رای دیوان عدالت: امتیازات ایثارگری پس از بازنشستگی قابل اعمال نیست!

دیوان عدالت اداری در جدیدترین رای خود اعلام کرد که امتیازات ایثارگری تنها در زمان اشتغال و قبل از بازنشستگی قابل اعمال است.

رای دیوان عدالت: امتیازات ایثارگری پس از بازنشستگی قابل اعمال نیست!
صفحه اقتصاد -

 

امتیازات ایثارگری صرفاً در زمان اشتغال و قبل از بازنشستگی قابل اِعمال است/ امتیازات ایثارگری از زمان صدور نظریه کمیسیون و ارایه گواهی معتبر محاسبه می‌شود

شماره پرونـده : هـ ت/ ۰۳۰۰۰۲۵

شماره دادنامه سیلور: ۱۴۰۴۳۱۳۹۰۰۰۰۰۱۶۲۸۲

تاریخ: ۱۴۰۴/۰۱/۰۹

مرجع صدور: هیات تخصصی استخدامی دیوان عدالت اداری

شاکی: آقای یوسف ابراهیمی

طرف شکایت: سازمان اداری و استخدامی کشور- دانشگاه علوم پزشکی تبریز- وزارت بهداشت – نهاد ریاست جمهوری

موضوع شکایت و خواسته: ابطال بخشی از بخشنامه شماره ۵۹۸۵۱ مورخ ۱۳۸۹/۳/۱۷- بخشنامه شماره ۲۶۳۷/۲۰۹ مورخه ۱۳۹۱/۸/۹- جوابیه شماره ۳۱۰۰۷۳ مورخه ۱۴۰۰/۶/۱۶

* شاکی دادخواستی به طرفیت سازمان اداری و استخدامی کشور- دانشگاه علوم پزشکی تبریز- وزارت بهداشت – نهاد ریاست جمهوری به خواسته فوق الذکر به دیوان عدالت اداری تقدیم کرده که به هیات عمومی ارجاع شده است متن مقرره مورد شکایت به قرار زیر می باشد:

بخشی از بخشنامه شماره ۵۹۸۵۱ مورخ ۱۳۸۹/۳/۱۷

کارکنانی که قبل از استخدام به صورت داوطلبانه به جبهه اعزام گردیده اند می بایست در زمان انتقال به کار در دستگاه دولتی گواهی حضور در جبهه خود را جهت برخورداری از امتیازات اداری و استخدامی مربوط ارایه نمایند.

بخشنامه شماره ۲۶۳۷/۲۰۹ مورخه ۱۳۹۱/۸/۹

گواهی های ایثارگری اعم از حضور در جبهه یا جانبازی که مربوط به قبل از استخدام افراد باشد باید از زمان انتقال به کار به دستگاههای دولتی ارایه شوند و در غیر اینصورت پس از بازنشستگی قابل اعمال نخواهد بود.

جوابیه شماره ۳۱۰۰۷۳ مورخه ۱۴۰۰/۶/۱۶

…. در خصوص درخواست آقای ابراهیمی برابر ماده ۶۲ آیین نامه مهندسی و ارزیابی مشاغل و نامه وزارت متبوع اقدام مقدور نمی باشد.

*دلایل شاکی برای ابطال مقرره مورد شکایت :

۱- بازنشستگی به موجب بند ح ماده ۱۲۴ قانون استخدام کشوری در بند ز ماده ۱۲۰ قانون مدیریت خدمات کشوری جزو حالات استخدامی است و با بازنشستگی رابطه فرد با دستگاه قطع نمی شود و حق استفاده از امتیازات ایثارگری برای فرد محفوظ می باشد.

۲- غیرعادلانه بودن تصمیم فوق الذکر

* در پاسخ به شکایت مذکور ، وزارت بهداشت و سازمان اداری و استخدامی کشور به طور خلاصه توضیح داده است که:

۱- نظریه هیات تخصصی استخدامی اعمال گواهی خود در جبهه و جانبازی را از تاریخ تأیید کمیسیون امکان پذیر دانسته است (وزارت بهداشت) صفحه ۳۱

۲- ماده ۶۲ آیین نامه مهندسی مشاغل مصوب هیات امنای دانشگاه ایثارگری حضور در جبهه از تاریخ درصد به دستگاه و جانبازی از تاریخ تغییر درصد معتبر خواهد بود. (وزارت بهداشت) صفحه ۳۳

۳- حضور در جبهه از تاریخ ۱۳۹۱/۵/۱۴ (دستورالعمل ستاد کل) قابل احتساب است (سازمان دارایی و استخدامی کشور) صفحه ۴۶

پرونده شماره هـ ت /۰۳۰۰۰۲۵ مبنی بر تقاضای ابطال بخشی از بخشنامه شماره۵۹۸۵۱ مورخ ۱۳۸۹/۳/۱۷ معاونت حقوقی ریاست جمهوری و بخشنامه شماره ۲۶۳۷/۲۰۹ مورخ ۱۳۹۱/۸/۹ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جوابیه شماره ۳۱۰۰۷۳ مورخ ۱۴۰۰/۶/۱۶در جلسه مورخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۸ هیات تخصصی استخدامی مورد رسیدگی قرار گرفت و اعضای هیات به اتفاق به شرح ذیل اعلام نظر نمودند:

رای هیات تخصصی استخدامی دیوان عدالت اداری

اولاً به موجب دادنامه شماره ۱۸۲۸- ۱۸۱۲ مورخ ۱۳۹۷/۹/۱۳ هیات عمومی دیوان عدالت اداری اعطای امتیازات ایثارگری تنها از زمان صدور نظریه کمیسیون و ارایه گواهی معتبر امکان پذیر می‌باشد.

ثانیاً رای هیات تخصصی استخدامی به شماره ۱۱۰۵ مورخ ۱۴۰۰/۹/۸ در رابطه با تقاضای ابطال بند آخر نامه شماره ۱۲۸۶۴۹ مورخ ۲۳/۳/۱۳۹۹ سازمان امور اداری و استخدامی کشور که اعلام داشته که این امتیازات صرفاً در زمان اشتغال کارکنان قابل درخواست بوده و تقاضای دریافت امتیازات باید تا پیش از بازنشستگی صورت گیرد که ابطال مقرره مورد شکایت را نپذیرفته است نیز مؤید این موضوع می‌باشد.

با عنایت به مراتب فوق بخشی از بخشنامه شماره۵۹۸۵۱ مورخ ۱۳۸۹/۳/۱۷ معاونت حقوقی ریاست جمهوری (مورد درخواست شاکی برای ابطال) و بخشنامه شماره ۲۶۳۷/۲۰۹ مورخ ۱۳۹۱/۸/۹ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جوابیه شماره ۳۱۰۰۷۳ مورخ ۱۴۰۰/۶/۱۶در جلسه مورخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۸ قابل ابطال نمی‌باشد.

این رای به استناد بند ب ماده ۸۴ قانون دیوان عدالت اداری اصلاحی ۱۴۰۲ ظرف مهلت ۲۰ روز از تاریخ صدور توسط رییس یا ۱۰ نفر از قضات دیوان عدالت اداری قابل اعتراض می‌باشد.

ابراهیم هدایتی- نایب رییس عیات تخصصی استخدامی دیوان عدالت اداری

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه