جزئیات سرمایه‌گذاری‌‌های فولاد هرمزگان تشریح شد/لیدر توسعه در صنعت فولاد

سرمایه‌‌‌گذاری در صنعت فولاد یکی از مهم‌ترین ویژگی‌‌‌هایی است که سال‌‌‌ها این صنعت به صورت مستمر با آن همراه بوده است. این در حالی است که رکود در سال‌‌‌های اخیر به سرعت‌‌‌گیر بزرگی در توسعه صنعت فولاد بدل شده تا جایی که سرمایه‌‌‌گذاری از شتاب پیشین برخوردار نبوده است. در این خصوص اما شاهد هستیم که فولاد هرمزگان در این حوزه موفق عمل کرده است. در این زمینه مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌‌‌گذاری‌‌‌های سه سال گذشته صنعت فولاد کشور توسط فولاد هرمزگان انجام شده است.

جزئیات سرمایه‌گذاری‌‌های فولاد هرمزگان تشریح شد/لیدر توسعه در صنعت فولاد
صفحه اقتصاد -

ریسک انرژی در کنار دشواری‌‌‌های سرمایه‌‌‌گذاری همچنین سخت‌‌‌گیری در بازگشت ارز حاصل از صادرات موجب شده تا توان مالی چندانی برای صنعت فولاد باقی نماند ولی در همین شرایط باز هم شاهد هستیم که الگوهای توسعه مطلوبی در برخی از بخش‌‌‌های صنعت فولاد خودنمایی می‌‌‌کند.

از معدود شرکت‌هایی که در روزهای سخت رکود هنوز توانسته در حوزه سرمایه‌‌‌گذاری ایفای نقش مطلوبی داشته باشد فولاد هرمزگان است. اما ذات سرمایه‌‌‌گذاری به قدری پراهمیت است که آینده صنعت فولاد را می‌توان در ادبیات اجرایی این رویه اقتصادی جست‌وجو کرد. اینکه صنعتگران فولادی بتوانند با سرمایه‌‌‌گذاری‌‌‌ها حجم و ظرفیت تولید خود را افزایش دهند و جایگاه برجسته‌‌‌تری بین تولیدکنندگان جهانی داشته باشند نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد.

در این خصوص عطاءالله معروفخانی در گفت‌‌‌وگویی با اشاره به سرمایه‌‌‌گذاری کلان این شرکت  در صنعت فولاد کشور گفت:  در شرایط تحریمی کشور یکی از چالش‌‌‌هایی که امروزه با آن مواجه هستیم ریسک سرمایه‌‌‌گذاری است،  با این حال شرکت فولاد هرمزگان به عنوان بزرگ‌ترین شرکت گروه فولاد مبارکه،  توانسته است دستاوردی بزرگ طی سه سال گذشته یعنی سرمایه‌‌‌گذاری بالغ بر ۲میلیارد و ۳۵۰ میلیون یورو را به ثبت برساند و در مسیر توسعه صنعت فولاد کشور گام بردارد.

مدیرعامل فولاد هرمزگان تصریح کرد:  هم‌‌‌اکنون میزان بودجه عمرانی کشور در سال ۱۴۰۳ رقمی حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان بوده،  اما سرمایه‌‌‌گذاری فولاد هرمزگان بالغ بر ۳۰ درصد این رقم است. در مقایسه دیگر،  بودجه در نظر گرفته شده برای شهر بندرعباس در سال ۱۴۰۳ حدود ۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است. بنابراین سرمایه‌‌‌گذاری کلان فولاد هرمزگان که در سه سال اخیر انجام شده،  ضمن بالا بردن میزان سرمایه در استان،  روی اقتصاد ملی تاثیر گذاشته و اشتغال‌‌‌‎زایی قابل‌توجهی را به همراه خواهد داشت.

به گفته وی،  فولاد هرمزگان از ابتدای پیوستن به گروه فولاد مبارکه طی سال‌‌‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ هیچ‌گونه طرح توسعه‌‌‌ای و سرمایه‌‌‌گذاری جدی در این شرکت آغاز نکرده بود،  اما از سال ۱۴۰۰ و تغییر سیاست و خط مشی این مدیریت مجموعه،  سرمایه‌‌‌گذاری کلان در فولاد هرمزگان صورت گرفت تا بتواند در مسیر توسعه کشور و خودکفایی صنعت فولاد و صنایع پایین‌‌‌دستی کشور گام بردارد.

فولاد هرمزگان،  سردمدار اشتغال‌‌‌زایی در استان هرمزگان

معروفخانی تصریح کرد:  یکی از مباحث مهم و مورد تاکید مقام معظم رهبری که طی چند سال گذشته از سوی ایشان مطرح شده است،  جهش تولید و اشتغال‌‌‌زایی است که در این زمینه شرکت فولاد هرمزگان نیز با فراهم کردن زمینه برای اشتغال ۵ هزار و ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم،  در نظر دارد با راه‌‌‌اندازی طرح‌‌‌های توسعه‌‌‌ای،  میزان اشتغال خود را به بیش از ۸ هزار نفر برساند. ضمن اینکه فولاد هرمزگان با تولید ۳.۳ میلیون تن فولاد سهم ۳۳ درصدی در تولید ۱۰ میلیون تنی فولاد استان هرمزگان خواهد داشت. همچنین با بهره‌‌‌برداری از واحد نورد گرم،  این شرکت به نخستین تولیدکننده محصولات پایین‌‌‌دست در استان هرمزگان تبدیل خواهد شد.

مدیرعامل فولاد هرمزگان تاکید کرد:  فولاد هرمزگان در سال‌‌‌های اخیر لیدر اجرای پروژه‌‌‌های توسعه‌‌‌ای صنعت فولاد کشور بوده و در راستای سیاست‌‌‌های کلان کشور به‌ویژه سند چشم‌‌‌انداز ۲۰‌‌‌ساله کشور در افق ۱۴۰۴ مبنی بر دستیابی به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد گام برداشته است. در این میان سهم استان هرمزگان ۱۰ میلیون تن در نظر گرفته شده است و شرکت فولاد هرمزگان نیز وظیفه خود دانسته با توجه به نیاز کشور برای سرمایه‌‌‌گذاری،  افزایش تولید فولاد و اشتغال‌‌‌زایی به دنبال اجرای هشت پروژه بزرگ توسعه‌‌‌ای باشد. این پروژه‌‌‌ها شامل احداث مدول سوم آهن اسفنجی به ظرفیت ۱.۷۲ میلیون تن،  احداث واحد دوم گازهای صنعتی،  احداث سیلوهای ذخیره‌‌‌سازی آهن‌‌‌اسفنجی،  احداث مگامدول احیا مستقیم ستاره سیمین هرمز به ظرفیت ۱.۷۲ میلیون تن،  افزایش ظرفیت فولادسازی از ۱.۵ به ۳.۳ میلیون تن،  احداث واحد ریخته‌‌‌گری و نورد پیوسته به ظرفیت ۱.۷ میلیون تن،  احداث مدول چهارم احیا مستقیم به ظرفیت ۱.۶ میلیون تن و احداث واحد سوم گازهای صنعتی است.

به گفته مدیرعامل فولاد هرمزگان،  با بهره‌‌‌برداری از این پروژه‌‌‌ها توسط فولاد هرمزگان،  ظرفیت تولید آهن‌‌‌اسفنجی به ۵ میلیون تن،  تختال فولادی ۳.۳ میلیون تن و ورق گرم به ۱.۷ میلیون تن خواهد رسید.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار