ روز این پلتفرم ها مشاهده کرد.
به نظر می رسد مهمترین ضابطه ای که این مدل فروش باید داشته باشد این است که فردی که میخواهد خریدوفروش طلا را در بستر آنلاین انجام دهد باید به همان میزان در بانک کارگشایی سپرده طلا داشته باشد.
صدور مجوز برای ۲۶۱ پلتفرم فروش آنلاین طلا
بررسی ها نشان می دهد از ابتدای راهاندازی درگاه ملی مجوزها و از مجموع ۱۳۳۷ درخواست، ۲۶۱ مجوز برای پلتفرمهای فروش آنلاین طلا صادر شده که ۱۹۰ مورد آن مربوط به سال ۱۴۰۳ است.اما نکته جالب ماجرا این است که این پلتفرم ها به سادگی مجوز دریافت کرده و وزارت اقتصاد پس از مبادله ۱۰ تن طلا، حالا به فکر ساماندهی این سایت ها افتاده است. وزارت اقتصاد اعلام کرده است که این پلتفرم ها فرصت ۵۰ روزه برای کسب مجوزهای لازم دارند.
۵۰ روز توقف در فروش آنلاین طلا
محمدرضا حاجی جعفری، معاون مرکز بهبود محیط کسبوکار وزارت اقتصاد، می گوید تاکنون کاربرگ سامانه معاملات آنلاین طلا سهلگیرانه و بدون رعایت ضوابط امنیتی صادر شده است. متقاضیان با ارائه قرارداد با طلافروش و دریافت اینماد، میتوانستند مجوز دریافت کنند.
وی اعلام کرد: صدور مجوز برای پلتفرمهای فروش آنلاین طلا مدت محدودی متوقف شده تا ضوابط جدیدی برای فعالیت آنها تعیین شود. ازجمله این ضوابط میتوان به تأمین زیرساختهای امنیتی سایت و ذخیره طلا در بانک کارگشایی اشاره کرد. ۵۰ روز به کمیته طلا مهلت داده شده که ضوابط لازم را تهیه کند. فرد برای خرید و فروش طلا در بستر آنلاین باید به همان میزان در بانک کارگشایی سپرده طلا داشته باشد و دوم زیرساختهای امنیتی سایت را فراهم کند.
شما بخرید ما متوقف می کنیم!
بابک آقایی، کارشناس اقتصاد ایران ابراز کرد: اینکه این پلتفرم ها ساماندهی نشده اند و به سادگی توانسته اند مجوز بگیرند، یک ایراد اساسی است.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اما نکته بدتر این ماجرا به توقف 50 روز فعالیت این شرکت ها باز می گردد. دولت مجوز داده است، مردم خرید انجام داده اند و حالا وزارت اقتصاد 50 روز این پلتفرم ها را متوقف کرده است تا ضوابط شکل گیری و خرید و فروش طلا را سرو سامان بدهد.
وی افزود: در چنین شرایطی تنها کسانی که برای جلوگیری از کاهش قدرت خریدشان به سمت خرید طلا و دارایی ها کم ریسک حرکت کرده اند که در 50 روز آینده باید این موضوع تعیین تکلیف شود.
آقایی تاکید کرد: اتحادیه کسبوکارهای مجازی هیچ نظارت رسمی روی فروشندگان آنلاین طلا ندارد. علت این امر بلاتکلیفی سهساله اتحادیه است. اتحادیه کسبوکارهای مجازی در این مدت با سرپرست اداره شده و جلسات هیئتمدیره آن برگزار نشده است.
نظر شما