تقویم

روز دختر در سال 1402 چه روزی است؟

در این مطلب از صفحه اقتصاد به توضیحاتی درباره روز دختر و میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام ا… در سال 1402 خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

تاریخ دقیق روز دختر در سال 1402

تاریخ روز دختر در تقویم شمسی 

یکشنبه 31 اردیبهشت 1402 

تاریخ روز دختر در تقویم قمری

۱ ذی القعده [ ماه حرام ] 1444

 

روز دختر در سال 1402

تاریخ دقیق روز دختر در تقویم ایران

هر ساله روز اول ماه ذی القعده سالروز تولد حضرت معصومه (کریمه اهل بیت) و روز ملی دختران به پاس قدرانی از این قشر وسیع و تاثیرگذار جامعه جشن گرفته می‌شود.

دلیل نام گذاری میلاد حضرت معصومه به عنوان روز دختر در ظاهر ریشه در ازدواج نکردن آن حضرت و مجرد بودنشان دارد و باطنش نیز در پی معرفی الگویی برجسته برای دختران مسلمان و به‌ ویژه شیعه اهل بیت است.روز دختر در ایران در رسانه‌های خبری و اجتماعی نیز بازتاب وسیعی می‌یابد.

روز دختر در سال 1402

تاریخ روز دختر در ایران باستان

سپندارمذ یا سپندارمذگان در ایران باستان به عنوان یادبود روز زن جشن گرفته می شده. در حقیقت، سپندارمذ، نام ایزدبانو یا الهه و نگهبان سرزمین سبز و نماد باروری است.

به همبن سبب، این نام گذاری با روز مادر تناسب بیشتری دارد. این رسم، یادگاری از زمان هخامنشیان است.

۵ اسفند، برابر با ۲۴ فوریه میلادی، در تقویم پارسی ایران به عنوان روز سپندارمذگان یا روز زن نامگذاری شده. همچنین همین روز به اسفندگان نیز مشهور است.

روزی که مختص به دختر باشد، در تقویم ایران باستان یافت نشد و عموما همین روز سپندارمذ به عنوان گرامیداشت روز زن، مادر و دختر جشن گرفته می شده است.

پیام تبریک روز دختر

معصومه فلسفه شیدایی است و غزل ماندن و بودن، معصومه نگین ایران است که در قم، شهر اقامه می‌درخشد. ولادت دختر هفتمین و خواهر هشتمین و عمه آخرین خورشید ولایت، جلوه کوثر و شفیعه محشر، حضرت معصومه اطهر (س) و روز دختر مبارک.

☆☆☆☆☆

میلاد مظهر عصمت و نجابت، حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دختر بر تمام دختران عفیف ایران زمین مبارک باد.

☆☆☆☆☆

میلاد مبارک حضرت معصومه و روز دختر مبارک باشه.

☆☆☆☆☆

سالروز میلاد خانم فاطمه معصومه (س) و روز ملی دختر را به همه بانوان پاک و آسمانی تبریک عرض می‌کنم.

☆☆☆☆☆

پرودگارا، در روز ولادت حضرت معصومه(س) دختران زلال‌تر از باران سرزمینمان را از سربازان و مادران سربازان آقایمان قرار ده.

☆☆☆☆☆

به زمین پانهاده دردانه موسی بن جعفر (ع) تا خواهرانه‌هایش را تقدیم حضرت سلطان علی بن موسی الرضا (ع) کند. مقدمت مبارک و روز دختر شادباش.

آن روز که خداوند خواست فرشته‌هایی در زمین قرار دهد دختر را آفرید. ولادت حضرت معصومه (س) کریمه اهل بیت و روز دختر بر دختران عفیف مبارک باد.

☆☆☆☆☆

میلاد نور دیده رضا، کعبه دل‏ها، حضرت معصومه علیهاالسلام خجسته باد.

☆☆☆☆☆

معصومه جان! میلادت چون شکوفه‏‌های بهاری، به جان‏‌های مشتاق، طراوت می‏‌بخشد. میلاد بانوی مهر و وفا، مظهر جود و سخا، حضرت معصومه علیهاالسلام مبارک باد.

☆☆☆☆☆

به یمن میلادت، ذره ذره نور می‌‏شَویم و قطره قطره حضور، و دل را به سرای کرامتت دخیل می‌‏بندیم تا در روز مقدس تولد تو با دست‏‌های پاکت تطهیر شویم. روز دختر مبارک.

☆☆☆☆☆

روز دختر در سال 1402

بانویم معصومه علیهاالسلام، میلادت، نور به چشم‌‏ها می‏‌پاشد و سرور به دل‏ها؛ و رایحه بهشتی‌‏ات، مشام دل را با عطر خوش حضور می‏‌نوازد؛ میلادت مبارک.

زندگینامه حضرت معصومه سلام الله علیها

فاطمه مشهور به حضرت معصومه(س) دختر امام کاظم(ع) و خواهر امام رضا(ع) است. او که برای دیدار با امام رضا(ع) به ایران مسافرت کرد، در راه بیمار شد و در قم درگذشت و همان‌جا دفن شد. در منابع تاریخی اطلاعات زیادی درباره زندگی‌نامه حضرت معصومه(س) از جمله تاریخ تولد و وفات وی ثبت نشده است.

شیعیان فاطمه معصومه(س) را بزرگ می‌دارند، برای زیارت او اهمیت قائل‌اند و روایاتی درباره او نقل می‌کنند که از شفاعت وی برای شیعیان سخن گفته شده و بهشت پاداش زیارت او دانسته شده است. همچنین می‌گویند پس از حضرت زهرا(س)، او تنها زنی است که از امامان برای او زیارتنامه روایت شده است.

مرقد حضرت معصومه(س) در قم واقع شده است.

آستانه حضرت معصومه؛ حرم حضرت معصومه (س)، ساختمان‌ها، موقوفات و تشکیلات اداری وابسته به آن است که بیشتر آنها در شهر قم می‌باشد. حضرت فاطمه معصومه(س) در سال ۲۰۱ قمری، یک سال پس از ورود امام‎ رضا(ع) به مرو، عزم خراسان کرد و چون به ساوه رسید، بیمار شد. موسی ‎بن خزرج اشعری از اشعریان مقیم قم به ساوه رفت و وی را به قم آورد و در سرای خویش منزل داد و پس از مدتی حضرت معصومه(س) وفات یافت. پیکر فاطمه معصومه(س) را در محلی موسوم به باغ بابلان به خاک سپردند.

روز دختر در سال 1402

نخستین قبه بر قبر وی توسط زینب از زنان علویه ساخته شد و این بنا در زمان صفویه شکوه و جلالی یافت. نخستین ضریح مرقد، ساخته شاه‎ طهماسب اول است. امروزه آستانه حضرت معصومه(س) دارای ۲ صحن است: صحن عتیق و صحن جدید. همچنین امروزه کلیه امور آستانه طبق اساسنامه مصوب، با تولیت آستانه است.

نخستین ضریح مرقد، ساخته شاه تهماسب اول است. این ضریح در ۹۵۰ق/۱۵۴۳م به طول ۴/۸۰ و عرض ۴/۴۰ و ارتفاع ۲ متر از آجر بنا شد.

در شمال این ضریح، دری چوبی برای ورود به مرقد قرار داشت که در ۱۲۱۳ق/۱۷۹۸م به جای آن دری نفیس از طلا به دستور فتحعلی‎شاه ساخته و نصب شد. شاه‌طهماسب بعداً ضریحی دیگر از فولاد سفید و شفاف در اطراف ضریح پیشین به فاصله نیم متری از زاویه جنوب غربی حرم نصب کرد. این ضریح در ۱۰۰۰ق/۱۵۹۱م توسط شاه‌عباس اول با ضریح دیگری تعویض شد.

فتحعلی‌شاه این ضریح را در ۱۲۴۵ق/۱۸۲۹م با صفحاتی از نقره پوشاند و آن را بر فراز پایه‌ای از سنگ مرمر به ارتفاع ۳۰ سانتیمتر جای داد. ضریح ساخته شده در زمان فتحعلی‌شاه یک‎بار در ۱۳۲۸ق/۱۹۱۰م و بار دیگر در ۱۳۶۵ق/۱۹۴۵م به علت فرسودگی مرمت شد و سرانجام در ۱۳۴۸ش شکل آن را تغییر دادند و بر ارتفاعش افزودند.

 

بیشتر بخوانید...

دیدگاه
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا