وضعیت آب و هوا کرمانشاه فردا چهارشنبه ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۴ | پیش بینی هواشناسی کرمانشاه ۲۴ ساعت آینده | آب و هوای کرمانشاه در روز سیزده بدر

وضعیت آب و هوا کرمانشاه فردا چهارشنبه ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۴ و پیش بینی هواشناسی کرمانشاه ۲۴ ساعت آینده و آب و هوای کرمانشاه در روز سیزده بدر را در این خبر بخوانید.

وضعیت آب و هوا کرمانشاه فردا چهارشنبه ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۴ | پیش بینی هواشناسی کرمانشاه ۲۴ ساعت آینده | آب و هوای کرمانشاه در روز سیزده بدر
صفحه اقتصاد -

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه از بارش باران، رعد و برق و وزش باد در روز طبیعت خبر داد و گفت: شهروندان ضمن رعایت نکات ایمنی از حضور در مناطق مرتفع و ترددهای غیرضروری خودداری کنند.

سیزده‌ بدر بارانی برای کرمانشاه

محمدعلی زورآوند امروز سه‌ شنبه دوازدهم فروردین در جمع خبرنگاران از پیش‌بینی وضعیت جوی ویژه‌ای برای چهارشنبه سیزدهم فروردین (روز طبیعت) خبر داد و اظهار کرد: بارش‌های پراکنده باران همراه با رعد و برق در نیمه شمالی و نواحی شرقی استان شامل سنقر، کنگاور، هرسین، صحنه، کرمانشاه، اسلام آبادغرب، دالاهو، پاوه، جوانرود و روانسر پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: این وضعیت جوی برای روز چهارشنبه و در بازه زمانی از صبح تا شب ادامه خواهد داشت.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه از وزش باد به نسبت شدید همراه با گردوخاک و احتمال نفوذ غبار در نیمه غربی استان شامل سرپل ذهاب، قصرشیرین، گیلانغرب، کرمانشاه، اسلام آبادغرب، دالاهو، جوانرود و روانسر خبر داد و گفت: این پدیده از چهارشنبه آغاز شده است و تا پنجشنبه چهاردهم فروردین ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت.

زورآوند هشدارهایی برای احتمال وقوع آب‌گرفتگی معابر، لغزندگی جاده‌ها، کندی در تردد وسایل نقلیه، برخورد صاعقه، خسارت ناشی از بارش تگرگ و کاهش کیفیت هوا صادر کرد.

وی از مردم خواست تا از کوهنوردی و قرار گرفتن در مناطق با خطر برخورد صاعقه پرهیز کنند، احتیاط در رانندگی را رعایت و از ترددهای طولانی‌مدت اجتناب کنند.

مدیرکل هواشناسی کرمانشاه توصیه کرد که مردم از قرار گرفتن در معرض هوای آلوده خودداری کنند و دستگاه‌های اجرایی آمادگی لازم را برای مقابله با شرایط جوی پیش‌بینی‌شده داشته باشند.

مکان‌های تفریحی و آب‌وهوای کرمانشاه

استان کرمانشاه در غرب ایران با پیشینه تاریخی غنی و طبیعت چشم‌انداز، یکی از مناطق مهم گردشگری کشور محسوب می‌شود. این استان که به دروازه غرب ایران معروف است، به دلیل قرارگیری در دامنه رشته‌کوه‌های زاگرس، از تنوع اقلیمی و طبیعی قابل توجهی برخوردار است.

آب‌ و هوای استان کرمانشاه

کرمانشاه دارای آب‌وهوای نیمه‌خشک با زمستان‌های سرد و تابستان‌های گرم است. مناطق کوهستانی استان مانند اورامانات و دالاهو زمستان‌های بسیار سرد و برفی دارند، در حالی که مناطق پست‌تر مانند شهر کرمانشاه تابستان‌های گرمتری را تجربه می‌کنند. میانگین دمای سالانه در مرکز استان حدود ۱۴ درجه سانتی‌گراد است. فصل بهار با بارش‌های مناسب و پاییز با رنگ‌های زیبای جنگلی، بهترین زمان برای بازدید از این استان محسوب می‌شوند.

مکان‌های تفریحی کرمانشاه

طاق بستان

مجموعه تاریخی طاق بستان با سنگ‌نگاره‌های ساسانی و چشمه‌های طبیعی، یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی و گردشگری استان است. این مجموعه که در شمال شهر کرمانشاه قرار دارد، نمونه‌ای بی‌ نظیر از هنر دوره ساسانی را به نمایش می‌گذارد.

بیستون

این محوطه تاریخی که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده، شامل سنگ‌نبشته داریوش بزرگ، مجسمه هرکول و آثار تاریخی متعدد دیگری است که از دوران پیش از تاریخ تا دوره اسلامی را در بر می‌گیرد.

منطقه اورامانات

این منطقه کوهستانی با معماری پلکانی منحصر به فرد و فرهنگ غنی، یکی از زیباترین مناطق گردشگری غرب کشور محسوب می‌شود. روستای اورامان تخت با خانه‌های پلکانی، نمونه‌ای بی‌نظیر از معماری بومی منطقه است.

غار پرآو

عمیق‌ترین غار ایران و یکی از عمیق‌ترین غارهای جهان که در شهرستان ثلاث باباجانی قرار دارد. این غار با عمق بیش از ۷۵۰ متر، مقصدی جذاب برای غارنوردان حرفه‌ای است.

تکیه معاون‌الملک

این بنای تاریخی با کاشی‌کاری‌های زیبا و معماری منحصر به فرد، نمونه‌ای از هنر دوره قاجار در کرمانشاه است. موزه مردم‌شناسی داخل تکیه، اطلاعات ارزشمندی درباره فرهنگ و آداب و رسوم مردم منطقه ارائه می‌دهد.

پارک کوهستان

این پارک بزرگ در شرق شهر کرمانشاه قرار دارد و با امکانات تفریحی متنوع، فضای سبز وسیع و چشم‌اندازهای زیبا، یکی از اصلی‌ترین مراکز تفریحی شهر محسوب می‌شود.

سراب نیلوفر

این تالاب طبیعی در شهرستان روانسر قرار دارد و به دلیل رشد گل‌های نیلوفر آبی در فصل تابستان، منظره‌ای خیره‌کننده ایجاد می‌کند. قایق‌سواری در این تالاب تجربه‌ای به یاد ماندنی است.

آبشار پیران

این آبشار زیبا در شهرستان سنقر قرار دارد و با ارتفاع حدود ۵۰ متر، یکی از جاذبه‌های طبیعی کمتر شناخته شده استان محسوب می‌شود. طبیعت بکر اطراف آبشار، محیطی ایده‌آل برای طبیعت‌گردی فراهم کرده است.

بازار سنتی کرمانشاه

این بازار تاریخی با معماری سنتی و راسته‌های متنوع، مرکز خرید سوغات محلی مانند نان برنجی، کاک و صنایع دستی است. فضای سنتی بازار، تصویری زنده از زندگی شهری در گذشته را ارائه می‌دهد.

مسجد جامع کرمانشاه

این مسجد تاریخی که در مرکز شهر قرار دارد، با معماری زیبا و کتیبه‌های تاریخی، یکی از مهم‌ترین آثار مذهبی و فرهنگی استان محسوب می‌شود.

کرمانشاه با ترکیبی از جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و فرهنگی، یکی از غنی‌ترین مناطق گردشگری غرب ایران محسوب می‌شود. از آثار تاریخی چند هزار ساله تا طبیعت بکر کوهستان‌های زاگرس و از بازارهای سنتی پررونق تا روستاهای پلکانی زیبا، این استان می‌تواند تجربه‌های متنوعی را به گردشگران ارائه دهد. آب‌وهوای معتدل در بهار و پاییز، بهترین زمان برای بازدید از این منطقه است. فرهنگ غنی و مهمان‌نوازی مردم این دیار، همراه با معماری تاریخی و طبیعت خیره‌کننده، سفر به کرمانشاه را به خاطره‌ای ماندگار تبدیل خواهد کرد.

شهرستان اسلام‌ آباد غرب ، پس از شهر  کرمانشاه ، دومین شهر بزرگ و پرجمعیت استان است. این شهرستان با وجود جدایی  شهرستان دالاهو  با دو بخش؛ مرکزی و حمیل، همچنان از وسعت قابل توجهی برخوردار است.

شهرستان اسلام‌ آباد غرب در جنوب استان کرمانشاه قرار دارد، از غرب با  شهرستان گیلان‌ غرب ، از سمت شرق با کرمانشاه و از شمال و جنوب به ترتیب با شهرستان دالاهو و استان ایلام همسایه است.

این شهرستان به نسبت در مرکز استان قرار دارد، با عبور از کرمانشاه و سپس ماهیدشت دسترسی به اسلام‌ آباد ممکن می‌شود.

ریشه نام شهر اسلام‌ آباد غرب

شهر اسلام‌ آباد در هر دوره از تاریخ، نام‌های مختلف با وجه‌ تسمیه‌ها‌ی متفاوت به خود گرفته است و در مورد ریشه هر نام و معنای واژگانی آن نام، روایت‌های زیادی در دست است؛ قدیمی‌ترین نام شهرستان اسلام‌ آباد غرب، طبق اسنادی چون مسالک‌ الممالک و بر اساس نظر کسانی چون حمدالله مستوفی و حکیم اصطخری، نام «مه‌ نده‌ لیا» یا «مه‌ ده‌ لیا» بوده که گویی اشتقاقی از ترکیبات اسمی «مادیا» و «مادی» با پس‌وند مکان‌ ساز و جمع‌ ساز «یا» و «یان» در زبان محلی بوده است.

به هر روی، نام «مندلیا» موثق بوده و نشان از خاستگاه شهرنشینی اسلام‌ آباد در دوران ساسانیان دارد. روایتی دیگر بر آن است که در سده‌های پیش از میلاد و با توجه به رونق منطقه و قرار گرفتن در مسیر باستانی – تجاری، شهری بزرگ با نام «پالوم» وجود داشته که طبق آخرین تحقیقات باستان‌ شناختی، همین شهر اسلام‌ آباد غرب امروزی بوده است.

نام دیگر و روایت دیگری که به دوران اسلامی برمی‌گردد، نام «هاریوناوا» (هارون‌ آباد) است که شهر اسلام‌ آباد غرب را در اولین سده‌های ورود اسلام، به هارون‌ الرشید منتسب می‌کند، خلیفه معروفی از خلفای عباسی که در نیمه قرن دوم هجری و به مدت بیش‌ از چهل سال حاکم منطقه و نایب خلیفه بوده است، در دوران پهلوی اول و شاید پهلوی دوم، این شهرستان نام «شاه‌ آباد» را به خود گرفته که دلیل آن روشن است!

بعد از سال پنجاه‌ و هفت شمسی برای چندمین‌ بار نام شهر تغییر کرده، در نهایت در نام «اسلام‌ آباد غرب» آرام می‌گیرد؛ که دلیل این نیز روشن است.

قدمت شهر اسلام‌ آباد غرب

پیشینه این شهر، بر پایه پژوهش‌های تاریخی و باستان‌ شناسی که در مناطق باستانی مانند تپه چیاگاوانه صورت گرفته، به دوره نوسنگی و عصر پیشا سفال می‌رسد.

این پیشینه، قدمت منطقه را به عنوان یک مرکز شهری نشان می‌دهد؛ در صورتی که اگر محل سکونت و زندگی گروهی انسان‌ها را معیار بگیریم، قدمت شهرستان و منطقه اسلام‌ آباد غرب به زمان بابل قدیم و عصر آهن و مفرغ نیز می‌رسد؛ لوح‌های خطی که بر اثر کاوش در منطقه یافت شده‌اند و سندی برای پیشینه و تاریخ‌ معتبر این منطقه هستند، در پروژه‌ای متعلق به دانشگاه شیکاگو بررسی و تایید گشته‌اند.

در برخی از این الواح گلی، که قدمت آن‌ها به سه تا شش هزار سال قبل می‌رسد، نوشته‌ها و جدول‌هایی حک شده‌اند که حیرت‌ آورند؛ از جمله نرخ دستمزد جداگانه برای کارگران زن و مرد، ساعات کار، اقلام مورد تجارت، رسید و اعتبارنامه تاجران و… .

جاذبه‌های گردشگری شهر اسلام آباد غرب

این شهر از سویی به جهت جذابیت‌های تاریخی – باستانی و دیگر سوی به جهت اقلیم نیمه‌ کوهستانی و وفور رودخانه‌ها و آب‌ و هوای مساعد برای کشاورزی، یکی از شهرستان‌های پررونق است.

از آثار تاریخی و باستانی در شهرستان اسلام‌ آباد غرب می‌توان به این موارد اشاره کرد: «آتشکده شیان» ، که در روستای شیان در بخش حمیل واقع است؛ «آتشکده پلنگرد» در نزدیک روستای پلنگرد و در بخش حمیل؛ «آتشکده میل‌ میلگه» که به صورت چهار طاقی بوده است. همه این آتشکده ها متعلق به عصر ساسانی هستند.

همینطور «تپه چغاگاوانه» که با ارتفاعی نزدیک به سی متر در مرکز شهر قرار دارد و بقایای قلعه‌ای دو طبقه و عظیم است. مکان‌ها و جاذبه‌های شهرستان اسلام‌ آباد غرب در حوزه گردشگری طبیعی – تفریحی عبارتند از:

«حمیل» در سی کیلومتری شهر اسلام‌ آباد غرب که شامل مناطق تفریحی؛ پلنگرد، سرخک، مه له‌ سه‌ر و چهار جنگله است.

روستای «کنه‌ هر» (تپه‌ خاکی) که از روستاهای بکر شهرستان است و مرکز پرورش ماهی شهرستان به نام «ناوتنگه‌ منصوری» که در بخش حمیل قرار دارد.

روستای « سراب هرسم » که طبیعت و پاکیزگی آن بی نظیر است.

آبشار پیران کجاست؟

آبشار ریژآو یا آبشار پیران در شمال غربی شهر ریژآو در شهرستان سرپل ذهاب کرمانشاه قرار دارد. این آبشار از بالا به روستای ژالکه و از پایین به روستای پیران می‌رسد.

آبشار پیران کجاست؟

آبشار ریجاب ۳ طبقه است و تقریبا بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ متر ارتفاع دارد. این آبشار شیب کمی دارد، به همین دلیل آن را به آپارتمان تشبیه کرده‌اند. آبشار ریجاب کرمانشاه بلندترین آبشار آپارتمانی ایران و خاورمیانه محسوب می‌شود.

می‌توانید از دو روستای پیران و ژالکه به آبشار بروید. 

علت نامگذاری آبشار پیران یا آبشار ریجاب

علت نامگذاری آبشار ریژآو که با نام‌های دیگری مثل پیران و ریجاب هم شناخته می‌شود، به معنی آن بر می‌گردد. ریژآو در زبان کردی به محلِ سرریز آب گفته می‌شود.

همچنین، به دلیل قرار گرفتن روستای پیران در پایین آبشار به آبشار پیران هم معروف است.

آبشار ریجاب

مسیر رفتن به آبشار پیران

برای رفتن به این آبشار دو مسیر وجود دارد که به ترتیب زیر هستند:

اگر مقصد شما قسمت بالای آبشار باشد، باید ابتدا به روستای ژالکه در شهرستان دالاهو بروید. از مردم محلی بخواهید تا مسیر رفتن به آبشار ریجاب را به شما نشان دهند. از کنار روستا راهی وجود دارد که شما را به بالای آبشار می‌رساند.

از این بالا نمی‌توانید طبقه‌های پایین آبشار را ببینید، اما به جای آن منظره‌ای فوق‌العاده پیش رو خواهی داشت. مسیری که بی‌حدواندازه زیباست.

آبشار پیران کرمانشاه

مسیر دیگر که شما را به پایین آبشار می‌برد از روستای پیران می‌گذرد. کافی است تابلوهایی آبشار ریجاب را در مسیر روستا دنبال کنید تا به جاده خاکی برسید. کمی جلوتر، پارکینگ آبشار را خواهید دید. بقیه مسیر را که تقریبا ۲ کیلومتر است باید پیاده بروید تا به آبشار برسید.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

  • علی فهیمی

    اسلام آباد غرب ودالاهو نه درنیمه شمالی قراردارندونه درنیمه شرقی استان کمی دقت
    دربیان اخبار بی ضررنیست.

  • مظفر رحیمی

    سلام اشتباه اعلام شد اصلاح گردد سراب نیلوفر در کرمانشاه قراردارد سراب آبشار پیران در سرپل ذهاب قرار دارد

  • بیژن

    متاسفانه اشتباهات متعددی در خبرتان بود :
    ۱ . غار پرآو در کوه پرآو قرار دارد ، در شمال‌شرقی شهر کرمانشاه
    ۲ . سراب نیلوفر در ۱۵ کیلومتری غرب کرمانشاه قرار گرفته
    ۳ . آبشار پیران هم در شهرستان سرپل ذهاب قرار دارد .

  • محسن

    آبشار پیران در سرپل ذهاب قرار داره چرا الکی نوشتین در سنقر است

اخبار ویژه

آخرین اخبار

اخبار پربازدید