آیا سقوط قیمت دلار در راه است؟
پس از تخلیه هیجانات و ریسکهای سیاسی بازار در هفتههای اخیر نرخ ارز غیر رسمی دچار یک افت قیمت چشمگیر شد.
روند شاخص ارزی در تعطیلات هفته قبل برخلاف گذشته کاهشی بود. بهطور معمول در روزهای تعطیل و نیمهتعطیل فعالان افزایشی با استفاده از عمق کم معاملات اقدام به رشد نرخ ارز میکنند، اما در چند روز گذشته این اتفاق رخ نداد و نرخ فردایی دلار کاهشی ثبت شد. همچنین در روزهای اخیر انتشار یک خبر جدید از سوی سازمان امور مالیاتی نیز احتمال بازگشت رونق به بازار طلا را افزایش داد.
دنیای اقتصاد نوشت: روند معاملات فردایی دلار در بازار تعطیل روز شنبه کاهشی بود. به عقیده برخی از کارشناسان میل بازار ارز غیررسمی به افت قیمت است. پس از تخلیه هیجانات و ریسکهای سیاسی بازار در هفتههای اخیر نرخ ارز غیررسمی دچار یک افت قیمت چشمگیر شد. بهطور مثال قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که برای ساعاتی در کانال ۷۰ هزار تومانی قیمت خورده بود تا رقم ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان کاهش یافت. این افت قیمت چشمگیر سبب شد برخی از فعالان ارقام پایینتر را نقطه ورود مناسب جهت خرید دارایی تلقی کنند و در نتیجه یک تقاضای جدید وارد بازار شد. پس از ورود تقاضای مذکور شاخصهای ارزی دچار اصلاح نرخ شدند و قیمت دلار آزاد مجددا به کانال ۶۲ هزار تومانی بازگشت. اما مشاهدات به عمل آمده از روند معاملات این ارز گویای آن است که نرخ به سطوح قیمتی پایینتر میل میکند. عمدتا در روزهای تعطیل، معاملهگران خرد با استفاده از غیبت معاملهگران کلان اقدام به رشد نرخ در بازار فردایی میکنند. اما این در حالی است که در روز شنبه نه تنها این اتفاق صورت نگرفت، بلکه نرخهای فردایی از آخرین نرخ نقدی هفته گذشته نیز پایینتر ثبت شد. به عقیده برخی از تحلیلگران کاهش ریسکهای سیاسی در کنار وجود سیگنالهایی از بهبود شرایط منطقه سبب شده تا چشمانداز نرخ ارز برای برخی از فعالان بازار با ثبات یا کاهشی باشد. گفتنی است که هر برگ اسکناس دلار در بازار غیررسمی روز پنجشنبه با حدود ۱۵۰ تومان کاهش نسبت به نرخ روز چهارشنبه در رقم ۶۱ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. این در حالی است که نرخ ارز مذکور در بازار فردایی روز شنبه در بازه قیمتی ۶۱هزار تا ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان ثبت شد.
طلافروشان کوتاه میآیند؟
در روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه سازمان امور مالیاتی کشور در اطلاعیهای فرآیند ثبت صورتحساب الکترونیکی را شفافسازی کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان امور مالیاتی کشور؛ «در راستای تسهیل تکالیف مودیان مالیاتی، مودیانی که ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی شدهاند از جمله مودیان طلا و جواهر، اختیار دارند از طریق ثبت صورتحساب در سامانه مودیان یا سایر سامانههای دولتی از جمله سامانه جامع تجارت صورتحسابهای خود را ارسال نمایند. بدیهی است در صورت ارسال صورتحساب از طریق سامانه جامع تجارت و دریافت تاییدیه ثبت آن در سامانه مودیان (تاییدیه مذکور در سامانه جامع تجارت نیز قابل نمایش است)، در اجرای تبصره ۳ ماده ۸ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان الحاقی طی ماده (۶) قانون تسهیل تکالیف مودیان نیازی به ثبت مجدد صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان توسط مودی نخواهد بود.»
در هفتههای اخیر بازار طلای کشور شاهد واکنش منفی فعالان این صنف نسبت به الزام ثبت صورتحسابهای خود در سامانههای دولتی بود. این واکنش منفی در مواردی به شکل اعتصاب و ممانعت معاملهگران از فروش طلا نمایان شد. حال بهنظر میرسد سازمان امور مالیاتی با هدف تسهیل کار معاملهگران اقدام به انتشار این اطلاعیه کرده است. باید دید در روزهای پیشرو فعالان بازار طلا نسبت به این اطلاعیه چه واکنشی نشان خواهند داد و آیا بازار طلا به سازوکار عادی خود بازخواهد گشت یا خیر؟
نظر شما