تاریخ دقیق شبهای قدر ۱۴۰۴ در تقویم ماه رمضان ۱۴۰۴ چه روزهایی است؟
در این مطلب با تاریخ شبهای قدر در ماه رمضان اول و دوم در سال ۱۴۰۴ و ارزش معنوی این شبها آشنا خواهید شد.
براساس روایات، ارزش معنوی شبهای قدر، بهتر و برتر از هزاران شب دیگر است. در روایات شیعه، شب قدر یکی از سه شب ۱۹، ۲۱ و ۲۳ ماه رمضان در نظر گرفته میشود و احتمال اینکه شب قدر شب ۲۳ باشد، بیشتر است؛ اما اهل تسنن بر شب ۲۷ ماه رمضان تاکید دارند. ضربت خوردن و شهادت امام علی در طی این شبها رخ داده است و به همین خاطر نزد شیعیان اهمیت ویژهای دارد.
شامگاه ۱۸ رمضان و شب ۱۹ رمضان اولین شب قدر و شب ضربت خوردن امام علی است. شیعیان در شبهای ۲۱ و ۲۳ رمضان نیز به عزاداری میپردازند.
سال ۱۴۰۴ دارای دو ماه رمضان می باشد که در ماه رمضان اول از روز ۱۲ اسفند سال ۱۴۰۳ آغاز میشود.
شبهای قدر ماه رمضان اول ۱۴۰۴
شب ۱۹ رمضان که برابر است با اولین شب قدر و شب ضربت خورن حضرت علی (ع) :
شب پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳
شب ۲۱ ماه مبارک رمضان و شب شهادت امام علی (ع) است برابر است با:
شب شنبه ۲ فروردین ۱۴۰۴
سومین شب قدر که شب ۲۳ ماه مبارک رمضان است نیز، مصادف با:
شب دوشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۴
ماه رمضان دوم که از آخر فصل زمستان مصادف با تاریخ ۳۰ بهمن ماه آغاز میشود. شبهای قدر ماه رمضان نیز به این ترتیب می باشند:
شبهای قدر ماه رمضان دوم ۱۴۰۴
شب ۱۹ رمضان که برابر است با اولین شب قدر و شب ضربت خورن حضرت علی (ع) :
۱۷ اسفند سال ۱۴۰۴
شب ۲۱ ماه مبارک رمضان و شب شهادت امام علی (ع) است برابر است با:
۱۹ اسفند سال ۱۴۰۴
سومین شب قدر و شب ۲۳ ماه مبارک رمضان است مصادف با:
۲۱ اسفند سال ۱۴۰۴
ارزش شب های قدر
در این بخش با استناد به جملات گوهربار ائمه معصومین، فضائل و ارزش شب های قدر را برای شما به تفکیک بیان میکنیم:
آمرزش گناهان:
از جمله نتایج مهم و سرنوشت سازی که برای انجام عبادات در شب قدر ذکر شده، قرار گرفتن تحت رحمت و مغفرت الهی بوده که از گناهان آمرزیده میشوید. پیامبر گرامی اسلام در بیان مفاهیم سوره «قدر» بیان داشتند:
«هر کس شب قدر را احیا بدارد و مؤمن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد، تمامی گناهانش آمرزیده می شود.»
قلب رمضان:
با وجودی که ماه رمضان سراسر نور و رحمت الهی بوده، ولی شب قدر را به عنوان قلب ماه رمضان میشناسند. به فرموده حضرت امام جعفر صادق (ع):
«تعداد ماههای سال نزد خداوند، دوازده ماه می باشد که سرآمد ماهها ماه رمضان است. در این میان قلب ماه رمضان لیله القدر است.»
بهتر از هزار ماه:
از منظر اسلامی اعمال، رفتارها و حتی ارزش و بهای هر چیز بر اساس مقیاس و محک الهی سنجیده میشوند. لذا خداوند متعال در آیاتی از سوره قدر در قرآن کریم می فرماید:
«لَیلَهُ الْقَدْرِ خَیرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْر»
که حضرت امام سجاد (ع) در دعای ۴۴ صحیفه سجادیه فرمودهاند:
«(عبادت و بندگی در) شبی از شبهای آن، آن را برابر با (عبادت در) شبهای هزار ماه قرار داد. (چون خیرات و برکات و سودهای دینی و دنیوی در آن است) و آن را شب قدر نامید.»
نزول قرآن:
با در نظر گرفتن احادیث معصومین چنین آمده که کل قرآن به طور یک جا، یکبار در شب قدر بر پیامبر اسلام (ص) نازل شده است. علاوه بر این قرآن در طول دوران بعثت نبی مکرم اسلام نیز در طی ۲۳ سال به تدریج در مواقع مختلف توسط جبرئیل بر آن حضرت فرود آمده است.
نزول ملائکه:
از آنجا که در شب قدر ملائکه و روح بر زمین فرود میآیند، به منزله ارزش و مرتبه ای است که شب قدر بر هزار ماه دارد. از این رو طبق فرموده حضرت امام محمد باقر (ع):
«انجام هر عمل صالح در شب قدر همچون نماز، زکات و سایر کارهای نیک، بهتر از عمل در هزار ماهی است که در آن شب قدر نباشد.»
عرضه اعمال بر حجت خدا:
با توجه به آیات مبارکه سوره قدر در قرآن کریم و همچنین احادیث ذکر شده، شب قدر تنها محصور به دوران حیات رسول مکرم اسلام نبوده و ملائکه الهی در چنین شبی سرنوشت یک سال آتی هر فرد را به پیشگاه مقدس «صاحب الامر» آن زمان تقدیم داشته و ارائه میدهند.
این امر از هنگام پیدایش بشریت در جهان هستی اجرا شده و تا روز رستاخیز نیز تداوم دارد. همچنین در روایات متعددی ذکر شده که از آغاز پیدایش خلقت در دنیا، زمین بدون ولی و حجت خدا نبوده و نخواهد ماند. به فرموده امیرالمومنین حضرت علی (ع):
«شب قدر در هر سالی هست، در این شب امور همه سال (و تقدیرها و سرنوشتها) فرو فرستاده میشود. پس از درگذشت پیامبر (ص) علیه و آله نیز این شب صاحبانی دارد.»
منظور از حجت خدا در روی زمین وجود پاک و مطهر حضرت صاحب الامر بقیّه اللّه الاعظم ارواحنافداه است که پس از به شهادت رسیدن امام حسن عسکری پدر بزرگوارشان، به عنوان ولی و خلیفه خدا بر روی زمین بوده که وجودشان به دور از هرگونه آلودگی و گناه میباشد. لذا در شب قدر اعمال و تقدیر یک سال آینده ما به آن حضرت عرضه میشود.
نظر شما